Good things will be happen

Vägdag igår och är inne i ett sådant bra flyt. Vikten går stadigt neråt och snittar över ett kilo i veckan vilket är mycket. Det bästa är mellan 0,5-1 kg i veckan för en sund viktnedgång. Vet samtidigt av erfarenhet att det kommer stanna upp om ett tag, att jag kanske står still under en längre tid osv. I medgång flyter allt på, men i motgång? Hur lätt är det inte att bara ge upp om man kämpar och ingenting händer?

Jag är samtidigt väldigt öppen här? Söker uppmuntran, och ser till att få den då jag behöver. Hoppas också att jag sprider lite inspiration till er andra även om inte jag är den som mest delar recept? Jag tror att man behöver den andra delen också, eller är jag fel ute? Recept i all ära, men var det bara så hade inte mötena behövts. Då fick man sitt program och alla lyckades utan några problem. Men nu vet vi alla att så är det inte för de flesta. Några klarar det, gör rätt och bara fixar det.

Vi andra då? Vi som tappar sugen? Vi som tycker att alla andra lyckas? Fakta är att inte inte bara alla andra lyckas, det är bara vår känsla. Backar vi lite, så ser vi vad vi också gjort. Ibland står vågen still, men vad händer istället? Ändrar sig kroppsformen? Får vi bättre kondition eller blir vi starkare.

Har en fantastiskt exempel sen förra gången jag var med. Jag hade haft en riktigt bra början, Kilona hade rasat av mig, blev hyllad på vartenda möte just för att jag var så fokuserad och fick så bra resultat Sommaren kom, och vikten fortsatte att rasa. Bara det är en bedrift, men sen kom hösten. Under två månader stod jag still i vikt. Hade inte långt kvar till mål, bara 5 kilo. Vid varje invägning hade jag nåt hekto upp, något ner, men då jag gick tillbaka och tittade så var vikten detsamma. Hade hamnat på den där berömda platån. Under samma period hade jag en PT, och tränade rätt så bra. Tvärtemot vad alla sa så körde jag i huvudsak styrka. Vi körde regelbundna fettmättningar, och gjorde riktigt bra framsteg där. Det tydligaste tecknet på att något hände var att jag gick ner från stl 40-36. Just då var allt det andra viktigare. Allt jag gjort innan gav resultat, kanske inte på vågen, men för min hälsa. Så vad är viktigast?

Just där kommer min lilla bok in. Good things vill be happen. Allt vi ändrar och gör kommer ge ett resultat, och vi måste sluta mäta på endast ett sätt, vågen. Det är en del, men långt ifrån allt. Du kanske orkar gå en specifikt runda, du går den snabbare? Eller det som hände mig, Hade en runda som var ca 9000 steg, men efter ett tag var den 7500 bara. Vad hände där? Blev starkare, tog ut rörelsen betydligt mer. Det är väl ett stort framsteg? Men dokumentera det, så du kan gå tillbaka och titta vart just du stod säg för en månad sen. Skryt om dina framsteg, och skryt framförallt för dig själv. Ibland måste det bli tydligt vad vilket mål vi har, men även hur vi tog oss dit.

Kram M

kramar Madde

  • 333 visningar

Gillar