Jag måste bara få skriva av mig lite av något som stör mig otroligt mycket. Handlar om att alla måste gnälla, klaga med mera hela tiden, och säger man att man ser motsatsen har man fel, eller så kommer någon bitter kommentar om att du har väl haft tur.

Jag har varit i en svacka rent mentalt. Har haft en tuff period på jobbet, och det är väl känt att just det stället haft lite mer än vad som är ok, under lite för lång tid. För ett och ett halvt år sen var jag sjukskriven för detta, och kom tillbaka väldigt snabbt till jobbet tack vare stödet från arbetsgivare, försäkringskassa, och inte minst den helt fantastiska vårdcentralen jag går på. Detta team tillsammans gjorde att jag kom tillbaka.

I våras hände massa saker både positiva och negativa vilket gjorde att jag braka totalt igen och återigen sjukskrivningar. Blodtrycket steg kraftigt, medicinerna hjälpte inte, åt antidepp tabletter mm för att orka ta mig igenom dagen bara. Blev sjukskriven lite igen, men kom tillbaka, Hade mycket semester mm, och nu börjar jag orka ta tag i det. Återigen fick jag allt stöd från alla instanser och skrev ett tacksamt inlägg på facebook.

Det skulle jag aldrig ha gjort för genast började det. Istället för att se att hela kedjan fungerar som den ska, så är kommentarerna att jag hade tur. Nä jag hade inte tur. Jag hade en arbetsgivare som tror på mig och gör sitt jobb. Jag har en läkare som vet att jag haft det väldigt tufft ett tag, men som tror på mig och uppmuntrar allt jag gör samt kan skriva utförliga läkarintyg även om dom inte alltid är roliga att läsa. Då läkaren skrev utförligt hur jag mår, jag förklarade hur symptomen påverkade mig på mitt jobb var det inga problem. Men, det ställdes krav på mig att ta tag i min rehabträning. Eftersom jag vill bli arbetsför igen är det inga problem. Frisk kommer jag aldrig bli. Kommer alltid ha min sårbarhet. Kommer ha perioder av sjukskrivningar igen då allt hopar sig, men jag kan ta vara på alla chanser jag får att lära mig hantera det. Jag fick en helt fantastisk kurs i rehabsyfte av min arbetsgivare som jag är otroligt tacksam för. Jag skaffade mig en pt för att träna upp min styrka igen, för att få ner mitt blodtryck. Något jag bekostar helt själv. Beklagar mig inte, livet är inte rättvist.

Tuffa ord kanske, men ibland måste man få se och höra att något funkar också vilket det gör i de flesta fall, men det är ju inte lika kul att prata om.

Kram M


Gillar

Kommentarer

Marre89
,
Jag såg det oxå att alla var negativa och tråkiga!😔 Jag kommer nog alltid oxå vara sårbar och skör men så länge man inte utnyttjar systemet (vilket varken du eller jag gör) så får det vara och är så. Folk förstår inte, därför låter jag bli att prata om det-just för att ingen har något positivt att säga och att jag inte klarar av att höra kritiken. Du är fantastisk som kämpar på och har gjort dig förtjänt av en arbetsgivare, läkare, FK som tror på dig och vet att du kämpar och tar dig tillbaka. Jag har inte det stödet tyvärr men försöker tro på mig själv och går till jobbet mest för min familjs skull just nu. Du är stark! Många Styrkekramar nouw.com/marre89
Madelena
,
Jag vet också att allt inte funkar som det ska. Så många gånger jag har bytt vårdcentral t,ex för att det inte fungerar. Nu ville jag mer hylla det som var bra, och genast måste några gå in och gnälla. Varför inte fråga Vilken går du till? Ta ett eget initiativ och se till att det funkar? Finns arbetsgivare som bryr sig, Finns bra vårdcentraler, och alla handläggare är inte totalt hjärndöda på FK. Men då folk inte kan sprida det positiva tror de flesta att det är normen, medan jag vill säga att då det funkar är det normen 😊 Ingen kan trolla, och alla kan göra fel. Det är mänskligt. Sprid mer kärlek så kommer det sprida ringar på vattnet så världen blir lite bättre. 😊 nouw.com/madelena
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229