Måndagslistan #31

Måndag igen och ny vecka. Dags att köra min måndagslista för att knyta ihop veckan som varit. Är ni med?

Veckans bästa. Både åska och regn under veckan. Så välbehövligt, även om det var en tråkig start på min mans semester, Det behövdes efter flera extremt jobbigt varma dagar

Veckans godaste Vi har varit ute och ätit en del den här veckan, men kommer nog välja fish and chipsen på instöns mat och café. Hela miljön gör ju att allt smakar helt ljuvligt tycker jag.

Veckans mest lästa Har knappt varit här på flera veckor nu då all form av inspiration har varit som bortblåst. Det inlägget som fick mest läsare var mitt första inlägg i min semesterbubbla. Här kommer det.

Veckans tips. Tänkte tipsa er som har barn och är i Göteborg om dinusarieutställningen på heden. Något dyr, inte jättestor men så bra och barnen bara älskade det. Flera urtida djur och även flera insekter fanns där. Insekterna rejält förstorade och det ska vi nog vara glada för. Hur som helst så var det väldigt spännande för de små liven och även vi vuxna tyckte det var intressant.

Veckans jobbigaste Nu blir det genast lite jobbigare. Tänker hatet som sprider sig överallt i världen. Vi och dom. Pratade med en kompis ifrån Turkiet. Ville veta hur han och hans familj hade det med alla bränder som härjade. Vi kom in på nationalismen som också härjar i och med Erdogan. Vi har valt att inte åka dit på grund av hans politik. Nu ser jag ännu mer hur utsatta framförallt kurderna är i sitt egna land. Jag kan inte hela historian men har förstått det som om att turkar verkligen hatar kurder, och egentligen vet jag inte varför. Jag bryr mig inte egentligen, utan reagerar mest på hatet bara för att. Vi ser samma sak i Sverige. Hatet mot invandrare, bara för att några gäng i förorten är så otroligt grisiga och i mina ögon inte ska få gå lösa ute. Ja vi behöver betydligt hårdare tag där och funkar inte att dalta som vissa vill göra. Har själv bott i förorten, och har en taskig uppväxt. Det ger INTE mig en rättighet att mörda de som jag inte gillar för det. Jag har ett VAL oavsett vad några andra säger. Som ni märker går jag igång och önskar så mycket att den lilla familjen kunde få komma hit. Tyvärr är det inte så enkelt.

Veckans favorit. Det får bli konserten i lördags. Allt det man såg som självklart tidigare är det inte idag, och vad jag uppskattar det vi får göra idag.


kramar Madde

Gillar