Hänger ni på min resa?

Det här är inga smickrande bilder, och jag skäms då jag ser det. 2014 gick jag ner 27 kilo, tränade bra och såg helt ok ut. Köpte massa fina kläder och det var så roligt att gå och handla. Jag hade ork att röra mig, och mådde allmänt bra. Det handlade inte om att jag var smalare utan det handlade om att jag åt rätt, rörde mig bra osv. Det är det jag vill ha tillbaka.

Det här var ett par av byxorna jag handlade och dom satt bra, nu fick jag kämpa för att få på mig dom, och det var riktigt trögt att få dom över rumpan. Det är inte så jag vill se ut, men nu är det så. Jag vet att jag kan ta mig ur det, och jag vet att det egentligen är rätt så enkelt, ändå har jag inte gjort det.

Hur många känner inte igen sig i detta? Tror de flesta vet exakt hur man ska göra, är man överviktigt är man expert på hur man går ner i vikt, ändå fungerar det inte. Varför? Jag tror att 75% sitter i huvudet, och 25% i vad du gör. Hur tänkte jag där då?

Först måste man vara helt klar med att man vill förändra, och att man är beredd på att ändra lite i sitt tänk. Det handlar trots allt om kalori in- kalori ut. Glöm konstiga dieter med andra ord Det handlar om att äta god mat och kunna njuta av livet och det som bjuds. Där ingår det mat Uteslut ingenting. Allt är ok att äta, men inte alltid, och i normala mängder. Blir det för mycket. Acceptera det, släpp det och gå vidare. Börja ni tycka att nu har jag fuskat så nu skiter jag i det. Ja då är det kört, och man äter mer än man tänkt sig. Känns det igen? Och ha aldrig dåligt samvete för det ni äter utan njut av det istället. Kan nästan lova er att ni kommer äta betydligt mindre onyttigt än innan, och det ni äter kommer ni gilla.

Jag är världens godisråtta, jag kan hetsäta just godis. 2014 var första och ända gången jag tillät mig äta, och vad lite jag åt. Ni kan inte ana hur ofta jag blev sugen, gick ner till affären, hittade inte det där extra jag ville ha, gick ut igen för jag visste att jag kunde handla i morgon igen om jag ville det. Förbud triggar mig och det ända jag tänker på är just det jag inte får äta.

Mitt andra tips är att börja träna. Märker att många har en motvilja mot det, och jag kan verkligen förstå vissa. Även jag hade ångest, men nu vet jag att jag har precis lika stor rätt som alla andra att att vistas på gymmet, även om man inte ser ut som några som hänger där. Börjar man träna så äter man ofta bättre per automatik. Vem vill svimma pga dåliga matvanor? Inte jag, och resultatet blir så mycket bättre med mat i magen.

Sen gäller det att hitta något man tycker är kul. Ingen kan bestämma vad just du ska gilla, men ett tips är att köpa ett kort på kanske 3 månader, att man testar sig fram, och kanske tar hjälp av en PT. Det kommer ta träningen till helt andra nivåer och du kanske hittar något som är kul. För vem trodde att jag skulle älska att styrketräna???? Inte jag, och nu längtar jag bara dit för att få bygga lite.

Målet borde vara att må bra, och få en sund och stark kropp.

Finns lite tips man kan ta till på vägen och det kommer jag skriva om lite längre fram. Nu håller jag bara på att bestämma mig och jag är så taggad.

I morgon är det nyår och jag kommer äta en god middag med lite god dryck till och sen börjar mitt liv igen.

Är ni med mig på min resa?


kramar Madde

Gillar

Kommentarer

Anki
,
Oj! Det du beskriver är som om du skrev om mig! Precis så som du skriver är det. Jag är med och vill följa din resa. Jag håller på men det går inte bra kan jag säga. upp och ner hela tiden. Men jag ska inte ge mig. Har ett mål i maj som jag ska till och det ska jag klara. men jag kommer att följa dig, var så säker. Gott nytt år och imorgon äter och dricker vi in det nyta året.
Madelena
Madelena,
Vi gör det ihop 😀 jag klarar det inte utan er andra 😀 Lycka till
nouw.com/madelena