Header

Postad i: Film/TV/Music/Booksdet här med att första transpersonen någonsin dels blev nominerad i Årets Guldbaggegalan OCH vann. jag grinar typ fortfarande, för det är så. jäkla. stort. som hon själv säger i talet här ovan; ikväll skriver vi historia. och om ni inte har sett 'Nånting måste gå sönder' än så MÅSTE ni det. lova mig.


 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: Inspiration & tips
(punkterna är länkar)


 Lady Dahmer skriver om problematiken att olika kroppar bedöms olika. till exempel beroende på hur de ser ut, vilka kroppsdelar det handlar om och vem som bedöms.
 life-changing marzipan & butterscotch ice cream sundae. just. say no more.
 Hej Blekk om att vara Den Duktiga Flickan i feminismen. sjukt bra skrivet!
 Fanny svarar en kommentar om att det kanske inte är så. jävla. enkelt att lämna en destruktiv relation. känner igen mig i exakt allt, för jag vet inte hur många gånger jag själv svarat på en sådan fråga. ugh. bästa inlägget denna vecka!
 om att artisten Joy INTE är Sveriges svar på Nicki Minaj. BAM!!!
varför Skottlands äldsta kvinna tycker att en ska undvika män för att leva längre. ÄLSKAR. HENNE.
 svingrymma Daisy skriver om 6 irriterande saker som bara vita antirasister gör.
 recept på egen vegansk chai latte. mmmmm.
föreställningen 'Tänker på dig'. 'Humoristisk, analytisk och feministisk föreställning om kärlek, baserad på Liv Strömquists serier. Vi möter Whitney Houston, Agneta Hysén, Britney Spears och en massa andra som drabbats av ojämlika relationer. Och vi får fundera på varför kvinnliga fångar inte får kärleksbrev och varför alla blev arga på Yoko Ono när John Lennon valde att vara med henne.'


 och så OMG. några tonårstjejer gillrade en fälla för att sätta dit misstänkt sexbrottsling.
min känsla för detta?
 
 
 
 

Likes

Comments

Postad i: About me

slår kanske rekord i antal besökare på denna blogg idag tack vare Sandra haha. just därför tänker jag att det kanske vore trevligt med en liten presentation av mig, som jag sedan tänker att jag ska länka till från högermenyn. har haft en där förut men vill bara göra om, göra nytt. okey here we go:jag heter alltså Madeleine, fyller 27 år i år och bor i Göteborg sedan augusti 2009. innan bodde jag strax utanför Karlskrona i Blekinge (Sveriges högra hörn). jag arbetar som personlig assistent vilket är typ det bästa ever, men är också frilansfotograf och har sedan höstas en egen enskild firma med detta. började satsa på fotandet *på riktigt* 2014 iom att jag sålde min cello och köpte helt ny kamerautrustning. ni kan läsa mer om min fotografiska resa här. hursomhelst fotar jag oftast och helst konserter och porträtt, vilket ni kan kika på antingen under kategorin 'Photography', min Facebook-fanpage eller på min onlineportfolio. jag skulle nog säga att jag med mina fotografier, oavsett konsert eller porträtt, försöker förmedla känslor, personliga stilar och trycker till med så mycket kontrast det bara går hehe. just nu har det stått lite stilla sedan början av december, men jag planerar flera projekt just nu och börjar fota konserter igen i mars!att fotografera är det absolut bästa jag vet, men finns såklart även andra saker som är viktiga i mitt liv. till exempel har jag varit vegan sedan sommaren 2010. här kan ni hitta mitt stora veganism-inspoinlägg ifall ni är nyfikna på vad det handlar om och hur en kan gå tillväga för en mer skonsam värld för både miljön, era kroppar men framförallt djuren. sedan är jag feminist, såklart, vilket är ganska tydligt i min blogg då jag emellanåt skriver feminismrelaterade texter, länkar till andras texter eller tipsar om t.ex. feministiska filmer. det är en röd tråd i min blogg liksom. just nu sitter jag med i Unga Feminister Göteborgs styrelse där vi planerar för fullt för 2015. förutom feminism brinner jag även för HBTQ-frågor och rättigheter för människor med funktionsvariationer. sedan kom jag ut som queer förra året, vilket ni kan läsa om här och här.

jaha och annan populärkultur än film då, som musik? jag hittar ny grym musik nästan hela tiden, men för att ge någon slags bild av vad jag lyssnar på något så kan jag namedroppa lite vad jag gillar mest just nu: Grimes, The XX, Silvana Imam, Crystal Castles, Bon Iver, Beatrice Eli, Linda Pira och andra grymma hiphopbruds, Mø, Beach House, Håkan Hellström, Die Antwoord. ni hittar min Spotify-profil här.SÅ. det var en del om mig. är det något ni undrar över, oavsett vad, så är det bara att kommentera under mina inlägg. jag svarar efter inte alltför lång tid, lovar!

 
thanks to Sandra, I probably beat my record of numbers of visitors here today haha. and because of that; here's a presentation of me! try the Google translator in the sidemenu!

Likes

Comments

Postad i: Food
hallå! och ett extra hallå till er som hittat hit från Sandras blogg. hoppas ni stannar! :))) är dock tyvärr fortfarande sjuk så energin här inne är väl sådär. jag hänger mest på Pinterest och drömmer mig bort i veganska kulinariska orgasmer som av förklarliga skäl är ganska avlägsna just nu. bilderna är från vegan-mappen på min Pinterest och klicka på bilderna för att komma till recepten!
 
 


tofu & spenatlasagne.


sötpotatis-ravioli med grönkålspesto.


tacos med aubergine, sparris och svarta bönor.

vårrullar med kryddig jordnötssås.


cashew-kokos nanaicecream med chia pudding och blåbär.


grillade rödbetsburgare.
 

calzone med soltorkade tomater och pesto.


krämig avokadopasta.


spenat & hummuswrap.


kantarell- och linssoppa.


oreo-cheesecake.


rökig portobello-frukostmacka med cashew cream cheese.


grön pizza med blomkålsbas.


3x havregrynsgröt.

 
unfortunately I'm still sick so the energy here isn't that lively. I mostly hang out at Pinterest and dream away in vegan culinary orgasms which for obvious reasons is quite far away right now. the pictures are from the vegan board on my Pinterest and click on the pictures to get to the recipes!

Likes

Comments

Postad i: About me
 
 
är fortfarande sjuk. är sådär gnällig du vet och en mest känner att en är döende hehe. jag mest dricker massa vatten, sover, äter sjukt mycket clementiner och lyssnar på podcasts. och det är väl det positiva med det här -jag kommer kunna tipsa er om podcasts efter denna sjukvändan. lyssnar på så mycket bra, roligt och vettigt just nu. nåväl. hittade den hära listan hos Flora:♦ 5 saker jag brukar säga:

– Gött/Najs och liknande.
– Jag vet en GIF för det här.
– Fab.
– Alltså.
– Jävlar!♦ 5 saker jag brukar tänka:

– Jag ska bannemig bli Göteborgs bästa konsertfotograf.
– Huuuuur ska jag marknadsföra mig själv bättre?!
– Jag vill hångla.
– Undra om jag kommer dö celibat?
– Nu får SD fan lägga ner.♦ 5 saker jag brukar drömma om nätterna:

– Ormar.
– Att jag blir riktigt ovän med någon i familjen. Skjuter mig hellre i foten </3
– Sex.
– Att folk jag känner dör.
– Om gamla ex.
♦ 5 saker väldigt få personer vet om mig:

– Jag gillar inte Harry Potter.
– Jag är väldigt pedantisk när det gäller mitt egna hem.
– Jag är GRYM på ansikten.
– Vill lära mig skejta.
– Har skrivit ett fanmail till Johnny Depp. Obs var bara typ 5 år sedan.♦ 5 saker jag älskar att göra:

– Fotografera.
– Åka båt.
– Snusa.
– Kombinationen förfest + piff med kompisar.
– Leta GIFs.♦ 5 saker som jag vill ska hända innan året tar slut:

