Äntligen

Äntligen har dagen D kommit. Som jag har längtat.

Idag fick vi mail från vår chef om att vi kan boka tid för att ta första dosen av vaccinet mot Covid 19. Loggade in så fort jag kunde och i morgon tar jag första dosen av vaccinet. Precis tre veckor senare kommer jag ta andra dosen och vilken lättnad säger jag bara.

Äntligen ser jag ljuset i tunneln, och snart kan vi kanske börja leva igen. Jag är absolut inte den som springer och vaccinerar mig mot allt, men i detta fallet förstår jag mig inte på nejsägarna. Ta vaccinet vägrar dom, men ifall dom blir svårt sjuka kommer dom ta alla mediciner som sprutas in i kroppen. För naturligtvis kräver dom IVA vård om dom blir sjuka.

Ser man på historien så har vaccin hjälpt oss så otroligt mycket, räddat så många liv. Bara för att vi har det bra just nu så kanske man måste titta bakåt också.

Så till er som vägrar, hur tänker ni att vi ska lösa situationen vi har nu? Vill ni fortsätta leva såhär?

Jag förstår osäkerheten, och media får fram alla biverkningar. Men helt seriöst. Du får biverkningar av vanliga mediciner också. Du kan även få extremt svåra biverkningar av viruset. Om du överlever så finns en överhängande risk med förstörda lungor.

Jag kommer ta det, för min skull, men även för din.


kramar Madde

  • 94 visningar

Gillar

Kommentarer

Evaeliasson
Evaeliasson,

Så glad för din skull 🙏 Jag hoppas snart få ta min 😊

nouw.com/evaeliasson
Madelena
Madelena,
Tack 😊 En stor sten föll från hjärtat.
nouw.com/madelena
Kamilla,

Men vad skönt att du får ta vaccinet så tidigt. Vilken lättnad det måste vara. Hoppas att vi alla snart får de två sticken

kamillaskamera.com/
Madelena
Madelena,
Till sommaren ska det vara klart??
nouw.com/madelena
lottashullerombuller
lottashullerombuller,

Åhh... Vad glad jag blir. Grattis 💮 hoppas på att få vaccinet jag också snart.

nouw.com/lottashullerombuller
Madelena
Madelena,
Det kommer 😊 Får ju den då jag jobbar med det jag gör.
nouw.com/madelena
fibrolivet
fibrolivet,

Härligt att höra - jag är ofta en skeptiker till oprövade läkemedel, men i det här fallet inser jag nödvändigheten av att alla hjälper till så jag kommer att ta vaccinet när det blir min tur. Som du säger - man kan ju riskera att bli så sjuk att man måste få en massa andra läkemedel insprutade i kroppen.

nouw.com/fibrolivet
Madelena
Madelena,

Jag känner samma sak. Vad har vi för val?

nouw.com/madelena
Fnulan,

Men gud så skönt!!! Heja dig och din arbetsgivare <3 Klart vi ska vaccinera oss! Den värsta biverkningen om vi inte gör det är ju att vi dör....

www.fnulan.se
Madelena
Madelena,

Eller får totalt förstörda lungor och inte kan leva 😊


nouw.com/madelena
Alex2a
Alex2a,

Glad för din skull 😊 Jag klarade mig tack och lov jäkligt bra när jag fick covid (ont i kroppen och huvudet en dag) , trots diabetes och förhöjt blodtryck, så evigt tacksam! Tyvärr klarar andra det inte lika bra. Bra om vårdpersonal och riskgrupperna får sina doser snarast möjligt så allmänheten sen kan stå på tur 😊

nouw.com/alex2a
Madelena
Madelena,

Visst finns det risker, men det finns det ju med sjukdomen också. Har hört så mycket om vad som hänt då folk fått den så biverkningarna av vaccinet kan aldrig komma upp i den nivån.

