Julmarknader

Godmorgon alla. Idag tänkte jag tipsa om några julmarknader i närheten av Göteborg som jag gillar att gå på. Jag är så svag för just julmarknader och tycker det är det bästa som finns. Samtidigt finns det inget som slår de tyska om ni frågar mig. Love it.

Den första jag ska tipsa om, den jag nog tycker är den bästa av de alla är den på Tjolöholm slott Den är öppen mellan 15 november till 1 december. Nackdelen är att det krävs bil för att komma dit. Entren kostar 100 på vardagar och 140 på helgerna, men barn under 14 går in gratis. Till det tillkommer parkering på 35 kr. Kan kännas dyrt, men vi tycker det är värt vartenda öre. Överskottet går ju ändå till att bevara slottet. Själva marknaden är så mysig, uppdelad på flera olika platser. Dels utomhus, men sen inne i flera olika byggnader. Det finns även en del för barn där då byggt upp Katthult. Sist stortrivdes mitt lilla barnbarn på knappt 2 år där. Lite stojigt att äta där, men samtidigt, barnen får rasa av sig. Finns även lite lugnare ställen att fika på Helt klart värt ett besök.

Ett besök på jul på liseberg är ett måste. Det går bara inte att missa. Hela liseberg är upplyst av massa vackra ljus, och vinterkänslan går inte att missta sig på. Finns värmekällor att värma händerna på och julinspirerade menyer i restaurangerna om man inte vill boka ett julbord. Även här kostar det ett inträde, men helt klart värt ett besök tycker jag. Då alltid köper ett årskort så är det så enkelt att ta sig in och titta vid varje ny säsong. Några karuseller är igång året om, men framförallt vill man besöka de olika stånden tycker jag. Här kan man läsa allt om öppettider och priser till just jul på liseberg Vill man slå på lite extra kan man ta paddan in till liseberg, Allt för att förhöja stämningen. Nu är det många år sen jag gjorde det, men då klev vi på båten vid kungsportplatsen. Filtar fanns att tillgå och så blev man bjuden på glögg och pepparkaka medans hela båten var full med ljus och julsång. Vi blev avsläppta mitt inne i parken och stämningen var på topp redan då.

Den jag tänkte tipsa om nu är Tofta herrgård utanför Kungälv. En väldigt liten marknad, men så mysig. Även här bjuds det på hantverk, gofika, och stor julkänsla. Gratis och man behöver inte avsätta så stor del av sin dag för att åka dit. Hästar finns runt hörnet, och visst brukar det strosa runt lite lösa hundar här också. Helgen 1- 3 advent brukar dom ha öppet, och helt klart värt ett besök tycker jag, Här kan ni få mer information om den

Den sista jag tänker tipsa om har jag inte varit på själv, men som jag är extremt nyfiken på. Julmarknad på Bohus fästning i Kungälv, Miljön gör ju allt där, tycker så mycket om att strosa runt där, och får dom det lite julpyntat också så kan det inte bli annat än bra. tyvärr är det bara öppet en dag, men ska verkligen försöka få till det då. Här kan ni läsa mer om det.

Hoppas ni hittar något som kan locka er till vår vackra stad Göteborg,

Kramar Madde

kramar Madde

  • resor, jul
  • 111 visningar

Gillar

Kommentarer

Sandifighter,
Den på slottet skulle jag älska, den miljön, hur underbar vore intd det, synd att allt är så långt bort i från mig, men vi har julmarknader även här iofs 😉😂
sandifighter.se
Popprinsessan,
Vad härligt med julmarknader - nu börjar jag längta 😊 Får kolla upp vilka det finns häromkring, förra året var jag på en trevlig i Blekinge där vi har sommarstuga.
www.popprinsessan.se
MissJohansson
MissJohansson,
Tusen tack för tipsen! Om det är något jag älskar så är det verkligen att julen snart är här och att det innebör en massa mysiga julmarknader att gå på! Mys! Och efter detta inlägget blev jag ju inte mer sugen, hihi! Kram! Och trevlig helg! ❤️
nouw.com/missjohansson
minasvarld
minasvarld,
Julmarknader är verkligen mysiga, speciellt Liseberg. Jag och dottern var där förra året och det är så fint med alla lampor.
nouw.com/minasvarld
Jenniferofhbg
Jenniferofhbg,
Åh jag älskar julmarknader 😃 Har varit på Lisebergs, love it 😃
nouw.com/jenniferofhbg
Amanda ,
Åh jag älskar vara på julmarknader brukar åka och kolla i brålana där är det stort ❤️
amndiz.se
sofiefriden
sofiefriden,
Det lät mysigt med Liseberg. Hade tänkt tivoli i Danmark till halloween och jul 😁
nouw.com/sofiefriden
Michelle
,
Va bra att du tipsar om detta för jag hade ingen aning om tidaholms slott . Själv har man gått på jul på Liseberg två gånger .
Kamilla,
Vilka vackra vintriga bilder. Höst och julmarknader är så annorlunda och lugna jämfört med de som är på varma halvåret
kamillaskamera.com/
moahhansson
moahhansson,
Julmarknader är så mysigt! 😃
nouw.com/moahhansson