Något jag ogillar

Godmorgon finingar. Sovit gott? Nu är ännu en vecka snart till ända och allt känns bara konstigt.

Det är även sista dagen i @missmadde bloggutmaning och där var frågan något man tycker illa om/hatar. Hata är ett väldigt starkt ord men ska vi köra på ogillar?

Jag stör mig extremt mycket på folk som utnyttjar systemet, som hela tiden tycker att "någon annan" ska lösa allt, och aldrig kan se sin egna del i det. Det här kan bli väldigt luddigt kanske, men ska försöka förklara.

Jag väljer att inte jobba för att jag inte vill det. Däremot kräver samma person att vården ska fungera, att dom ska ha varenda rättighet osv. Många går igång på detta rejält, och ja, jag vet att många är sjuka och inte kan jobba. Däremot har man ett ansvar även där att göra det bästa av sin situation. De i min närhet som är sjukast sliter hårdast utan att gnälla :-)

Någon begår ett brott och sen skyller på omständigheter. Personen kan vara dum i huvudet, du kan ha haft en taskig uppväxt osv. Det kan finnas många förklaringar till det, men det är fortfarande ett val som personer gör.

Vi får aldrig glömma att vi inte bara har rättigheter utan skyldigheter också.

Stör mig också på alla rasister ute i samhället. De flesta säger att dom inte är det, men i mina ögon är vissa saker ren och skär rasism. Då jag ifrågasätter kommer motfrågan Vill du bli våldtagen? Men hallå??? Pratade vi våldsbrott? Trodde vi pratade personer från andra länder. Till det har jag redan blivit våldtagen. Gruppvåldtäkt eftersom dom var fler än två och eftersom nationaliteten är så viktig var det svenskar. Svin finns bland alla.

Att man går på en kriminell handling är inte rasism, men att gå på hudfärg eller religion är det.

Sen kommer motpolen till det. Svenskar som hatar svenska män. Försvarar hederskulturen och ger sig på en svensk som pucklar på sin fru och sina barn.

I mina ögon är ett mord, en våldtäkt eller andra våldsbrott lika vidrigt oavsett vem som begår det. Till det har jag hört personer säga att det är helt ok om en svensk stjäl min bil bara det inte är en invandrare.

Det är nog dessa två saker som triggar mig som mest just nu.

Tänkte även länka till de andra bloggarna som varit med under veckan

@missmadde

@stenhagenbettan

@fibrolivet

@misslindhe

Jessi85

Kramar Madde


kramar Madde

  • 112 visningar

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Elina,
Ja, fy det ogillar jag starkt också! Du har så rätt i det du skriver! Tyvärr är det alldeles för många som utnyttjar systemet och som är rasistiska!
detkaosvikallarvardag.com
Åse
,
Håller med om att de är många som utnyttjar systemet ,har några kompisar som vill ex leva på soc och inte vill jobba för de är jobbigt men gnäller att dom får lite pengar. Man blir förbannad
Madelena
Madelena,
Precis.. och det dom inte förstår är att deras beteende förstör för de som faktiskt behöver hjälp. Har också fått socialbidrag ett kort tag pga omständigheter. Folk kan bli arbetslösa ( bara se hur det ser ut nu och flera har inte hunnit kvalicerade för A kassa) sjuka, dödsfall eller skilsmässa och självklart ska man ha hjälp ett kort tag tills man själv kommit på fötter, men utnyttja det gör mig skogstokig
nouw.com/madelena
Jessiekaos
Jessiekaos,
detta känner ja väl igen av vissa blir man nästan attackerad med såna dumma kommentarer som vill du bli våltagen eller ? bara för man liksom inte håller med dom och för man säger i mot någons rasisktiska ideologier. Jag stör mig väldigt på just det typ av tänker att man vill kategorisera människor, dessa är onda dessa är goda osv, det går inte att tänka så brukar säga exakt lika som du svin finns i alla des former, det går inte att peka ut vilka det är genom att kategorisera dom , och rasism i dig och alla typer av förtyck och fördomar är verkligen något som får mig väldigt arg , haha hade ja svarat på denna dags utmaning hade nog mitt inlägg blivit fruktansvärt långt inser jag nu 😂❤
nouw.com/jessiekaos
fibrolivet
fibrolivet,
Jag håller med dig till 100%. Jag stöter på många som drabbas av att andra fuskar genom någon form av kollektiv bestraffning från myndigheternas sida...myndigheterna måste ju göra något för att få bukt med fusket, det drabbar alltid andra. Känner även personer sombor utomlands, men kommer hem till Sverige varje gång det ska födas bar (5 st), bor här ett tag så allt registreras barnbidrag kommer i gång etc...sedan flyttar de till typ djungeln igen och lever på bidragspengarna, har aldrig jobbat en dag i Sverige. och de som skyller alla brott på invandrarna borde kanske ta en titt på vilka det är som sliter hårt i många låglöneyrken som tex hemtjänst, taxi, busschaufförer, lokalvårdare....Sverige skulle inte fungera utan dem. och brottlsingar förekommer i alla nationaliteter
nouw.com/fibrolivet