– Tjäna mina första slantar på frilansfotandet.
– resa till Edinburgh, London och Manchester.
– Ha en fullt inredd balkong.
– Lyckas få kontrakt på en 2-rummare. Lär väl inte hända i denna himla staden.
– Ha i alla fall 2 st utställningar.
♦ 5 saker jag beställer utomlands:

– Billigaste ölen.
– Vegansk mat.
– Kaffe med soja/havremjölk.
– Lemonader.
– Streetfood.♦ 5 saker jag saknar i min garderob:

– En svart vegansk skinnjacka i bikermodell.
– Svarta mastiga platåer med traktorsula.
– Virkad kort kofta.
– Fler transparenta klänningar.
Denna tisha.♦ 5 saker som doftar underbart:

– Min katts mage.
– Nyklippt gräs.
– Farmors hem.
– Regnvåt asfalt.
– Lush-butiker.
♦ 5 saker jag vill bli bättre på:

– Inte leta efter kärlek.
– Vara ute i naturen.
– Fota med min externa blixt.
– Slösurfa mindre.
– Läsa fler böcker.♦ 5 saker jag skrattar åt:

– Tankesmedjan.
– Crip-skämt.
– Folk som springer till spårvagn/buss.
– Gruppen 'En galen pensionär' på Facebook. Älskar henne.
– VKM = Vita Kränkta Män.♦ 5 saker som gör mig till mig:

– Att jag är allvarlig och skämtsam och vartannat.
– Att jag har nära till känslor.
– Att jag visar väldigt mycket kärlek till nära & kära.
– Att jag inte skäms för att skratta högt eller vara knäpp.
– Att jag är väldigt öppen med jobbiga saker jag gått igenom.5 things-list I borrowed from Flora. try the Google translator in the sidemenu!

Likes

Comments

Postad i: Daily adventures

hej. idag ligger jag hemma sjuk så plz tipsa om en massa bra podcasts och filmer som klarar Bechdel-testet (googla). tackpuss!

glömde ju här tipsa om min gif-tumblr hehe. ska uppdatera oftare, lovar.

hello. I'm home sick today so plz give me tips about a lot of great podcasts and movies that passes the Bechdel test (google). thanks & kiss!

forgot to mention about my gif tumblr here hehe. I will update more often, promise.

Likes

Comments

Postad i: Thoughts 

tryck här för att se resterande bevis.

min reaktion på detta är mest:


 


för ärligt, talat jag blir faktiskt inte särskilt upprörd över det här då jag inte är ett dugg förvånad. min fråga är: skrev män liknande saker under tidigare galor när männen dominerade? definitivt inte. nu älskar jag årets P3 Guldgala bara ännu mer. vita kränkta män som tycker det är så. himla. jobbigt. att kvinnor äntligen får den plats de förtjänar kan ju förslagsvis flytta till rymden.
puss och tack på förhand.


Likes

Comments

Postad i: Thoughts
förra året kom jag ju ut som queer när det gäller min sexuella läggning. för att göra en lång historia kort så blir jag alltså inte kär/förälskad/intresserad/attraherad osv av kön, utan av individer. och sedan dess har jag funderat väldigt mycket på det där med frizoner, vilket har blivit otroligt viktigt för mig, åtminstone när det gäller klubbar. 2014 var väl året då jag upptäckte queerklubbarna och även året då de blev fler här i Göteborg. enligt Wikipedia betyder frizon 'ett område (zon) där en är "fri" från negativ påverkan’. och oftast är det syftet att just dessa klubbar finns, att det ska vara fritt från heteronorm och heterosexism. självklart får alla komma, men det är främst till för oss som är queer och andra HBTQ-personer. och självklart är det svårt att undgå t.ex. sexism, då det finns idioter överallt som jag nämnde kort här. men att sådana platser och sammanhang finns, det är så. jäkla. viktigt. de är viktiga för att vi behöver och vill ha dem. jag är medveten om att det är svårt för icke-HBTQ-personer att förstå helt, då de ej har tolkningsföreträde, men jag vill ändå skriva av mig om det.

