Politiskt bakfull

Postad i: Thoughts


Jag känner mig politiskt bakfull. Fortfarande. Jag hade en fantastisk kväll på en valvaka med god mat, massa underbara människor som jag är bekant med sedan tidigare men också flera jag pratat och träffat lite mer de senaste tre veckorna då jag hjälpt dem med kommunikation och lite filmmaterial. Resultatet var väl ingen större chock när det gäller varken blocken, SD eller F! som jag hängde med. Men det var ändå blandade känslor. Eller känslor överhuvudtaget då jag inte hunnit vara 100% känslomässigt engagerad på sistone. Och när SD ökat så pass mycket jämfört med valet 2014 så vill en ju bara lägga sig ner på golvet i fosterställning.

Jag var en av två som fått äran att stå för musiken på dansgolvet under kvällen och det var tur att jag fixat den peppigaste musiken jag kunde komma på. För även om vi gick runt och tröstade varandra, kramades samtidigt som vi sa "det kommer bli bra" och diverse klyschiga, men sanningsenliga, kampen-fortsätter-pepp så behövdes det lite ändå. Men vi kunde i alla fall landa i att vi hade gett allt. ALLA människor i landet som brinner för feminism, antirasism, socialism, miljö m.m. hade gett allt. Så är det bara. Och jag förstod ännu mer medan dansgolvet skreksjöng med till "Fuck you" med Lily Allen att det är så oerhört viktigt att omge sig själv med människor som gör en trygg. Som är beredda att ta ens hand när det är läskigt. Oavsett orsak, oavsett när.

Ändå är jag fortfarande orolig. Ingenting är klart och det skrämmer mig. Även om samtliga partiledare stängt dörren (lite hårdare än andra kanske) för samarbete med SD så vågar jag knappt lita på någon. Jag kan inte slappna av förrän dörren är både stängd, låst och nyckeln bortslängd. Mina och SÅ många andras rättigheter och framtid är en överenskommelse bort att hotas. Framförallt bl.a. kvinnor, HBTQ-personer och rasifierade. Och det känns skräckinjagande, även om vi är ca 82% som röstat som inte vill se detta hända. Jag kan inte andas ordentligt än. Men nu har vi väljare sagt vårt och för oss som brinner lite extra för det här så fortsätter kampen. Oavsett vad som bestäms framöver i maktkorridorerna så har vi fortfarande saker att säga och saker vi kan göra. Det får vi inte glömma. För även om valdagen har passerat har vi fortfarande en demokrati. Det är kanske det enda vi kan vara helt säkra på just nu. Och den tillhör oss alla. Även vi på marken som inte vill vara tysta.

Vi som är beredda att fortsätta föra en kamp -för oss själva och för de som inte kan.#bestofnouw #val2018

  • Postad i: Thoughts

Gillar