Header

Postad i: Inspiration & tips

Insåg igår att det var väldigt längesedan nu som jag gjorde ett hederlig tipsinlägg och gav er tips om diverse saker jag kommit över i cyberspace. Har varit lite skralt det senaste faktiskt med intressant stuff, men lyckats samla in lite grann i alla fall! Hoppas ni gillar det här lilla konceptet jag kört med ett par år nu? Eller är ni trötta på det? Själv älskar jag när folk gör tipsinlägg, från högt till lågt, fint och upprörande. Tja, lite som världen i sig med andra ord.


♦ Geniet Cissi Wallin har skrivit en svingrym kolumn hos Metro angående det här med yttrandefrihet. Om att det inte är ett brott mot den att skapa en namninsamling för att en inte vill att en misogyn person (läs: Alexander Bard) ska få sitta i en jury i en av Sveriges största TV-program. Som vanligt med lika mycket sarkasm som lättförståelig fakta. Heja! Skriv under insamlingen här förresten.

Salem Indria är första mörkhyade att börja blogga hos Elle!! Att det dröjt såhär länge är ju diskuterbart, men hur fett är inte detta?! Och vilken bloggare sedan. Fett cool, vettig och snygg!

♦ Jag hittade denna hjärtskärande video när jag av rastlöshet kollade in en skvallerblogg och fy, mina ögon tårades direkt. Det handlar alltså om en familj som just nu står mellan att frysa ihjäl eller svälta ihjäl pga riktig trasslig ekonomi och fullkomligt svek från myndigheter. Den här videon och deras situation säger verkligen allt om hur samhället struntar i personer som behövt sjukskriva sig pga psykisk ohälsa. Vad det kan leda till. Snälla skänk en slant till dem, det finns mer info under videon!


Denna kortfilm om/med Ivy (som även var med i "Tjejer som oss" på SVT) som kort och koncist berättar sin historia som transkvinna och framförallt om sin nedre kirurgi som hon idag ångrar och varför. Väldigt intressant och jäkligt modigt att berätta! (Och palla dessa snubbar som ser transpersoner som något exotiskt typ?)

Två kombos i London med 68 års åldersskillnad är bland det finaste jag hört om!!! Kanske den bästa win-win av dem alla -en behövde ett billigt boende och en kände sig ensam. Dör.

Detta Facebook-inlägg om hur en person som besökt Sephora i Göteborg (och som dessutom var i tjänst!!!) blev felaktigt anklagad för stöld, förföljd av personal för att sedan bli bortförd av vakter (påminnelse: i tjänst, de hon arbetade som behandlingsassistent med släpptes utan tillsyn??) med tillhörande visitering och förhör, är bland det sjukaste jag hört. Förutom att hon gång på gång förklarar sin oskuld så säger personal att de sett på övervakningsfilm att hon stulit ett läppstift, när polis sedan ringer och säger att hon visst hade rätt. Herregud.


♦ Hur fett är det inte att några av Nina Hemmingssons serieböcker blir teater i år?! Har länge älskat Hemmingsson och detta är ett av de mest geniala idéer jag hört. Det är Teater Tamauer som ska göra teateruppsättningen vid namn "All min kärlek" och den har premiär på Hagateatern i Göteborg den 9 Februari och kommer spelas t.o.m. Mars. YES! Då hinner jag se när jag kommer hem från Barcelona!

♦ Programserien "Kila stadigt" av Hanna HanaPee PerssonSVTPlay. Jag älskar ju relationsprogram och kombon Hanna + kändispar = Extra allt. Jag har sett första avsnittet med Margaux och Jacob och tyckte det var väldigt intressant och lämnar ganska öppet för diskussion kring olika saker. Kommer la nytt avsnitt idag? Spännande!

Big Ass Loppis! Imorgon, Lördag, är det loppis i Stockholm som allra bäst kommer passa de som har storlek Large och uppåt. Supergrym grej och statement detta och är avis på de som bor i Stockholm som ska gå! Alla är såklart välkomna på loppisen och en kan bara hänga också om en vill. Kolla in Facebook-eventet här för mer info!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments