Det där som stör oss

Godmorgon. Har ni vaknat ännu? Själv sitter jag här med en god kopp kaffe och tittar in och säger hej till er. Tänkte prata lite om det där med stress idag. Jag går själv igång väldigt lätt på stress, är medveten om det och jobbar dagligen mot det. Sen har vi alla våra strategier att bemöta det på. Så är det också. Det farligaste tror jag är att vara tyst, att gömma det långt inom oss. Jag får hela tiden höra att jag borde ta det lugnare då jag upplever mig stressad, och jag säger alltid att det är för att jag har för lite roligt att göra. Så provocerande för många, men så är det. Är ensamheten inte självvald blir det ett stressmoment, Har alltid känt mig så ensam i det, men så läste jag Fnulans blogg, och just i detta inlägget fick jag en bekräftelse på att jag inte var udda. Hon läser en utbildning till stresscoach och just den dagen var hennes självklara det jag skrev om ovan.

Tränade en hel del yoga en period och då jag körde både spinning och styrketräning valde jag den lugnare formen av yogan, dvs mycket yin och meditationsyoga. Hade en lärare där som var helt fantastisk. Har aldrig stött på någon med sådan värme, sådant lugn. Inget kunde rubba henne kändes det som, och ta som ett exempel att någon kom lite sent. Det knackade på dörren, hon stannade till sa att oj någon knackar på dörren. dom kom in hon välkomnade dom med ett stort leende, och säger att här kommer en till. Hennes förklaring var väl att något hänt, som gjorde att hen kom försent, och sen fortsatte med lektionen. Ingen av oss blev störda då hon var så lugn, inga hard feelings här inte. Tyckte alltid att det var så fantastiskt.

I samma veva gick jag på KBT just för min stress. Hon gav mig flera verktyg och ett jag fastnade extra för var just SOAL. Först sa jag att jag inte känner igen det, men då hon förklarade för mig insåg jag att det var just vad min fantastiska yogalärare använde sig av under hennes klasser. Låt mig förklara.

Stanna upp. Någon knackar på dörren. Vad kan det vara?

Organisera det Någon kom in.

Acceptera det. Vad roligt att hen kom hit trots att något antagligen hänt på vägen som gör att hen inte kom hit. Välkommen.

Lämna det. Fortsätt med det du gjorde innan, Nu har det hänt och vad kan jag göra mer?

Den här inställningen är så skönt tycker jag, men det är tack vare yogan jag tog till mig det. Metoden kan användas vid flera olika tillfällen och fungerar varje gång. Ett otroligt bra verktyg och jag använder det regelbundet. Däremot, gör det inte så märkvärdigt utan mer som ett naturligt synsätt bara. Tar ett tag, men det kommer.

Kram M

kramar Madde

  • Personligt
  • 79 visningar

Gillar

Kommentarer