även innan jag kom ut som queer så kunde jag känna mig liksom TRÄNGD på olika klubbar i Göteborg, hur grymma de än är. för med handen på hjärtat så går det inte att inte vara rädd att få en himla hand på rumpan eller vidrig ’komplimang’ av icke-kvinns. hur lite jag än bryr mig om kön, hur lite jag än hatar män i allmänhet och jag absolut kan säga ifrån, så går det inte att undgå den där rädslan. självklart finns det en djupare grej att jobba med (typ attityder, den dära respekten och det himla patriarkatet), men så länge jag känner mig trängd kommer jag hellre vilja gå på queerklubbar. jag känner mig allra mest trygg där. för på queerklubbar finns människor som jag har så mycket gemensamt med, inte bara en bokstav av 4 utan det är så mycket mer än så. vi är en minoritet till heteronormen och just därför lyfter vi varandra, håller varandras ryggar och kan utbyta ord och samtal som andra inte kan förstå hur mycket de än försöker. HBTQ-personer är mina (andra) syskon som jag skulle backa upp närsomjävlahelst. främlingar som bekanta som kompisar liksom. det spelar ingen roll. och att känna att en, på riktig, är en del av någonting är ju helt fantastiskt och tryggt. och därav kan jag vara helt avslappnad.

jag hoppas verkligen att varenda klubb kan få mig att känna såhär i framtiden, för det finns så olika grymma koncept. men tills dess kommer jag nog mest dansa mig svettig tillsammans med mina syskon. jag hade en tanke att även tipsa om queerklubbar här, men jag är tveksam. så om du läser och är HBTQ-person så tipsar jag om att följa mig på instagram (@sisterdisco), fråga runt, googla eller leta på Facebook. ni hittar säkert.
puss!

about free zones and safety at queer clubs. try the Google translator in the sidemenu!

Likes

Comments

Postad i: General
hörrni! jag har haft lite paus från *seriösa* fotandet nästan hela december och nu i januari, mycket pga jul och nyår. men också för att jag har lite större projekt på gång som planeras och när det gäller konserter så dröjer det lite till. så det är inte inspirationen som tryter hehe. ni kan ju kontakta mig på följande mail om ni undrar något eller vill samarbeta: madeleine-martinsson@hotmail.com.
jag fortsätter ju här såklart, men jag vill också trycka lite på att jag finns lite här och var i cyberspace. klicka på bilderna nedan!♦ onlineportfolio.
♦ fanpage på Facebook.

♦ Pinterest där jag har 27000+ följare av någon anledning?

♦ instagram under @sisterdisco.

♦ och så bloglovin såklart där ni kan följa denna blogg.
 
 
och en helt annan sak. jag jobbade igår när det var P3 Guldgalan så jag såg det idag till frukosten. bästa himla moment'et(?) på galan var helt klart liveuppträdandet med 'För Evigt' med Silvana Imam feat. Marlene (som jag för övrigt lyssnade på på repeat 30 min påväg till jobbet igår). men inte bara det, i outrot uppmanar Silvana alla i stadion att höja sina nävar i luften medan namn på olika grymma feminister och kvinns visas i bakgrunden. jag har nog aldrig någonsin fått ett sådant attackgråt. seriöst. kan Silvana Imam och Beatrice Eli bara styra det här himla landet själva? tack på förhand. klicka på bilden för att kolla.


hey! I've had a little break from *serious* photographing almost all of December and now in January, mostly because of Christmas and New Years. but also because I'm rplanning some bigger projects right now and when it comes to concerts, it will take a a while until I have something new to show you. so I haven't ran out of inspiration hehe. you can of course contact me at the following email if you have any questions or wish to cooperate: madeleine-martinsson@hotmail.com.
I continue right here of course, but I also want to push for that I can be found here and there in cyberspace. click on the photos above!

Likes

Comments

General


goddag! här kommer lite länktips!


