Header

Postad i: Photography
(Foto av mig)

För snart 25h sedan tystnade musiken på Eriksdalsbadet och det känns redan tomt och saknigt. De här dagarna jag fotojobbat åt Popagandafestivalen har varit de bästa och roligaste av de 3 åren jag gjort detta (2:a året som officiell fotograf). Skulle kunna skriva en novell om hur fantastiskt det varit så vi gör såhär: Tack Popa och fantastiska crew-kollegor, tack fina fotografbekanta, tack alla glada besökare, tack instagram-följare som varit svingulliga, tack nya musikupptäckter, tack vänner för kramar, tack vattenfast eyeliner, tack gympaskor, tack utrustning, tack livet och tack mig själv.


Jag ska förresten göra separata inlägg med lite bilder från festivaldagarna, som jag brukar, så får ni se hur det såg ut! Hoppas ni har haft en fin helg!

 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: Photography

Egentligen var min första jobbdag igår med att plåta uppbyggnad och annat, men nu är äntligen den STORA dagen här -Popagandas första festivaldag! Området öppnar kl 14:00 och jag, min kamera samt Popa-crewet är så jäkla taggade och redo för er! Hoppas att vi ses där!!!!Ni kommer förresten kunna se mina bilder på deras Facebook-sida och Instagram.Actually my first work day was yesterday with shooting constructions and other things, but now the BIG day is finally here -first festival day at the Popaganda Festival! The venue opens at 14:00 and me, my camera and Popa crew is so freakin' excited and ready for you! Hope to see you there!!!!

You will see my photos at their Facebook page and Instagram btw.

Likes

Comments

Postad i: Film/TV/Music/Books
 
Vilken tjänst använder du för att lyssna på musik?

Alltid Spotify!Hur hittar du ny musik?

Antingen genom att använda Shazam när jag är ute någonstans, eller bläddrar runt i Spotify. Just nu främst via Discover Weekly som ni hört mig tjata om massor nu.Vad gillar du mest med musik?

Säger som Rebecca: att musik kan framkalla alla sorts känslor: glädje, gråt och skratt. Men ja, det gör något med kroppen oavsett om det är något jag vill dansa till eller känner igen mig i.♦ Vad gillar du minst?

Att jag har en förmåga att tjata ut låtar om jag hittat något som får mig helt blown away och så kan jag inte lyssna på det på ett tag. Och att jag kan "förstöra" låtar genom att lyssna på dem när jag är ledsen, typ heartbroken, och så blir jag förfrusen när jag hör dem i ofrivilligt sammanhang. Bästa känslan dock när en lyckas lyssna igen och ej blir påmind!Har du någon guilty preasure?

Är så kluven till det begreppet alltså. Men tror inte jag har någon/några? Är nog inget jag gillar som folk skulle bli förvånad över.

Vad är viktigast för dig – melodi eller text?
Hade jag fått frågan för typ 3 år sedan hade jag sagt text. Jag har alltid varit en textmänniska men idag skulle jag säga melodin. Bäst är ju när det kan bli en perfekt kombo!Vilken låt är mest nostalgisk för dig?
Oj hjälp, finns ju så himla många. Men valfri Spice Girls-låt skulle jag säga pga har så många minnen med vänner, skola och fritid.Har du någon favoritartist?
Just nu skulle jag säga Rihanna och Disclosure. Har många favoritartister/band som går way back, vet inte vart jag skulle börja.

 Typ Håkan, Bon Iver, The Runaways, The XX, Crystal Castles, The Kinks och The Hives. Ja, ni hör ju liksom.

Din senaste musikaliska upptäckt?
Hm, kanske Rihanna på riktigt liksom? Mest gillat största hitsen innan men kan nu nästan hela hennes senaste album utantill. Möjligtvis Drake, Erik Lundin och Unge Ferrari också.

 

Vad lyssande du på för musik när du gick i…Mellanstadiet?

Det som mina närmaste kompisar lyssnade på. Dvs Spice Girls och Hanson mest. Hade lite strösinglar med diverse band också. Annars lyssnade jag också på Beatles, Michael Jackson och ABBA haha (tack familjen).Högstadiet?
Hjälp vad blandat det var. Allt från Håkan Hellström till Misfits och typ Evanescence. Hade min skämsperiod med power metal då.. Hämtade även mycket från mina metalsyskon.Gymnasiet?

