EF HAWAII - Q/A

Hejsan! Visst åkte du till Hawaii via EF språkresor? Hur var det? Skulle du kunna åka flera gånger via dem, eller tänker du att det är bättre att åka på egen hand? hur var skolan? Jobbig eller bara roligt? & Hur var boendet? Är det värt priset?:D många frågor haha.. du behöver inte svara på allt om du inte vill heh. Jag skulle vilja ut och resa någonstans i höst och känner att det skulle vara skönt att åka via exempelvis EF om man reser ensam så att man har någon som hjälper en och någon att vända sig till om man stöter på problem, men är osäker.. 😊 Super fin blogg har du!

Hej! Och tack fina du! Jag kände samma som dig att jag ville ut och resa och att det kändes säkrare att ha EF som stöd ifall man behövde någon hjälp. Jag tror dock alla har olika upplevelser med EF då dom rest och bokat, så det är väldigt individuellt men min är bra! Tänkte att jag delar upp frågorna så blir det både enklare att läsa och svara på. Svarar på detta här i ett inlägg om fler kanske undrar!

Visst åkte du till Hawaii via EF språkresor? Hur var det?

Yes I did. Jag tyckte allt gick jättebra, kommer ihåg att det var lite jobbigt när jag bokade resan att man visste så lite om allt. Men det kanske var bra i slutändan så man inte byggde upp så mycket förväntningar.

Skulle du kunna åka flera gånger via dem, eller tänker du att det är bättre att åka på egen hand?

Ja det hade jag kunnat! Tyckte det var det perfekta valet att åka med dom när jag ville resa men inte ville åka alldeles ensam. Hade ju som försäkrat redan innan att jag skulle få både rumskompisar och klasskompisar, alltså inte bli helt ensam osv. Sen har man även både EF och EF-skolan där borta som kunde hjälpa mig med allt om det behövdes.

Påväg till och från skolan olika dagar.

En bild jag tog vid stranden där jag surfade för första gången på surflektionen med skolan. Var så kul!

Hur var på skolan? Jobbig eller bara roligt?

Skoldagarna var 3h/dag, två lektioner på 75min. Vi hade antingen morgon- eller eftermiddagsskola. Morgonskolan började 8:00 och eftermiddagsskolan började.. hmm.. Kommer faktiskt inte ihåg, däremot kommer jag ihåg att den slutade vid 17.

Själva lektionerna tyckte jag var roliga. Var dock oftast så trött så det kanske inte alltid kändes jättekul att sitta där mer eller mindre halvsovande. Vi pluggade i böckerna, fick skriva uppgifter, körde lekar, jobbade med datorer/ipads och kollade film/serier (i utbildande syfte alltså). Jag gick ju i en av de "högsta/svåraste" klasserna och sista skoldagen så kom rektorn in i klassrummet och berättade om att de skulle ändra om och göra lektionerna ordentligare, mer strikta och plugga mer för att kunna göra Cambridge-provet för de som ville det. Då vi tydligen hade haft det lite väl slappt. Var dock lite glad för att det var min sista skoldag då haha.

Men jag tror skolans lektionstider, lektionerna är väldigt olika från land till land, stad till stad, svårighetsnivå osv. osv.

Man fick även välja en lektion själv (2 lekt. om man hade valt mer skoltimmar i veckan). Jag valde då surfing, roligaste jag gjort! Men gick även att välja yoga, ukulele-lektioner eller olika inriktningar på engelska-lektioner.

EF Honolulu's Residence

Hur var boendet?

Jag bodde i ett skolans residence som var ca 25minuters promenadavstånd från skolan. Där delade jag ett rum med två tjejer från Schweiz och de två första veckorna en från Japan och sista veckan en till från Sverige.

Boendet var fräscht! Tror inte man kan hålla sådan jättehög standard på hushållen i Hawaii? Kanske dom lyxigare hotellen då. Men har sett bilder på t.ex. London's EF residence som såg mycket lyxigare ut. Men det skiljer nog från stad till stad det med såklart. Men tyckte boendet fungerade väldigt bra allt som allt, är glad att jag valde att bo i skolans residence. Men tror inte det hade varit dåligt att bo i en host-family heller. Då dom som bodde där också verkade ha det väldigt bra!

Jag och min rumskompis från Japan hike:ade upp för Diamond Head en dag.

Är det värt priset?

Jag tycker EF tar väldigt höga priser för allt. Åtminstone för själva skolan/lektionerna då. Känns även extra dyrt då man inte riktigt får något ut ifrån det. Visst man blir bättre på engelska såklart! Men man får inte riktigt någon utbildning eller så av det. Men hade inte velat åka med något annat organisation och alla har nog samma priser ändå. Så det är värt det, men dyrt ändå haha. Men jag känner att pengarna jag la på dom tre veckorna jag var där var riktigt värt det. Ett halvt år kanske inte hade känts lika värt.

Gillar

Kommentarer

jennie
,
TACK så jättejättemycket för svaren!! 😊
madeleinepalo
madeleinepalo,
Så lite så 😁
nouw.com/madeleinepalo
Instagram madeleinepaloInstagram madeleinepaloInstagram madeleinepaloInstagram madeleinepalo