​Men vad hände där? Mitt yngsta barnbarn fyller snart  år och för någon vecka sen var jag på Ullared  och råkade handla för mycket. Hade till och med glömt hur mycket jag handlat åt sessan. Slog in paketen idag och kände precis som mellersta sessan,,, MEN OJ!!!!!!!

Men som jag skrivit tidigare. En mormors uppgift är att skämma bort. Ofta har vi bättre ekonomi än en barnfamilj, och vi har tiden och orken att vara tillgängliga. 

Jag försöker vara den mormorn som inte mina barn hade, vill vara närvarande, hitta på roliga saker, och skämma bort. Kanske jag försöker kompensera lite för mycket för det mina barn inte fick. Försöker finnas till då dom är trötta, och behöver lite egentid. 

Ibland är det så lätt att glömma hur trött man kan vara, att orken inte finns till allt man vill. självklart älskar de allra flesta sina barn, men ingen är mer än människa. Man måste hjälpas åt, så är det bara. 

Naturligtvis måste det finnas en balans, man får inte ta över, men samtidigt måste man finnas till. 

Hur tänker ni andra om mormor/ farmors roll? Vet att många där ute har små barn, och vad har dom för relation till övrig släkt och familj? 

Kramar Madde 


Gillar

Kommentarer

Yela
,
Va fint att läsa om hur du skämer bort barnbarnen m❤️ Min mormor var likadan när jag var barn, gav oss verkligen så oerhört mycket kärlek! De är verkligen så viktigt och ovärderligt, kärlek kan man aldrig få för mycket av. Kramaryela.se
MammaJenny
,
Du verkar vara en underbar mormor. Ditt barnbarn kommer bli så glad <3 Kram nouw.com/mammajenny
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229