Första året mycket metal fortfarande och Slipknot var mitt favoritband haha. Även Cradle of Filth *666*. Resten av gymnasiet uteslutande 77-punk, hardcore, crustpunk och psychobilly. Och lite svensk pop. Vågade i gymnasiet yttra mig att jag älskade Håkan :))

 

Vad lyssnar du på för musik idag?

Just nu allra mest hiphop, r'n'b, pop och elektronisk indie & pop...och vad kan du absolut inte lyssna på?

Hm. Metal eller hårdrock igen? Samt schlager och dansband.Om du bara fick lyssna på en låt för resten av ditt liv, vilken skulle det vara?

Alltså svåraste frågan typ någonsin. Men antagligen 'Crystalised (Rory Philips Remix)' med The XX.

 
 

Lista lånad av Rebecca.
Alla foton tagna av mig.
 A list about music, borrowed from Rebecca.

Likes

Comments

Postad i: Daily adventuresHörrni! Nu, i skrivande stund, är jag ÄNTLIGEN påväg till älskade älskade Stockholm. Som jag har längtat och väntat på detta alltså! Jag stannar sju dagar och ska ägna mig åt häng med vänner, plåta Popagandafestivalen, massa strosande och mat mat mat. Annat kul är att 1) Min kusin som bott i Tyskland en herrans massa år och pluggat på annan plats i Sverige i ett par år har flyttat hit nu för studier så vi ska ses. 2) Min bror är här denna veckan och 3) Mina föräldrar kommer upp i helgen från Karlskrona ett par dagar. Kan inte tänka mig annat än att denna vecka kommer bli perfekt!

Jag har tidsinställt ett fåtal inlägg här och ska försöka knåpa ihop några till så det inte ekar helt tomt. Hoppas vi ses i Stockholm om ni är där!

And now I'm FINALLY on my way to Stockholm for seven days! I've been waiting for this a while. I'm gonna hang out with friends, shoot the Popaganda Festival, just stroll around and eat tons of food. And I'm also gonna meet my cousin who's moved here and my brother and parents who's also gonna be here. I'm sure this week will be nothing but perfect! I've wrote some posts for you and gonna put together some more so it won't be completely quiet here.

Likes

Comments

Postad i: Daily adventures
Här kommer näst sista dagen i Karlskrona, nämligen 1 juli:


Mamma gjorde en sådan himla god tofugryta till middag. Bästa mamman till veganbarn alltså som lär sig nya saker hela tiden och kommer ihåg märken <3 Menar i allmänhet, inte med tofu hehe.


Jag hade inte fått nog med farmortid så jag och pappa åkte hem till henne och hjälpte henne med lite saker. Jag fick bästa uppgiften -plocka jordgubbar.

Det var några väldigt fina timmar i hennes magiska trädgård.

Jag fick badfeelings som vanligt och fick med mig mamma så vi körde genom mysigaste skogen.

Vi badade i Färskesjön, som är min bästa insjö. Här springer mamma med termometer <3<3

Långgrunt med sandbotten. Så jäkla bäst.

Inget slår kvällsdopp alltså och ha lite egentid med mamma. När vi kom hem igen åt vi glass med jordgubbar och det var ungefär den dagen!
Karlskrona, dag 8.
Karlskrona, dag 7.
→ Karlskrona, dag 6.
→ Karlskrona, dag 4.
→ Karlskrona, dag 3.
→ Karlskrona, dag 2.
→ Karlskrona, dag 1. My 9th day in my hometown Karlskrona, July 1. Just some hours in my grandmothers magical garden and a swim in the sea in the evening.
Karlskrona, day 8.
Karlskrona, day 7.
→ Karlskrona, day 6.
→ Karlskrona, day 4.
→ Karlskrona, day 3.
→ Karlskrona, day 2.
→ Karlskrona, day 1.

