Godmorgon finingar. Vad skönt att det svalare idag, regnet hängde i luften, men kändes ändå så mycket friskare.

Idag tänkte jag komma med lite tips ifall någon planerar bröllop eller annan lite större fest. Det första som skapar ett minne för er.

Då vi gifte oss tog min dotter kort på alla sällskap innan dom gick in i kyrkan. Det är alltid kul att få bild på varenda gäst, och speciellt innan festen börjar och alla ser skötsamma och propra ut.

Då vi var i lokalen hade vi köpt ett fotoalbum med kartongark, och en lite finare guldpenna. Vår toastmaster bad att alla i samma sällskap som blev fotograferade ihop skulle skriva en liten hälsning på varsin sida, och gärna i något hörn för att vi skulle kunna klistra in ett foto på dom efteråt. Det är ett minne vi har med oss för all framtid. Det är egentligen en väldigt billig sak, men ger så mycket glädje för framförallt oss under lång tid. Dessa minnen.


Nästa sak jag tänkte tipsa om är ett bröllopsprogram. Vi fixade detta själva, och det som behövs är papper och en skrivare egentligen. Eller vi kanske inte var helt sanningsenligt utan mer min fantastiska dotter fixade det. Så var inte rädd om att be om hjälp. De allra flesta tycker att det är roligt att hjälpa till, och bjuder gärna på sin tid för ett sådant här ändamål.

I ett bröllopsprogram finns det ett par bör som ska finnas med. Vems fest/bröllop det är, menyn är alltid trevligt att få med, Sen är det upp till varje person själv. Vissa hållpunkter kan vara trevligt samt namn på tärna, bestman , näbbar och toastmaster t.ex.

Sen behöver inte allt vara så seriöst, visst är det skönt att lätta upp stämningen lite, då sådana tillställningar lätt kan bli lite stela. Vi hade bl.a trivselregler, som var så långt ifrån seriösa det bara kunde bli, och presentera varje gäst på ett lättsamt sätt. Detta ni ser här är ett utdrag från dotterns bröllop, så ni ser tanken. Det ska inte vara en roman utan mer för att man ska kunna hitta ett samtalsämne. Gillar hur dom presenterar min man. "blåvit älskande bokmal som fixar deg om du haft en bulle i ugnen. Han jobbar på FK med graviditetspeng ( hoppas ingen slutar läsa min blogg nu hihi) Hennes syster på röntgen Bakande undersköterska som ser rätt igenom de flesta :-) Ett litet barn fick beskrivningen som en glad kille, som gillar nappar, bitringar och babygym.

Den sista delen kan vara något aktivt, ifall det finns plats kvar. Vi hade en sida över om dottern slängde in ett suduko med texten " ifall du får tråkigt" Några frågade efter en penna hihi. Där tänker jag att det kan vara tipsruta för poängpromenad, bingo, frågesport eller något annat aktivt.

Tycker själv att det är viktigt att gästerna får lite hjälp att komma igång, alla är inte supersociala även om det är gästernas uppgift att fixa festen kan jag tycka.

Kramar Madde

Gillar

Kommentarer

MammaJenny
,
Fina du, tack för tipsen. Jag måste bara hitta min drömprins först <3 Är så glad att du funnit din. Kram nouw.com/mammajenny
sweetwords
,
Oh toppentips tack för du delar med dig, ska visa min karl detta så han friar ngn gång hehe
nouw.com/sweetwords
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229