En julafton jag minns.

Idag ska vi berätta om en julafton man minns. Som jag skrivit tidigare så har jag som vuxen inte haft de där speciella julaftonen som man önskat, men en jag tänker skriva om är julafton 2015 som jag blev väldigt berörd av. Hösten 2015, kommer ni ihåg den? Kaos ute i världen och alla människor på flykt? Även om det skrevs massa hat överallt fanns det otroligt många människor som så gärna ville dra sitt strå till stacken för att kanske kunna göra lite för dessa människor som kom hit. Flera kyrkor öppnade upp för att ge tak över huvudet, värme och en bit mat.

Jag har väldigt svårt att se människor fara illa, och kan jag göra något gör jag det gärna. Jobba som volontär har alltid stått min varmt om hjärtat. Min man känner till det, och en kompis till honom hade delat något om kyrkan i området sökte volontärer till transitboendet dom precis öppnat, och jag ringde ner och kollade. Någon dag senare var jag på plats, och blev visad runt. Från första dagen kände jag mig otroligt välkommen, och mötte så många fantastiska människor både de som kom dit för att få skydd och alla de som gjorde allt i deras makt för få alla att känna just lite trygghet och värme.

Julen det året var på en torsdag. Jag jobbade där på måndag morgon, och satt och pratade med prästen. Han visade sin tacksamhet över allt vad vi gjorde och berättade att vi fått så mycket beröm från migrationsverket för det var så otroligt bra där. Vi tillsammans hade åstadkommit något bra. På tisdagen fick dom besked från försäkringsbolaget att dom skulle chockhöja premien, till helt orimliga nivåer. Kyrkan hade inte råd. Onsdagen stängdes verksamheten ner och alla fick lämna. Torsdag var det julafton, Jag bestämde att vi skulle gå på gudstjänsten på torsdag kväll efter jobbet.

Vi går dit, min man är inte allt för pigg att gå i kyrkan, men jag ville verkligen. Även han slogs av värmen bland alla medlemmar. Prästen kom fram och hälsade, pratade lite och han var uppriktigt ledsen. Flera andra kom fram och kramades, och en av dom som tidigare bott där var där som vi pratade med. Så vackert. så känslomässigt, och vi volontärer fick så mycket beröm. Tror inte på fjäsk där för jag var den ända förutom församlingen som var där. Jag grät.

Allt avslutades med att vi gick ut till "torget" Det här är en modern kyrka så vi hade en stor lokal utanför själva kyrkosalen där vi hade vårt uppehållsrum. Det släktes ner, och vi tände alla våra ljus och sjöng Nu tändas tusen juleljus. Så otroligt mäktigt, och nog den julaftonen jag alltid kommer minnas. För det är väl detta julen handlar om? Vara där tillsammans, och inte massa dyra julklappar för att kunna skryta för sina vänner?

Vilken kommer ni mest ihåg?

?Hiss och diss med julen

2. Lägg upp dom tre senaste bilderna du tog med mobilen

3. Vad skulle jag göra om jag vann 1000.000kr?

4. Vilken är den bästa julkalendern?

5. Vill du ha snö på jul eller föredrar du utan?

6. En person jag vill byta liv med för en dag?

7. Vilken är den bästa jullåten?

8. Hur kom jag på mitt bloggnamn?

9. Det bästa blogginlägg du publicerat 2017

10. Det bästa julpyntet i mitt hem

11. Vilket är ditt favoritjulgodis?

12. Hur julpyntar ni hemma hos er?

13. Hur firar jag Lucia?

14. Bästa julfilmen jag sett

15. Lägg upp en bild som symboliserar december för dig

16. Vad gjorde du 16 december för exakt ett år sen?

17. Vad skulle du helst vilja köpa till dig själv om du hade råd?

18. Berätta tre saker om dig själv som ingen vet

19. En julafton jag minns

20. Skriv ett julklappsrim till en av dina julklappar

21. Vad önskar jag mig av tomten i år?

22. Julaftons outfit förra året

23. Hur jag ska fira julafton i år?

24. Ett måste på julbordet

25. En bild som visar min julafton i år

26. Bästa julklappen jag fick

27. Vad ser jag fram emot att göra 2018?

28. Den bästa julklappen jag gav bort?

29. Det bästa med år 2017

30. Hur ska jag fira nyårsafton?

31. Mina nyårslöften

Kram M

kramar Madde

  • Personligt
  • 79 visningar

Gillar

Kommentarer

maxarna
maxarna,
Men oj vilken gripande historia.. Så fint gjort av dig och vilket gensvar ni fick.. <3
nouw.com/maxarna
Madelena
Madelena,
Det var en mycket känslomässig höst, som fick ett plötsligt slut. Det mesta jag minns var ändå glädje. Vilka fantastiska människor jag mött och kommer alltid vara tacksam för det.
nouw.com/madelena