Det där med kaffe

Godmorgon alla. Kaffetåren den bästa är, eller vad säger ni? Själv kan jag inte starta dagen utan en kopp, och helst då en nespresso. En liten kopp med stark kaffe och lite skummad mjölk så är jag redo för att möta dagen. Resten av dagen är inte så viktig men just denna kopp är verkligen det.

I morse då jag tog mitt kaffe satt jag och funderade på hur vi dricker vårt kaffe har förändrats över tid. Jag började själv dricka kaffe väldigt sent. Visst kunde jag ta en kopp tidigare vid speciella tillfällen, men mest för jag kände kravet på mig. När jag skilde mig så blev jag en kaffedrickare. Skulle väl göra något drastiskt och då jag alltid varit skötsam var väl det mest upproriska jag kunde komma på just kaffet. Skoja bara hihi.

Men hur som helst, då jag var liten fick man alltid kaffe i en liten kaffekopp och under hade man ett fat. Till det var det som oftast socker, och vid finare tillfällen lite grädde. Det var så jag började dricka kaffe, men tyckte det blev för sött. Tror till och med att vi hade kaffekoppar då jag flyttade hemifrån. Men för ungefär 30 år sen kom detta med muggar in. Det var det man använde sig av till vardags Kändes väldigt moderna och avslappnat. och finkopparna kom fram då det var "kalas" Några år senare skaffade även mina föräldrar muggar istället för koppar. Överallt serverades kaffe i just muggar.

De senaste åren låt oss säga de 10 sista åren började det bli modernt med flera olika sorters kaffe, Nu dricker man latte, cappuccino mm. Ihop med det kom flera andra sorters muggar att dricka ur, och jag tycker verkligen att det förhöjer upplevelsen otroligt mycket. Funderar på att köpa på mig lite snygga kaffeglas, och under tiden använder jag gärna mina egna dricksglas. För visst höjer det upplevelsen? Och kaffe ska vara så mycket mer än bara en kopp java kan jag tycka. Hur dricker ni ert kaffe? Vad har ni för minnen ihop med det? Tror de allra flesta har någon slags relation till just kaffet oavsett om man dricker det själv eller inte.

Kram M

kramar Madde

  • 142 visningar

Gillar