Likes

Comments

Postad i: Thoughts
 

Denna sommaren har hittills inte varit som jag hade förväntat mig. Så mycket jag velat göra, så mycket jag behövt göra, så mycket jag velat känna och mycket jag har känt som jag inte trodde. Smärta, sorg, oro, rädsla, ångest och en nyupptäckt superförmåga att tränga mina egna känslor och tankar helt åt sidan för andra människor. Andra som behövt mig i frontlinjen med hela min existens som stöttning. Det har förstås inte förändrats men oron glöder inte längre i bröstet, samtidigt som nya saker har hänt och andra behöver mig. Skifta fokus. Om en ska sammanfatta så har denna sommaren verkligen handlat om hur mycket mina nära och kära betyder och hur mycket jag är villig att göra för dem när plötsliga saker sker. När livet tar andra vändningar än förväntat och att krama ur sommaren inte längre känns så himla viktigt.

Och så får det vara. En kan inte ångra saker eller önska tillbaka tid, för saker kan ske oavsett temperatur ute eller månad. Och jag tänker lite såhär, att i skuggan av allt så finns det ändå ett par veckor kvar av denna sommar. Med återfunnen värme under blå himmel, äventyr i både Göteborg och Stockholm och Barcelona i september. Innan halsdukar åker på, tights under byxor, frusna örsnibbar och vitblå fingrar så finns det tid. Det finns tid för äventyr och att andas lättare.

Eller om en ska dra det ännu längre så finns ju hela året kvar faktiskt. Men att stanna upp och finnas till för andra är viktigare än att dra gränser mellan årstider. Så det är vad jag ska fortsätta med. Stanna upp, ta en dag i sänder och hoppas på att varje vecka blir magisk. För mig och mina nära.

 

Likes

Comments

Postad i: Daily adventures
Den 30 juni åkte jag, mina föräldrar, min syster och hennes man in till Karlskrona centrum.

Efter lite besök i diverse affärer så gick vi och kollade runt vart vi ville äta och det blev Toscana. De här två alltså, mina föräldrar <3

Min veganpizza blev väldigt god trots ingen ost.

Efter middagen bestämde vi oss för att ost, kex och vinkväll var en perfekt grej för kvällen så vi handlade massa grejer i en mataffär och åkte sedan hemåt!

<3

Och så hade vi en väldigt mysig kväll framför TV'n helt enkelt.
Karlskrona, dag 7.
→ Karlskrona, dag 6.
→ Karlskrona, dag 4.
→ Karlskrona, dag 3.
→ Karlskrona, dag 2.
→ Karlskrona, dag 1.Day 8 in Karlskrona, June 30th. Some shopping, restaurant food and a cozy evening with biscuits, cheese and wine.
Karlskrona, day 7.
→ Karlskrona, day 6.
→ Karlskrona, day 4.
→ Karlskrona, day 3.
→ Karlskrona, day 2.
→ Karlskrona, day 1.

Likes

Comments

Postad i: Film/TV/Music/Books
(Photos: by me)
 

Som jag nämnt innan ÄLSKAR jag Spotify's funktion 'Discover Weekly' (älskar måndagar numera) och senaste veckorna har jag hittat lite guldkorn genom den som behövt bli en playlist. Så om ni vill veta vad jag gillar just nu kan ni klicka här för att lyssna!


As I've mentioned before I LOVE the 'Discover Weekly' function by Spotify (I love Mondays now) and lately I've found some really really good times that I've made a playlist. So if you want to know what I like right now you can click here to listen!

Likes

Comments

Postad i: Outfits & look

​INLÄGGET INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Det var väldigt längesedan jag gjorde sminkrelaterade inlägg till bloggen alltså. Och i år har mitt intresse verkligen exploderat så jag har lyckats hitta genuina favoritprodukter och inte bara 'ja men det här funkar ju och det duger'. Nu måste en såklart inte ha något intresse alls för sådant här, alla är vi olika osv. Men anwyay, nu kör vi:


Denna lilla testtuben från Benefit fick jag på Sephora för ett tag sedan och är en primer som dels ska vara bra för att matta ner huden och vara bra för porer. Tveksamt inför det sistnämnda, men ändå. Har dock inte fattat om det räcker att ha denna innan själva sminket eller om en kan ha annan primer. Någon kanske vet?

