Dag 14/45

Godmorgon alla. Då jag satte igång med detta lilla semesterprojekt var tanken allt något annat. Min man gick på semester och tänkte nog att vi skulle göra lite roliga saker under de dagarna, Visste att jag skulle jobba, men inte riktigt så här. Nu erbjöd jag mig att gå in frivilligt, så lägger absolut inte skulden på någon annan här. Lönen blir bra, iaf, även om det kommer bli massa extraskatt just den här gången. Tänk att lilla jag som undersköterska räknas till de rika som ska klämmas åt.... Nu kommer det rättas till efter deklarationen då jag inte riktigt är uppe i de inkomsterna över året.

Har fortfarande svårt för att typ jag, en sjuksköterska osv inte ska känna att det lönar sig att gå in extra pass för att skatten blir så mycket högre. Minns så väl min barndom då t,ex byggbranchen tog det svart eller betalt i varor för att allt åts upp i skatt. Det lustiga är att samma personer gärna röstar fram just de som förespråkar det. Är inget geni, men visst får statskassan in mer om man betalar lite skatt på pengarna än inga alls?

Jag kommer även ihåg diskussionen då jobbskatteavdragen infördes och hur många som skrek att de "rika" ska slippa skatten. Jag som låg eller lägre medelinkomsttagare var den som procentuellt fick mest utav det. Sådana löneökningar har vi nog aldrig fått tidigare. Jag klarade mig på min lön, slapp bidragen, och betalade MER i skatt i kronor och ören än tidigare. Anledningen? Jag hade råd att arbeta. Ändå kunde många gnälla på mig för jag tillhörde de "rika" I nästa andetag står politikerna och snyftar ut om de stackars undersköterskorna som måste få det bättre.

Nu blev det ett politiskt inlägg, sorry, inte meningen alls

Skulle ju berätta vad som hände igår.

Egentligen ingenting alls. Gick in tidigare på jobbet, mötte en gammal kollega som jag inte sett på många år. Stod och pratade en stund, innan jag tog en kaffe och vid halv tolv var jag på jobbet igen för ännu en arbetsdag. Mer spännande än så är inte mitt liv just nu.


kramar Madde

Gillar