Godmorgon alla. Här struntar jag i både morgonshopping och black friday och kör mysmorgon i soffan tillsammans med er. Igår tog jag med mig min man, några barn och några barnbarn och åkte till Tjolöholms julmarknad. Även om det var en bra bit att åka och hundra kronor i inträde var det värt. En otroligt bra julmarknad i framförallt byggnaderna som hörde till slottet.

Vi startade iaf hemma hos oss med lite fika och småtjejerna fick sitt mellanmål. Mycket folk, mycket att titta på och småkusinerna är mer intresserade av varandra än av det som ska göras. Minstingen fick upp ögonen för hur goda majskrokar är iaf och vad hon njöt. Sen stod tjejerna och hoppade i vår säng och vad dom skrattade. Så roligt det kan vara. Babyskratt är så otroligt fantastiskt att höra, så hjärtligt och så äkta. Mormors godingar säger jag bara.

På eftermiddagen tog vi oss dit och vad regnet vräkte ner. Vart tog all snö vägen? Jobbigt att köra och inte njöt man av att vara ute inte. Som tur var så stod utställarna inomhus. Först gick vi in i det röda stallet. Mycket mat, godis mm. Min man köpte med sig en del därifrån både korvar och senap. Det är inte det billigaste, men inte galet dyrt heller. 3 st goda korvar 100 kr. Gick vidare och kom in i nästa utställningslokal. Mycket större och vilka utställare. Vi tog oss en kopp kaffe så lillsnuttan fick lite mat i sig, och sen vidare igen. Mycket hantverk och tjejerna köpte med sig hem. Fanns även både brända mandlar och en galet god fudge. Det är verkligen skillnad på fudge och fudge och den här var nog den godaste jag någonsin smakat på. Just fugde kan bli lite sockrig, lite krispig men den här smälte bara i munnen

Fanns en hel byggnad bara för barnen med lekplats uppbyggt som Katthult, och pysselhörna. Även här fanns ett fik,

Till sist tog vi oss upp till själva slottet och träffade tomten. Vägen upp var så otroligt fin med allt ljus. I slottet träffade vi tomten men sen var det inte mycket mer just där. På väg tillbaka såg vi en fantastisk eldshow. Galet vackert.

Kan verkligen rekommendera ett besök där. Nu till helgen är inträdet något högre, men allt går till att bevara slottet och de andra byggnaderna. Marknaden var i en klass för sig, så bra utställare, hög kvalitet, flera olika fik och matställen. Hur kan vi bara ha missat detta tidigare?

Kram M

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229