Berätta om något alla borde se

Gomorron. Dags att svara på dagens fråga igen och nu talar vi om saker alla borde få se. Då tänkte jag dela med mig av reseminnen. Tyvärr har jag inga egna bilder på allt, då jag har haft ett par datorkrascher genom åren och så dålig på att spara gamla bilder.

Först ut är iallafall pyramiderna i Giza. Tyckte inte om Egypten överlag, men detta Så otroligt mäktigt. Vi lämnade hotellet mitt i natten, och tidigt på morgonen stod vi här. Titta man åt ena hållet så var det bara öken, åt andra hållet Kairo. Är också så tacksam för att jag fått se Kairos museum innan det plundrades.

Rom är en stad ni alla borde se också. Min man fick den resan i 50årspresent av mig och mina barn och det var så roligt att se hans min säger jag bara. När han fyllde 50 så fick han "bara" ett citycard av mig. vi gjorde Göteborg, men då hösten kom hade vi en stor fest och då kom alla presenter. Såg att han blev lite besviken då ingen av mina tjejer hade med sig någonting, men sa inget. Sen fick han den presenten och han var helt mållös hela kvällen. Väl där så hade vi det så trevligt. Massa god mat och såg de flesta av Roms sevärdigheter. Vi fixade också en guidning, där vi gick i en väldigt liten grupp. Ett roligt minne därifrån var att Peter stötte på en gammal vän till honom sen säkert 20 år tillbaka i tiden. Vad är oddsen alltså?

Barcelona är en stad alla borde få se också. La Sagrada familia är väl ett måste? Men Barcelona har så mycket mer. Mysiga tapasställen, grym sangria, shopping. De gothiska kvarteren, fina gatan med alla märkesaffärer. Till det en härlig strand och allt inom gångavstånd. Där har jag varit två gånger, men helt klart vill jag åka dit igen.

Paris. Vilken positiv överraskning det blev för mig. Jag har varit så negativ till Paris i alla år. Trodde det var flashigt, snobbigt, dyrt. Allt var fel. Genuint mysigt, trevliga människor, god mat, bra dryck, shopping, Till det, så häftigt att få se mycket av det Paris har att erbjuda. Älskar verkligen den staden kan jag säga. Som jag längtar tillbaka också. Min man har tjatat på mig, men nu är jag redo att upptäcka den med honom också.

Nu finns det även saker jag vill se och som jag tycker att alla borde få se.

Jag vill upp i landet, och se norrsken, och upptäcka den norrländska naturen. Ishotellet är en sådan dröm. Japan vill jag se, och även Afrikas djurliv.

Finns det något du tycker att alla borde se?

kramar Madde

  • 73 visningar

Gillar

Kommentarer

itismadeby
itismadeby,

Nu kom lusten att få resa 😊
Pyramiderna är maffiga att se från marken 😊

Ha en bra dag

nouw.com/itismadeby
Madelena
Madelena,
Att se det på bild är inte alls samma som i verkligheten. Det var magiskt
nouw.com/madelena
StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Dessa platser har även jag fått uppleva. Jag vill uppleva midnattssolen

nouw.com/stenhagenbettan
Madelena
Madelena,
Visst är det häftigt. Ja midnattsolen vill jag se också.
nouw.com/madelena
Hannas krypin,

Pyramiderna i Giza skulle allt vara häftigt att se. När jag ser sphinxen utan näsa tänker jag på en scen ur en Asterix och Obelix-film. Vilken överraskning han fick, kan tänka mig att han blev överraskad och väldigt glad över presenten.

hannafialotta.blogg.se
Madelena
Madelena,
Sfinxen var mycket häftigare än vad jag trodde 😊 Vi har en grav på kyrkogården där jag bor som har ett par sfinxar. Så häftigt.
nouw.com/madelena
Annica,

Både nya och gamla Assisi i Italien.. Alltså WOW säger jag bara! Vill verkligen tillbaka dit.

annica.me
Madelena
Madelena,
Tack för tipset 💕
nouw.com/madelena
FrökenRödlök
FrökenRödlök,

Vad roligt att han blev så glad till slut, men det hade ju vart konstigt om han inte hade blivit det med den fina presenten!! Jag hade bölat som fan! Jag vill också resa till Italien.. Alltid vart en dröm att komma till Venedig och/eller Rom... Såå coloseum (stavning) hade jag velat se =)

nouw.com/frökenrödlök
Madelena
Madelena,
Rom är så mäktigt. Så mycket kultur, så mycket att titta på.
nouw.com/madelena
lottashullerombuller
lottashullerombuller,

Wow... Vilka resor ni gjort.

Det ända jag varit utomlands är London på en skolresa och Norge och Danmark.

Jag har som aldrig haft en längtan att åka till andra länder. Kan bero på min dåliga engelska.

nouw.com/lottashullerombuller
Madelena
Madelena,
Har också varit i London. Fantastisk stad. Är superkass på engelska, men av någon anledning har jag löst det ändå
nouw.com/madelena
Marie,

Ja oj det förstår jag att man borde se kan tro det var jättemäktigt

sweetwordsbymirre.com
Madelena
Madelena,
Ja. Man läser om det, men att se det med egna ögon är något speciellt
nouw.com/madelena
mynameisjossan
mynameisjossan,

Jag har också varit till Paris och sett triumfbågen och även det fina Eiffeltornet. Jag skulle gärna vilja åka till Egypten för att få se pyramiderna, men eftersom det är så oroligt i landet, så vill jag verkligen inte åka dit och att när min pappas bror var där med sin fru för många år sedan, så var de magsjuka flera månader efteråt

nouw.com/mynameisjossan
Madelena
Madelena,
Egypten är ett väldigt speciellt land.... Känns inte så tryggt egentligen, men vilken kultur
nouw.com/madelena