nouw.com/madelena
FrokenA
FrokenA,

Oh vad skönt! Jag längtar jättemycket efter att få vaccinera mig, men lär inte få förrän i april. Precis, det är så många sjukdomar genom tiderna vi fått bukt med genom kunskapen att vaccinera!!

nouw.com/frokena
Madelena
Madelena,

Tyvärr glömmer många det. Vi lever så skyddat idag, och har glömt tidigare pandemier som kommit med jämna mellanrum.

nouw.com/madelena
AngelicaElversson
AngelicaElversson,

Man är ju lite rädd för vaccin efter svininfluensa vaccinet men jag är ganska säker på att jag kommer vaccinera mig. Tänkte inte gjort förra gången heller, men gjorde det spontant när jag var med en anhörig som skulle göra det. Vi är små förkylda här hemma och eftersom jag arbetstränat bland människor och symtomen, även om dem är väldigt lätta, så testade vi oss igår. Man måste ta detta på allvar och göra det rätta! Bra att du vaccinerade dig <3 Kram

nouw.com/angelicaelversson
Madelena
Madelena,

Vad jag förstod det som var det ett protein, och det fanns i själva viruset också. Hade de fått svininfluensan hade de fått samma biverkningar. Oavsett så är det riktigt tragiskt för alla de drabbade. Klart det kommer bli biverkningar. Det gör det alltid vid en vaccinering nästan. Då små barn får sina är lätta sjukdomssymptom det normala. Får väl berätta senare hur det gick för mig. Kanske lugnar några.

nouw.com/madelena
Hannas krypin,

Jag är för alla människors rätt att välja själva, både att ta vaccinet men också att få avstå om man av olika anledningar inte vill. Tycker debatten är så onyanserad och klimatet mot de som inte vill är alldeles för hårt. Man är inte oempatisk eller en dålig medmänniska om man inte vill.

hannafialotta.blogg.se
Madelena
Madelena,
Självklart ska alla få välja, men då kanske man ska ta konsekvensen av det? För samma personer skulle nog ta medicinerna då dom hamnar på IVA? Jag hade önskat att det skulle vara krav på en grundvaccinering för att få jobba med utsatta människor.
nouw.com/madelena
Hannas krypin ,

Om vi nu börjar prata om att begränsa vård, tycker du att en rökare som får lungcancer på grund av sin rökning inte ska få hjälp eller en alkoholist som fastnar i sitt begär för tionde gången inte ska få behandling? Jag tycker det är en farlig väg att börja prata om att den och den inte ska få vård. Vad kommer härnäst liksom. Angående IVA-mediciner är det väl beprövade läkemedel så jag känner att den jämförelsen haltar.

hannafialotta.blogg.se
Madelena
Madelena,

Men vill man inte medverka till sin vård kan man faktiskt bli nekad. Det är inte helt ovanligt.Min man blev nekad en operation pga sin övervikt. Gäller inte bara vård utan alla val man gör. Diskussionen har varit uppe om att t.ex omplacera vårdpersonal som inte tar vaccinet. Att bli sövd är det inte många som tvekar över, men samtidigt finns det en stor risk att patienten inte vaknar

nouw.com/madelena
Hannas krypin ,

Att en operation inte görs på grund av övervikt har ju att göra med att riskerna för patienten är för stora. Så det tycker jag inte är konstigt alls.

hannafialotta.blogg.se
Lexochlogan
Lexochlogan,

Ja men vad härligt att du får göra det nu. Jag tror verkligen på att de är kommer göra skillnad när det kommer ut i bredare omfattning och även om jag har haft smittan kommer jag vaccinera mig, jag hörde på radion i går att man om man haft det och vaccinerar får ett ännu starkare skydd och om det stämmer är det win win

nouw.com/lexochlogan
Madelena
Madelena,
En läkare gav mig mitt och han sa att man kan ta det även under en covid infektion bara man inte har feber.
nouw.com/madelena