Godmorgon. Tänkte återigen skriva ett inlägg om #metoo ett ämne jag blev riktigt berörd av. Skrev ett precis i början och blev rejält påhoppad av flera stycken. En blev till och med så upprörd så hon tog bort mig från facebook. Vad hade jag då skrivit som retade upp folk så mycket? Jo att jag var kritisk till till upplägget. Varför undrar ni? Är människan inte klok? Hur kan man vara kritisk till #metoo??????

För det första. Jag tycker precis lika illa som de flesta av er om män som ger sig på kvinnor. Jag har absolut ingen förståelse för det alls. Varken sexuella övergrepp eller våld av något slag. Det måste helt klart uppmärksammas. Tyvärr har kvinnor som blivit utsatta själva fått utstå mycket och vet att personer som ska stötta t.ex inom polis, sjukvård och socialtjänst ( som oftast andra kvinnor) tycker att dessa kvinnor får skylla sig själva. Det är ingen hörsägen utan har hört det själv både som utsatt, då jag jobbat och även följt med som volontär. Då diskussionen har kommit upp på sociala medier har dessa kvinnor blivit rejält hatade, och ni ska veta vilka hårda ord som kommit upp. Där tycker jag att den här kampanjen varit bra.

Vad har jag reagerat mot då? Sättet dom gör det på. Jag blir totalt galen då namn och bild hängs ut på personer som inte är dömda. Det är absolut INTE ok. Vissa har säkert gjort det, och dom ska straffas. Några har nog varit lite klumpiga bara, men är en klumpighet olagligt? Jobbigt JA, olagligt NEJ. Till det kommer personens egna känslighet. Vissa tål mer och vissa mindre. Farligheten som jag ser är att personen ska bli dömd för vad jag känner inte den faktiska orsaken.

Till det, källkritik. Bara för att någon skriver på facebook måste det inte vara sant eller hur? Då jag tog upp det tyckte flera att ja det får män tåla. Dom oskyldiga får ta straffet för vad några idioter har gjort!!!! Hallå!!!! Hur tänker ni där? Om din kompis begick ett inbrott ska du ta straffet då????

Ska sociala medier bli domare nu? Ska inte rättsväsendet ha den rollen? Det skrämmer mig otroligt mycket Ingen går ju säker då. Och är det som skrivs där fakta eller kan någon skriva i affekt? Känslorna styr. Då ska många av oss passa oss. Tänker då på vi som jobbar med människor. Vi har lagar att följa, vi kanske tar ett beslut som inte är helt bekvämt med den det gäller, eller några anhöriga har dåligt samvete för att dom inte bryr sig och personalen får ta all skit. Det gör mig otroligt rädd.

#metoo handlar bara om kvinnor med "rätt" politiska åsikter som blivit utsatta för svenska män. Är inte detta extremt trångsynt? Tänker på SD kvinnan som inte fick vara med. Tänker på muslimska kvinnor som blir förtryckta, bortgifta och tvingas på en slöja. Män som förtrycker finns bland alla, oavsett religion, politisk tillhörighet eller hudfärg. Likaså att det finns galet bra män inom alla dessa grupper också. När alla utsatta kvinnor går samman kommer jag känna en större respekt.

Till sist. Tänker på kvinnor som verkligen blivit utsatta, våldtäkt inom hemmets väggar, gruppvåldtäkter, pedofiler inom barnomsorg och ungdomsverksamheter, Som det är nu orkar många inte lyssna. Vi rycker på axlarna och tar det inte på allvar. Detta för att några kvinnor skriker så mycket över en klumpig flirt (tänker Kronér och Ohly här) Är det så här vi vill ha det? Det skrämmer mig otroligt mycket och det var precis det jag var kritisk till från början. Ser mer och mer att jag får rätt.

Tänker även på skadestånden flera uthängda män kommer få nu pga av det som fått utstå. Är det detta ni som skrek så mycket ville uppnå? För mig var #metoo ett sätt att visa att även jag blivit utsatt ( för mig handlar det om en våldtäkt inte klumpiga flirtar på krogen eller att min man flirtat på SMS.) Att uppmärksamma ett problem, med en förhoppning om att socialtjänst, sjukvård och polis börjar tänka om. Tyvärr tror jag att den här kampanjen har fått motsatt effekt. Har aldrig hört så många sunda förnuftiga människor varit så kritiska som nu.

Kram M

Gillar

Kommentarer

Bellsi
,
håller helt med dig! bra inlägg 👌🏻nouw.com/bellzi
Madelena
,
De flesta känner så men några skriker väldigt högtnouw.com/madelena
lottashullerombuller
,
Så himlans bra skrivit. Tycker precis som dig. nouw.com/lottashullerombuller
Madelena
,
Tror inte på att dom som är kritiska är helt sanna utan handlar i affektnouw.com/madelena
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229