8 TIPS FÖR ATT SPARA PENGAR

Detta inlägg har jag publicerat i feb 2016, men då det är ett återkommande problem haha, så sökte jag fram det för att läsa det, men tänkte att jag kan publicera de igen då jag delade med mig av sådana bra tips. Borde verkligen se till att följa dom själv!

Man kan tro att jag heter "slösa" i mellannamn för det känns som jag är så bra på det. Pengarna rinner iväg som vattnet från en kran. Det är nog min passion i livet. Kan liksom relatera hur mycket som helst till filmen "Confessions of a shopaholic". Synd bara att det har en tendens att göra en, en aningen pank.

Har dock bestämt mig för förändringar på hur jag behandlar pengar. Har sökt fram tips som ska hjälpa mig och tänkte dela med mig av de bästa tipsen jag hittade, kanske hjälper någon annan som också slösar lika mycket som mig.

- Gör en budget. Hur mycket går det på fasta kostnader (Mobilräkning, naglar och fransförlängning för mig), hur mycket sparar du och hur mycket får du spendera. Gör realistiska mål och håll dig till det.

- Köp endast saker du verkligen behöver och inte klarar dig utan. Tips är att planera sina inköp genom att ha en lista och hålla sig till den.

- För att minimera impulsshopping, lämna ditt kort hemma. Ha bara en liten summa kontanter med dig som gör att du överlever utan kortet.

- Köp inte något bara för att det är på rea, köp det för att du verkligen behöver det eller älskar det.

- Köper du kläder. Köp endast bas-färger (t.ex. vitt, svart, grått). Du kan matcha det till allt och passar inte bara till vissa klädesplagg. Det gör heller inte bara det enklare för dig i vardagen utan också när du ska resa därför att du inte behöver tänka vad som matchar och inte matchar.

- Köp inte nånting om du redan har något som kan göra samma sak.

- Betala kontant. Vi betalar 20-50% mer när vi shoppar med ett "magiskt" plastkort. Det är något med det platskortet som göra att det känns som att vi använder Monopol pengar, spel pengar. Som att det är inte är riktiga pengar. Tyvärr så är det riktiga pengar. Så när man har bestämt en budget, kan man ta ut det i kontanter och bara använda till shopping. Att betala kontant känns "riktigt" och du kommer bara köpa saker du verkligen vill ha. Impulsiv shopping kommer inte kännas lika lockande.

- Shoppa inte om du känner dig trött, hungrig, ensam, uttråkad eller irriterad. Det är de vanliga känslorna som gör att folk shoppar omedvetet och inte smart.

Gillar

Kommentarer

linneaass
linneaass,
så bra tips!!
nouw.com/linneaass
claudiasaksa
claudiasaksa,
Åh vilka bra tips
nouw.com/claudiasaksa
Emellie_Larsso
Emellie_Larsso,
Instagram madeleinepaloInstagram madeleinepaloInstagram madeleinepaloInstagram madeleinepalo