Ni som följt mig här vet om min passion för att resa. Jag älskar verkligen det, och tar alla chanser att få komma iväg. Igår bokade vi ännu en resa och den här gången med buss. Har verkligen haft fördomar om detta med bussresor, men måste erkänna att jag gillar det. Man ser mycket, och kommer rätt nära de andra på resan. Trodde bara det var pensionärer men inser att så inte är fallet. Vi kommer vara ute på rullande fot i 9 dagar och kommer hinna med att se 4 stycken huvudstäder.

Resan börjar med ett stopp och övernattning i Berlin. Tyskland har vi varit mycket i men Berlin är helt nytt för mig, Många pratar så gott om det, och nu kommer jag få en kväll där.

Nästa stopp blir Prag. Egentligen var det Prag vi pratade om att det skulle bli vår nästa resa. Nu får vi se Prag och flera andra städer. Gillar vi den så kan man ju alltid åka tillbaka. Under de här två nätterna vi kommer vara här, kommer vi hinna med en stadrundtur samt lite underhållning med middag en kväll. Som ni ser kommer vi bara hinna nosa på varje ställe innan det är dags att ta oss vidare. Tjeckien är ett helt nytt land för mig, och det är så kul. Ännu något att skriva check på.


Nästa stopp blir Ungern och Budapest. Är väldigt dubbel till detta med Ungern, då man hört att det kanske inte är ett så "trevligt" land. Extremt nationalistiskt. Samtidigt ska det bli väldigt roligt att se staden. Även här ingår det en guidad tur så man får se lite av stan. Vi kommer hoppa över den frivilliga utflykten utan tänkte mysa för oss själva. En middag kommer iaf ingå för oss av de två nätterna vi kommer tillbringa här. Ännu en stad och ett land att kunna skriva check på.


Sista huvudstaden vi kommer besöka är Wien. Österrike har jag varit i tidigare, men just Wien kommer vara första gången jag ser. Det är också en sådan stad som jag velat se under lång tid Österrike i sig är så vackert, och ser verkligen fram emot att få se huvudstaden. Upplägget är detsamma med en middag som ingår, en guidad rundtur samt en frivillig utflykt som vi anmälde oss till. Den här gången till någon vinstuga där vi kommer serveras en middag. Man kommer få se så otroligt mycket på en sådan här resa, och det till ett rimligt pris. 7200 per person Då ingår 8 övernattningar med frukost, samt 4 middagar. Lunch och de frivilliga utflykterna får vi stå för själva.

Efter Wien så är det bara att fortsätta färden hem mot Sverige igen, med ännu ett stopp i Berlin. Den här gången lite utanför och det mest för att vi ska få våran vila och kanske kunna röra på oss. Hinns det med blir det lite gränsshopping också. Vi åker inte dit för alkoholens skull, men det kan ju alltid trilla ner lite bubbel i varukorgen :-)

Förresten, ni som bloggar på nouw så har dom dragit igång en ny utmaning och tre stycken kommer kunna vinna en bloggkamera. Sista anmälningsdagen är idag, och naturligtvis är jag med.

#nouwautumnchallenge

Kram M

Gillar

Kommentarer

Emma
,
Men WOW! Fy va cool du ärwww.madurban.se
Emma Engström
,
Men wow vad roligt! Resa är bland det roligaste 😃 <3nouw.com/emmaengstrom
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229