Nu till några av mina absolut dyraste produkter. Lock-it Foundation (#48) från Kat von D och Radiant Creamy Concealer #vanilla) från NARS. Alltså Lock-it är den absolut bästa foundation jag någonsin använt. Jag har blandhy och den både täcker och mattar ner som jag vet inte vad. Och kombon med concealern är en jäkla DRÖM. Jag har testat många concealers i mitt liv men denna är min bästa. Den är ganska tjock men känns inte alls tung på huden. Använder den under ögonen, längs näsbenet, början på pannan och mitten av hakan. Applicerar btw dessa två produkter med en Beautyblender som har förenklat mitt liv.

En av mina nyaste favoriter, nämligen Ombre Blush i 'Mauve Me' från NYX. Jag har använt gamla rouge's som inte ens finns längre från samma märke men när min kompis Josefine var här för två veckor sedan köpte hon denna smutsrosa dröm och jag kunde inte hålla mig. Den är så jäkla fin och tycker att den alltid passar oavsett ögonsmink osv.

De här har väl inte många missat hoppas jag? Highlightern Mary-Lou Manizer och bronzern Betty-Lou Manizer från TheBalm. Kan säga som så att de är de absolut bästa om en inte har produkter som dessa sedan innan. Helvete vad pigmenterade alltså och använder dem varje dag pga... why not?

Full Throttle i 'Color Riot' från NYX. Den här är... jag vet inte vad jag ska säga. Perfektion? Brukar oftast kombinera denna med min älskade Matte Chocolates från IsaDora om jag få 'extra tryck' (lol) i ögonsminkningen eller med paletten nedan.

i-Divine Palette i 'Enchanted Forest' från Sleek. Detta är faktiskt min första produkt från Sleek och mitt senaste inköp! När jag och Josefine var på Sephora så gick jag till märkets hylla och kikade, sedan såg jag denna och en till. Väldigt färgglatt för att vara mig men tyckte de dova färgerna (är mycket dovare IRL alltså) med lite 70s-feeling var väldigt väldigt fina så det blev denna. Kommer nog mest använda färgerna ihop med brunt eller svart! Enda negativa är att den inte har några transition-färger. Alltså diskreta bruntonade färger för att lägga ovanför ögonlocket under andra färger.

Tattoo Liner från Kat von D. Detta var min första produkt från Kat von D men kunde inte låta bli när jag hört så mycket om den, trots att den är vattenfast vilket jag tidigare inte gillat pga blir lätt blankigt. Men denna är så. jäkla. bra. En kan göra både tunna linjer och tjockare med denna, svarta färgen är perfekt intensiv och den sitter som BERGET. Torkar dock väldigt fort så en får vara lagom kvick!

De här har nog folk inte missat på min Instagram då jag åtminstone använder den översta, Liquid Suede Cream Lipstick i 'Soft-Spoken' från NYX, typ varje dag jag inte assistentjobbar. Det är livets mauve-färg alltså. Den understa i samma serie, 'Stonefox', köpte jag för några veckor sedan då jag har pillat på den ett tag och älskar den också. Det är en mörkgrå färg och fuckin amazing.

Alltså dessa lipsticks är så sjukt svåra att få till bra på bild. 'Soft-Spoken' är mer som en mörkare nyans än mitt nya rouge jag visat i detta inlägg. Här finns bild när jag använder den! Och 'Stone-Fox' är verkligen inte lika blå (kika här t.ex.) och eyelinern swatchade jag lite tjockare bara för att ni ska se hur intensiv den svarta färgen är.

PUST! Det var det. Då jag älskar dessa märken ovan, vissa precis börjat testa, har ni då några tips på andra produkter? Och vart tusan kan en få tag på vilken nyans en vill i Lingerie Liquid Lipstick från NYX?!
My favorite makeup products at the moment! Try the Google translator for reviews.

Likes

Comments

Postad i: Travel

Här kommer 6:e och sista heldagen i Barcelona, närmare bestämt den 10 juli!

 

Vi började med att gå en annan väg från bussen ner mot stranden, så vi fick se lite andra tvärgator vilket var fint!
 
Vi gick till en restaurang jag inte minns namnet på nära stranden. Jag tog en jättegod vegansk burgare med pommes och så delade vi på DÖDSgod karamelliserad lök. Daym.
 
Vi hade egentligen tänkt åka till Parc Güell denna dag men med tanke på att det 1) Kändes som ett stressigt projekt och 2) Vi behövde säga hejdå till stranden så låg vi här ett tag. Jag badade kanske 3 ggr och grät en skvätt i saltvattnet. Om jag minns rätt var det perfekt strandväder denna dag, då det kom vindpustar precis när en skulle pusta lite.
 
Vi drack våra sista coconut chilimojito </3
 
Dåligt fokus här, men fin bild ändå <3
 
Och så gick vi mot La Rambla för Caroline ville köpa en liten kaktus hon sett i ett marknadsstånd tidigare haha.
 
Sedan begav vi oss hemåt, gjorde oss till det snyggaste vi åstadkommit såhär sista dagen för vi åkte nämligen hit, till Hilton Hotel, på Diagonale för vi skulle träffa hennes kollega en andra gång.
 
Vi kollade på EM-finalen i fotboll, drack jäkligt stora öl och skrattade åt de väldigt unga dokusåpafestande (och sexistiga) bredvid.
 
Sjukt trevlig och lagom sista kväll alltså.
 
 
Och på förmiddagen på måndagen begav vi oss till flygplatsen och hemåt. Finns faktiskt på mobilfilm när jag gråter två gånger när vi väntar på bussen med packningen lol. Var så. himla. hjärtskärande att åka hem, var verkligen bästa staden utanför Sverige som jag besökt. Pga den har verkligen allt. Hav, strand, bra veganmat, bra uteliv och gaybarer och mysigaste gatorna. Det var livets resa och jag räknar ner dagarna tills vi åker ner igen 12-19 september. Ugh, så mycket känslor när en skriver sista inlägget men vet att det snart är dags.
 
 
Barcelove, see you soon!
 
(Gör länklista till tidigare inlägg imorgon, ni kan bläddra eller söka i bloggen så länge)
 
 
 
 
Day 6 in Barcelona, Sunday the 10th of July, before we went home on Monday!

Likes

Comments

Daily adventures
I fredags ett gäng timmar innan jag skulle plåta konsert åt en stor tidning via Rockfoto så träffade jag min kompis Emma som nästan precis varit i Portugal en vecka. Några dagar innan hade jag blivit tipsad om NöllerHaga Nygata så vi gick dit när vi upptäckt att Café Hängmattan hade sommarstängt. Lite såhär såg det ut:


Jag var hungrig så jag tog en sötpotatissallad som var ganska god. Fattades något kändes det som, men det funkade.

Such a babe alltså, som vanligt <3 Var nog förresten på samma gata vi umgicks för första gången, när vi tog en fika typ 2006. Fint! Fast som jag nämnt tusen gånger innan lärde vi känna varandra på nätet typ 03 haha.

Sjukaste veganska snickerskakan någonsin alltså.


Så där satt vi i ett par timmar och åt, drack kaffe, pratade, skrattade, tittade på alla hipsters och dog över alla hundar som gick förbi. Får liksom passa på att ses så mycket som möjligt då hon bara är i Göteborg över sommaren då hon ju pluggar i Bergen i Norge sedan förra året. Babemma. Ni hittar förresten henne på instagram under @requiempouruncon och hennes svingrymma konst här!


From last Friday when I hung out with a close friend of mine at a café/restaurant.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Daily adventures
Den 29:e juni, min 7:e dag i mina hemtrakter, var en väldigt långsam dag så blev inte jättemycket bilder. Men såhär såg det ut i alla fall:


Jag och familjen (minus bror som ju åkte hem några dagar innan) med systers man inkluderat var hemma hos farmor för fika.

Kakor, kaffe, glass och svenska jordgubbar <3

<3!!

