Nu ska jag dela med mig av ett recept på de godaste saffransbullarna jag någonsin ätit tror jag. Så galet gott och inte svårare att göra än vanliga kanelbullar.

Ca 50 st.

100 g smör

5dl standardmjölk

50 g jäst

250 g kesella kvarg

2 påsar saffran ( 1 g)

1 1/2 dl socker

1/2 tsk salt

ca 17 dl vetemjöl.

1 Börja med att smälta smöret, och häll i mjölken, värm till fingervarmt. smula jästen i degbunken gärna med lite av sockret. Häll över degspadet och rör tills all jäst löst sig.

2 Tillsätt kvargm saffran, socker salt och mjöl. Spara lite till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.


Fyllning:

50 g smör

200 g vit choklad

1 uppvispat ägg,

1 dl pinjenötter ifall man vill.

Under tiden degen jäser låter ni smöret bli rumsvarmt och river chokladen grovt

Då degen är färdigjäst, dela den i två delar, och kavla ut till stora plattor. Bred ut smöret samt strö över chokladen.

Rulla ihop och skär i skivor. Försök få ut 24 bullar ur varje rulle.

Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper på eller i formar och jäs i ytterligare 20-30 minuter. Sätt på ugnen

Sätt på ugnen på 225 grader. Vispa upp ägget och pensla på och strö ev på pinjenötter innan ni gräddar bullarna i mitten på ugnen i ca 6-8 minuter.

Låt svalna på ett galler under en bakduk och pudra på lite florsocker innan det är dags att äta dom.

Så galet gott, så saftiga. Först känner man saffranen, för att senare få det söta från den vita chokladen. Helt ljuvligt, och detta kommer nog bli en tradition att baka dom i framtiden.

Kram M

Gillar

Kommentarer

lottashullerombuller
,
Madelena
,
Du måste testa nouw.com/madelena
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229