Lady Dahmer kommer med konstruktiv kritik om smalhetsnorm, ideal och previlegier efter Zara Larssons ord om sin viktuppgång.
bästa Adori Rahman om islamofobi, rädsla och förtvivlan apropå moskéattackerna. ni borde också följa hen på instagram under @aadori, bums!
 Hej Blekk om skillnaden mellan god smak och god smak i musikbranschen. BAM!
lättläst och grymt om att vara vegan med fokus på tips, av Kaneli.
 superbra debattartikel om varför SDU inte borde ha rätt till statsbidrag, vilket de alltså fått beviljat.
@tindersverige på instagram. så. himla. roligt.
 att transsexuella förbjuds att köra bil i Ryssland. vet inte om jag ska skratta eller gråta. en sak vet jag dock och det är att jag helhjärtat hatar Vladimir Putin.
 Flora om roaccutan och sin vardag med acne. så modigt, sorgligt, bra och intressant. observera att hon efterlyser vad folk tycker om roaccutan!
 'Nudisten', en kortfilm på SVT Play. 'jag må fan vara ensam, men jag är ju inte äcklig!'. alltså Ä L S K A R henne. blir dessutom lite stolt, som f.d Karlskronabo haha.
en massa lol'igt som Kent Ekeroth förut bloggat om.
Lady Dahmer igen om att köna könsorgan apropå musikvideo av Bacillakuten på Barnkanalen.
'Ståltanter mot makten'. bara se detta fina.
Fanny om 'sex' som enda form för intimitet. känner igen mig så mycket i dessa tankegångar.

och att vuxna män aka jägare gråter över stoppad licensjakt på varg. min reaktion på detta:

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Outfits & look
 
 
 
en liten ytlig input kommer lastad! det händer då och då att ni efterfrågar att få se hur jag klär mig osv och det vill jag med så gärna visa, då jag har skaffat mig så många älsklingsplagg typ senaste halvåret som jag vill visa upp. som jag känner mig drop-gorgeous i. men. två problem: 1) vinterljuset. enough said. 2) mitt vardagsrum är ganska litet och jag har av bortglömd anledning tryckt in så mycket möbler som det bara går. älskar inredning med ju och håller på att klura på hur jag ska göra om för att det ska kännas mindre kaos och trångt. göra mitt hem lite smartare liksom. det är dock vårt med ett fyllt förråd och att inte vilja sälja. tips mottages tacksamt.nåväl. nu vet ni, så ni inte tror att jag inte lyssnar på era önskemål eller är allmänt lat :)it happens every now and then you ask to see how I dress etc. and I want to show you so badly, cause I've bought so many lovely things the last six months. that makes me feel the drop-gorgeous. but. two problems: 1) the winter light. enough said. 2) my living room is quite small and I've for some forgotten reason pressed in as many furniture as possible. I love interior and trying to figure out how to make my home feel less chaos and crowded. make my home a little smarter. but it's hard with a full storage and not wanting to sell. tips are appreciated. well. now you know, so you don't think I'm not listenening to your requests or are generally lazy :)
 

Likes

Comments

Thoughts

 

 

hörrni, jag måste få säga TACK för all respons i fredags. telefonen har gått varm och jag har fått långa meddelanden på alla möjliga sociala plattformar. det är så himla tråkigt att fler kämpar med samma saker, men skönt att en inte är ensam ändå. tack för alla tips, råd och peppiga ord! jag har en läkartid på måndag och jag och min bästis ska börja med yoga. flera tipsade om det och det fanns redan i mina tankar. dessutom: inatt sov jag sammanhängande 6h innan jag skulle till jobbet, vilket är en stor success för mig.

 

 

jag tror på det här, på mig själv och är lyckligt lottad av att jag har så många bakom mig. men är viktigt att komma ihåg att skynda långsamt och acceptera att det kan bli knackigt. det är en process, en nödvändig sådan.

PUSS!

 

 

Likes

Comments

Daily adventures
fredagen den 2:e Januari checkade vi ut vid 11, låste in våra väskor och hängde i närområdet. drack kaffe på café och njöt av att alla hade wi-fi haha. det var väldigt skönt att bara ta det lugnt där i en halv evighet innan vi skulle till flyget. påväg tillbaka till hotellet för att hämta ut väskorna gick vi igenom den lilla julmarknaden vid kyrkan, vilket de hade lovat mig att vi skulle göra hehe. titta vad mysigt liksom!


och så var Berlin-resan över. vi hade det så himla mysigt, roligt och fint i den där staden jag tycker väldigt mycket om nu. visst gjorde vi inte allt vi hade tänkt (typ titta i second hand-affärer) pga tröttsamt att leta efter hissar och att inte hitta utan wifi. men det blev så bra ändå! dit måste jag återvända fler gånger, helt klart!
jag har gjort en egen kategori till denna resan om ni kollar i menyn ovan, 'My Berlin trip '14/15' så där kan ni kolla in de andra dagarna också.


the last day in Berlin and we just checked out, hung out at a café for hours and walked through the cute market. and so the Berlin trip were over. we had such a cozy, fun and wonderful time in that city, I like it very much now. we didn't do everything we planned (like go to thrift shops) because we were tired to look for elevators and be lost without wifi. but it turned out so good though! I must return, for sure!
I've made a separate category for this trip if you check in the menu above, 'My Berlin trip '14/15' where you can read about the other days.

Likes

Comments

Thoughts
 
 
 


 

** TRIGGERVARNING HÄLSA/TRÄNING/MAT/KROPP **inatt sov jag i 14h och nu är det bestämt. tidigt imorgon ringer min bästa kompis och väcker mig så att jag kan ringa min vårdcentral och komma till en läkare. jag måste göra något åt min kropp som fullkomligt har kollapsat denna vinter, för det funkar inte längre. även om jag missar alarm och sover alldeles för mycket/länge på mina LEDIGA dagar så måste denna onda cirkel få ett slut. för någon som faktiskt tycker om att gå upp tidigt och äta frukost i evigheter, hitta på små äventyr om dagarna och fortfarande har inspiration och motivation för fotandet, så måste saker och ting ändras. jag har aldrig blivit såhär påverkad av vintern och mörkret, samtidigt som det är nog en kombination av att jag varit igång så mycket 2014 med alla mina projekt. kroppen är väl inte van, men jag känner ändå inte att det har varit FÖR mycket. jag har fortfarande väldigt mycket fritid och jag vill inget hellre än att fortsätta satsa på det jag älskar allra mest.

bland annat skulle jag behöva röra på mig mer, men när en är mitt inne i en ond cirkel så är det jäkligt svårt. jag behöver röra på mig mer för att bli piggare och ryggen behöver tränas för att jag oftast har ont efter plåtningar. samtidigt så är jag rädd, så jävla rädd faktiskt. som jag har skrivit om här tidigare så har jag för ett par år sedan varit träningsberoende. bilden ovan är från våren 2012, när jag redan hade gått ner 10kg efter jag börjat det fysiska jobbet på Posten och så rasade jag ännu mer när jag började träna. de dära armarna är ett starkt bevis på det. jag var ärligt talat BESATT av att planera mina träningar och kost. jag hade en annan slags ätstörning för lite över 10 år sedan, men när jag tränade blev det en annan variant. allt detta resulterade i fullkomligt viktras istället för starkare kropp. och jag slutade träna slutet av sommaren det året när min mamma bokstavligt talat sa att hon var orolig för mig. även om det var ett par år sedan så hänger rädslan kvar, för jag vet hur jag fungerar. jag går alltid all-in i saker jag gör liksom. för mig kommer det alltid finnas en risk att bli beroende igen eller att ätstörningar ska komma tillbaka.

