Blir så otroligt trött.

​Godmorgon alla. Idag känner jag en galen stor irritation och måste bara få skriva av mig, eller ska jag kanske sluta läsa sociala medier istället? Hela facebook svämmar över av massa påhittad rasistisk skit och håller nog på att göra mig ovän med flera just på grund av detta. Måste skriva av mig innan jag exploderar. 

Vi har haft ett otroligt stort tryck då vi kommer till invandringen under några år, och visst ser även jag att det inte blivit så bra som vi hoppats på. Däremot finns det inte i min värld att man inte ska hjälpa någon som har det svårt. Måste jag ställa mig på en sida i den här frågan ställer jag mig helt klart på för invandringen. 

Nu kan man läsa att vi inte får fira skolavslutningen i kyrkan pga invandrare. Nu går vi tillbaka 40 år i tiden. Jag var ca 10, och vi hade skolavslutningarna i kyrkan. Jag har alltid älskat det, men merparten ( i min skola var vi nog enbart svenskar) var enormt emot det, tyckte det var jobbigt och föräldrarna ansåg att skola och religion skulle hållas isär. Redan där var vi ​svenskar ​emot det. Jag kan absolut inte minnas att vi sjöng vår nationalsång på skolavslutningen, däremot den blomstertid. Tyvärr har jag märkt att flertalet "sverigevänner" tror att det är vår nationalsång då jag ifrågasatt. Säger inte mer. 

Mina barn kanske hade någon skolavslutning i kyrkan, men de jag kommer ihåg är samlingen i aulan och efterföljande i klassrummet. Under den tiden blev även Idas sommarvisa populär ihop med den blomstertid nu kommer. Den är inte heller vår nationalsång. Frågar runt och ingen jag har pratat med har något minne av nationalsången däremot de andra två. Borde kommit ihåg det då jag älskar vår nationalsång, så otroligt mäktig och jag är verkligen en stolt svensk. Däremot kopplar jag inte ihop den med någon skolavslutning. 

Och om det är så viktigt med kyrkan för era barn varför tar ni inte med er som på en gudstjänst då? Läste på svenska kyrkan att snittet på en gudstjänst ligger på  15 besökare. Detta kan ni inte skylla på muslimerna. 

Vi kommer till medlemmar i svenska kyrkan, och fortfarande enligt svenska kyrkan så är ca 57% medlemmar om vi tar Göteborgs stift. Nu kommer ni säkert skrika om att det beror på alla invandrare och naturligtvis har jag tittat på den statistiken också. Då är min källa SCB. 2017 hade knappt 25% av svenskarna utländsk härkomst. Nu sitter ni säkert och säger att muslimerna tar över vårt land, men då kanske ni ska se vad utländsk härkomst innebär. Om man är född utomlands, eller om en eller bägge föräldrarna är det. Då tycker jag nog siffran är ganska låg. Vi har en hel del finnar, norrmän osv. och långt ifrån alla de är muslimer. 

Till sist igår läste jag att svenska flaggan var förbjuden i Sverige. Att jag inte visste det igår, hade genast gjort en polisanmälan då jag såg den hissad igår ( hoppas ni arga förstår ironi, men gör gärna en social berättelse till er. Är rätt duktig på tydliggörande pedagog) 

Kram M 

kramar Madde

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer

SaraFogelström
SaraFogelström,
MASSA KÄRLEK & KRAMAR!! Dina ideer är kloka & viktiga att tas upp!! Grym är du!!
nouw.com/sarafogelström