Header

Postad i: Film/TV/Music/Books

Fy fasen vilken dag alltså. Kombinationen sömnproblem med renovering av kyrkan vägg i vägg är så himla värdelös. Blev alltså väckt av borrning precis intill huvudkudden vid 08 när jag hade behövt 2h mer sömn. Blir därför en ond cirkel när en vill fly lägenheten så fort de börjat, men inte har ork till det. Så är en zombie idag och osäker om jag kommer orka skriva mer än detta inlägg idag. Vi får se. Men nu till något roligare, då jag nämligen har lyssnat klart min första ljudbok för i år!

Denna har jag velat lyssna på ett tag nu och tog äntligen tag i det förra veckan. Och det tog väl bara 1 dygn innan jag lyssnat klart. "Män visar kuken för mig" av Caroline Hainer handlar om, vad det låter som, dickpics. Alltså snubbar som skickar bilder på sina kukar till tjejer. Kärnan i boken är att hon analyserar detta beteende/handling, varför det fortfarande görs. Den handlar om manlighet, machokulturen, om kukens allmäna makt i samhället, om männens komplexa relation till sitt könsorgan och hur både mottagaren och avsändaren reagerar när en dickpic skickas. Och så himla mycket mer. Men framförallt om hur ojämställd världen fortfarande är. (Obs, pratar självklart om cis-män. Är mycket väl medveten om att inte alla snubbar har kuk och att alla med kuk inte är snubbar)


Det här är nog bland de bästa ljudböckerna jag lyssnat på. Dels för att Caroline analyserar på ett intressant och lättillgängligt sätt som får en att fundera på saker en aldrig tidigare gjort, då hon nämner aspekter i sammanhanget som vi tidigare inte hört i diskussioner/debatter om problemet med dickpics. Det öppnar upp så himla många dörrar i huvudet alltså.
Ni måste måste lyssna eller läsa "Män visar kuken för mig" -den är otroligt viktig och bra! Själv har jag lyssnat i min ljudboksapp Bookbeat.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments