Det där med kaffe

Godmorgon alla. Kaffetåren den bästa är, eller vad säger ni? Själv kan jag inte starta dagen utan en kopp, och helst då en nespresso. En liten kopp med stark kaffe och lite skummad mjölk så är jag redo för att möta dagen. Resten av dagen är inte så viktig men just denna kopp är verkligen det.

I morse då jag tog mitt kaffe satt jag och funderade på hur vi dricker vårt kaffe har förändrats över tid. Jag började själv dricka kaffe väldigt sent. Visst kunde jag ta en kopp tidigare vid speciella tillfällen, men mest för jag kände kravet på mig. När jag skilde mig så blev jag en kaffedrickare. Skulle väl göra något drastiskt och då jag alltid varit skötsam var väl det mest upproriska jag kunde komma på just kaffet. Skoja bara hihi.

Men hur som helst, då jag var liten fick man alltid kaffe i en liten kaffekopp och under hade man ett fat. Till det var det som oftast socker, och vid finare tillfällen lite grädde. Det var så jag började dricka kaffe, men tyckte det blev för sött. Tror till och med att vi hade kaffekoppar då jag flyttade hemifrån. Men för ungefär 30 år sen kom detta med muggar in. Det var det man använde sig av till vardags Kändes väldigt moderna och avslappnat. och finkopparna kom fram då det var "kalas" Några år senare skaffade även mina föräldrar muggar istället för koppar. Överallt serverades kaffe i just muggar.

De senaste åren låt oss säga de 10 sista åren började det bli modernt med flera olika sorters kaffe, Nu dricker man latte, cappuccino mm. Ihop med det kom flera andra sorters muggar att dricka ur, och jag tycker verkligen att det förhöjer upplevelsen otroligt mycket. Funderar på att köpa på mig lite snygga kaffeglas, och under tiden använder jag gärna mina egna dricksglas. För visst höjer det upplevelsen? Och kaffe ska vara så mycket mer än bara en kopp java kan jag tycka. Hur dricker ni ert kaffe? Vad har ni för minnen ihop med det? Tror de allra flesta har någon slags relation till just kaffet oavsett om man dricker det själv eller inte.

Kram M

kramar Madde

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Efter förlossningen juni 1984 började jag med kaffe till frukost. Innan det drack jag endast kaffe när det var fika, det vill säga något gott att smaska på då kunde kaffet duga 😉 Men jag gillar inte att dricka kaffe i glas eller tjocka muggar. Svenskt lagom muggar ska det vara
nouw.com/stenhagenbettan
Madelena
Madelena,
Började också med kaffet sent.. viktigaste koppen är den på morgonen
nouw.com/madelena
Andreasaltberg
Andreasaltberg,
Så gott med kaffe!😋
nouw.com/andreasaltberg
Madelena
Madelena,
Livets dryck
nouw.com/madelena
sofialjohansson
sofialjohansson,
Jag dricker helst mitt kaffe ut en mugg med en skvätt mjölk och lite snaksättning☺️
nouw.com/sofialjohansson
Madelena
Madelena,
Stora koppar är det bästa 😍😍
nouw.com/madelena
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,
Jag dricker faktiskt inte kaffe än men däremot älskar jag doften av när någon har gjort kaffe på morgonen haha. 😊
nouw.com/sofialissmyr
Madelena
Madelena,
Lukten är ju ljuvlig. Bästa som finns att vakna av den doften
nouw.com/madelena
FrökenRödlök
FrökenRödlök,
Jag tycker inte om vanligt bryggkaffe så att säga men älskar en lattemacchiato eller cappuchino från EspressoHouse eller från min Tassimomaskin. Eller en frappino eller iskall islatte =)
nouw.com/frökenrödlök
Madelena
Madelena,
Islatte är ju så gott 😋😋 med mycket glass och chokladsås
nouw.com/madelena
marietheresel
marietheresel,
Haha jag försöööker tycka om kaffe men fy tusan alltså 😂😂
nouw.com/marietheresel
Madelena
Madelena,
Alla gör ju inte det 😀😀
nouw.com/madelena
katjaziden
katjaziden,
Jag har ”lärt mig” tycka om det för stt överleva småbarnsåren 🤣🤣
nouw.com/katjaziden
Madelena
Madelena,
Få den där pausen... lite mer legalt än att sätta sig med telefonen
nouw.com/madelena
charlottelinden
charlottelinden,
Jag har aldrig lärt mig att dricka kaffe! Önskar dock att jag tyckte om det. 😃
nouw.com/charlottelinden
Madelena
Madelena,
Man måste ju inte det. Då jag började dricka kaffe sent, kände man sig alltid så osocial och besvärlig då man kom bort.
nouw.com/madelena
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Jag går i perioder där jag dricker antingen mycket kaffe eller mycket te. Just nu är det kaffe som gäller. I mugg med en skvätt mjölk om jag är hemma. Om jag är ute och fikar tar jag gärna en latte då det känns lite lyxigare med den skummade mjölken 😊
nouw.com/annaskarblom
Michaela,
Åh jag dricker inte kaffe. Har provat men de föll mig inte i smaken tyvärr!
nordengrim.nu