Inspirationsmöte

Håll i er nu. Jag var på ett inspirationsmöte med Åse ( 56kg) och Anna som förespråkar LCHF. Ni läste rätt!! Jag som inte tror ett dugg på den här konstiga dieten.

Det hela började för ca 10 år sen då det helt plötsligt blev inne med att hata kolhydrater, och älska fett. Blev övertalad att testa och jag kan inte bedöma utan att veta. Jag mådde riktigt dåligt av det. Blev sjuk, orkeslös, arg, och sket. Då jag försökte få fram tips blev jag enbart påhoppad, eller fick råden. Drick grädde. Ni hör... De här människorna låg på samma nivå som militanta veganer. Alltså totalt galna. Och måste man försvara sin kost så med näbbar och klor tror jag inte dom mår så bra av det. Det är ända gången jag blivit utsatt för riktigt näthat.

Har även ätit paleo en hel helg. Maten är god, absolut, men varför alla konstiga saker då dom egentligen är sugna på något gott och sött? Flera var hungriga, för vi blev inte mätta av maten, och halvätna mellanmål stod överallt. Mat ska vara gott eller hur?

Det ända som fungerar för mig är viktväktartänket. Jag står för det och jag vet att det triggar flera då man både får äta godis, bröd och pasta.

Hur kommer det sig då att jag går och köper inte bara en utan två LCHF böcker? Ni måste tycka att jag är totalt galen och att det slagit över för mig.

Det här med kolhydraters vara eller icke vara kan diskuteras hur mycket som helst. Oavsett vad man än tycker om det kommer vi aldrig kunna mötas i det. Samma sak med fettet. Lika bra att lämna den diskussionen. Jag tror på att vi är olika som människor, och att vissa klarar det och andra inte. Det får man känna efter själv. Jag klarar inte för mycket fett, men blir inte mätt utan bra kolhydrater. Vill verkligen inte utesluta potatis eller rotfrukter. Inte vanlig frukt heller.

Däremot tror jag på ren mat, lagad från grunden, och utan massa konstiga tillsatser. Det tänker jag ta mig till ifrån LCHF. För är det något dom kan så är det just den biten.

Jag kommer aldrig kalla det LCHF mat och jag kommer aldrig påstå att jag äter LCHF kost, för det gör jag inte. Däremot kommer jag fortsätta med det jag hela tiden jobbar med, men inte alltid lyckas med. Äta ren mat utan för mycket tillsatser, äta fullfeta produkter i normala mängder, undvika tillsatt socker så gott det går. Äter sällan mackor hemma, och det beror inte på mjölet utan på alla tillsatser vi har i det svenska brödet. Magen krånglar hemma, men aldrig utomlands då jag äter bröd. Vill jag ha en god kaka kommer jag äta en, och det med gott samvete.

Jag kommer välja bra proteiner och äta varierat. Till detta vara extremt måttlig med alkohol, godis, och även pasta.

Hur kan detta vara fel?


Kram M
kramar Madde

  • 353 visningar

Gillar