Som vanligt hängde vi mest i hennes vardagsrum sedan och pratade medan kristna Kanal 10 var igång på tv'n. Också som vanligt hehe. Kvällen minns jag såklart inget av, men med tanke på att bilderna tog slut här gjorde vi nog inget speciellt.→ Karlskrona, dag 6.
→ Karlskrona, dag 4.
→ Karlskrona, dag 3.
→ Karlskrona, dag 2.
→ Karlskrona, dag 1.
June 29th and the 6th day in my hometown was a really slow day, but here it is anyway! We just went to my grandmother for coffee, ice cream and Swedish strawberries. Lovely!

→ Karlskrona, day 6.
→ Karlskrona, day 4.
→ Karlskrona, day 3.
→ Karlskrona, day 2.
→ Karlskrona, day 1.

Likes

Comments

Photography
 
(Photos from 2015)

 

Idag är det 23 dagar kvar till Popagandafestivalen! Tänker på det nästan varje dag haha. Kan knappt vänta!!!!

 

 

 

Today it's 23 days til the Popaganda Festival. Thinking about it almost every day haha. Can't wait!!!!

 

Likes

Comments

Photography
Canon EOS 6D + Sigma 24-70/2.8 + Canon 70-200/2.8.Ikväll fotade jag Kristian Anttila på Lisebergs Taubescen åt Rockfoto. Han var så himmelens bra alltså, precis som vanligt. Otroligt bra trots ensam på scen (förutom gäster) och alltid lika öppna mellansnack. Bästa Kristian efter min bror typ. Ni kan se fler bilder här!

This evening I shot the Swedish artist Kristian Anttila at Liseberg. It was so amazing, just as always. Click here to see more photos!

Likes

Comments

Food
*Triggervarning: ang. matproblematik senare.


God dag! Det var väldigt längesedan jag visade här på bloggen vad jag äter. Till exempel frukost, som jag inte ätit ordentligt många gånger sedan Barcelona. Vi åt ju ute-mat som frukost varje dag haha. Men nu är allt som vanligt, så vi kikar lite:


Ciabatta med sallad, rökt vegansk skinka, tomater, örtsalt & chiliflakes. Tofuröra med gullök, vitlök, ost, tomater, persilja & kryddor. Apelsin- och mangojuice och kaffe med havremjölk. Om allt detta var gött? Öh, ja. Och så himla skönt att jag känner mig motiverad igen! Det är inte bara pga Barca-vanor som det gått sådär med frukost, utan denna sommaren har ju skuggats lite av tragisk händelse i släkten så måendet har varit sådär. Och tyvärr är det matintag som brukar drabbas när mitt psyke inte mår bra. Och speciellt frukost är ju min bästa grej så jag känner bara ÄNTLIGEN!


Ja det var allt för nu!
/Breakfast Queen

So I haven't made a proper breakfast many times since Barcelona, but now it's back to normal. Ciabatta with salad, smoked vegan ham, tomatoes, herbal salt and chili flakes. Scrambled tofu with onion, garlic, cheese, tomatoes, parsley & spices. Orange & mango juice and coffee with oat milk.
/Breakfast Queen


Likes

Comments

Daily adventures
Förra veckan hade jag besök av min kompis Josefin från Umeå (@femtastiskt på instagram btw, such queen). Jag jobbade lite men däremellan hängde vi lite grann och hon passade på att turista och träffa andra kompisar! Förra onsdagen var vi på Liseberg och det var hennes första gång. Jag tog ett par kort med min mobil:

 

Vi började med obligatorisk vegansk buffémiddag på Green Room. Det var precis lika njutigt som bilden visar, som vanligt!
 
Titta vad fin!!!!!!
 
 

Vi hade det SÅ himla roligt alltså. Älskar att vara 27 år men blir som ett barn i nöjesparker, verkligen varje gång. När vi kände oss nöjda begav vi oss till bästa Ölrepubliken (femtioelva sorters öl <3) och drack lite öl med Caroline. Fruktansvärt bra dag! Livets tips: skapa ett skyddsnät av vettiga, fina personer med guldhjärtan & som får dig att skratta högt.

 

 

 

I had a friend visiting me last week from north of Sweden and last Wednesday we were at Liseberg! So so much fun! Then we had some beers with a friend at the beer café Ölrepubliken. Great day!

Likes

Comments