Godmorgon. Det har redan gått en vecka sen jag gick på semester. Vad hände där? Helt galet. Hur blev den där onsdagen då?

Upp tidigt. Klockan 10 skulle jag vara i Vänersborg för att möta upp rehab för att tömma pappas lägenhet på deras saker. Det gick fort och smidigt och sen åkte jag till kortidsboendet och hälsade på honom. Nu har han varit där i 5 dagar och den pappa som jag mötte var min pappa för ca 1 år sen. Lite skröplig, men det är parkinssonen. Ögonen var med, han skämtade precis som förr och inte ett spår av ilskan. Han ville ta en promenad då han inte varit ute. Självklart gick vi ut en sväng och gick. Frisk luft är alltid bra, Han berömde personalen, och det var så gott med all mat och att han slapp äta själv. Tänk vad lite god mat och omtanke kan göra underverk.

Han berättade också att hans "besökare" var kvar i den gamla lägenheten. Han var nöjd med det, då det fanns "vakter" på boendet som tjatade och serverade kaffe då han kom upp tidigt på morgonen. Fick även höra att chansen att få ett boende väldigt snart där han ville komma var stor. Hela pappa lös upp. Är så otroligt tacksam för allt pappa fått och så fort. Vi har haft en konflikt och kan förstå. Det är alltid brist på personal på somrarna och vart är alla arbetslösa ungdomar någonstans? Kanske dags att ta ansvar för sina liv istället för att gå ut och hata rika och bränna bilar.

Idag var det dags att lämna blod igen. Är alltid lite orolig då både blodtrycket och HB går bananas varenda gång där. Högt blodtryck som kan vara lågt timmarna innan jag ska dit. Ett HB på 115 där och två dagar senare ligger det på 130 på VC. Men den här gången var allt helt ok. Har tydligen lämnat 94 gånger men tycker det låter mycket. 75 låter mer rimligt, men dom har väl koll hoppas jag. Som vi pratade om där. Fick beröm av sköterskan, har visst delat med mig av drygt 45 liter. Men i min värld lämnar man om man kan. Tar 30 minuter med allt och det 3 gånger per år då man är kvinna. Den som inte har den tiden kanske ska börja fundera över sitt liv. Får eller bör man inte är det en sak, men vill eller orkar har jag svårt att förstå. Det är rätt hårda krav ändå. Min ena dotter bör inte då hon är svårstucken t.ex.

Mötte upp min nyklippta man. Strosade omkring på kalaset en stund. Satt oss och tog något att dricka. Cava till mig och en öl till honom. Han köpte även en fläderlikör som vi delade på. Eller det var nog mest jag som drack den. Så otroligt god. Helt klart i min smak.

Köpte med oss lite franska godsaker hem. Gissa vad mitt val föll på? Inte så svårt kan jag tro. Bilden ovan ger er lite ledtrådar.

Hur har er dag varit?

Kram M

Gillar

Kommentarer

charlottelinden
,
Åh, vilken lättnad det måste vara att din pappa trivs så bra!nouw.com/charlottelinden
Trisiaa
,
Så fint av dig att donera blod! 😃nouw.com/trisiaa
IP: 82.99.3.229