det kommer finnas kvar i resten av mitt liv för det är en del av mig, vilket gör det svårt att ta det där behövliga steget att röra på sig mer. för mig är det inte bara att snöra på sig skorna och gå ut eller packa väskan för att dra till gymmet. min bästis sa rakt ut förut att han ska hålla koll på mig och det är väl det jag behöver. jag kommer vara 100% ärlig med mina nära & kära om allt jag gör för att bli piggare. ett skyddsnät med de jag litar på allra mest är det jag behöver, något jag inte har haft en tanke på tidigare. jag ska göra allt jag kan för att bara ta ett litet litet steg i taget och det första är att prata ut med en läkare. för nu får det vara nog, innan tröttheten påverkar viktiga saker i min vardag som inte bara involverar mig själv utan även andra.
nu låter jag stark kanske, men det är inget jag känner alls faktiskt. jag är nog i ett upplösningstillstånd och det är ångestfyllt att inse när en behöver hjälp. att inse allvaret ni vet. men imorgon börjar det i alla fall, det där första lilla steget. och det är ju alltid något.

about physical collapse, exercise addiction, eating disorders, the importance of safety nets and those little tiny steps. try the Google translate in the sidemenu!

Likes

Comments

Daily adventures
nyårsdagen i Berlin och här är frukosten vi åt varje dag. sesamknäckebröd, olivpesto, sojadrycker och kanske frukt. väldigt spartansk pga lathet för att hitta vegangrejer hehe. sjukt god olivpesto förresten!

vi åkte till Alexanderplatz där vi trodde att det judiska minnesmonumentet låg, men när vi åkt förbi Potsdamer Platz upptäckte vi på kartan att det var DÄR det låg. aja, alltid spännande att åka till okända områden ändå.

vi promenerade runt och kom fram till att det väl var fint, men lite väl turistigt.

vi åt på Vapiano vilket var min första gång och jag blev grymt positivt överraskad. deras Pomodoro med pasta och tomatsås med en massa vitlök och chili var fantastisk!

sedan svängde vi inom en galleria nära vårt hotell för att spana på detta gulliga. kolla coolingbjörnen till höger liksom.

Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirchen, sjukt vacker kyrka som ser lite speciell ut eftersom den blev bombad under Andra Världskriget.

vi gjorde oss i ordning för vår sista kväll och åkte iväg!

det blev Möbel Olfe i Kreuzberg igen och med tanke på att det var många icke-kvinnor där så gissade vi att det var bögkväll.

vi drack öl, skrattade högt, spelade in konstiga videos, pratade med bordsgrannar och skålade massor.January 1 and our last evening in Berlin.

Likes

Comments

Film/TV/Music/Books


*** QUEER-DJ-DUO ***

Jäkligt grym musik med röster av enbart icke-män, som t.ex. 90s-pop/hiphop, nutida elektroniskt, rap och hiphop. Garanterar svettig dans och en jäkla massa ****power! Vi heter MILLEN-KOLLIN och imorgon ser ni oss spela på Klubb Bby Bar på Folk, Järntorget, kl 23-24. Ses där!!!!!!
In och gilla vår Facebook-sida här och checka in eventet här.

Likes

Comments

Daily adventures
heldag 2 i Berlin var inte mindre än självaste nyårsafton!utsikten från hotellrummet. älskade den dära byggnaden.

vi åkte till Kürfstendamm där det var såhär mysigt.

vi var på Primark i en evighet där jag köpte en dödsfin vit(!!) sweater, lösögonfransar och lite annat. vi drack en kaffe och sedan åkte vi hemåt.

handlade det sista till kvällen och ställde på vårt provisoriska kylskåp (= iskall fönsterbräda) och målade naglar.

titta, gulliga och peppiga kompisar med egna etiketter <3

vi hade ungefär såhär rolig förfest.

vi tjuvåkte upp till terassen som var en liten besvikelse pga dimman. säkert guld på sommaren när baren är öppen!


vi hittade inget bra veganhak på Happycow i närheten så vi slank in på första bästa, vilket visade sig bli svingrym wok som nyårsmat. Wok to Walk heter stället och ligger precis vid vår närmaste hållplats Zoologischer Garten.

sedan åkte vi till obligatoriska firandet vid Potsdamer Platz. bara typ 1 mil lång festplats med, vad som kändes, hela Berlin.

de här fick en raket i örat och den andra brände sin hand och jacka vid räddningen. här har vi gått undan lite, torkat tårarna, kramat varandra lite extra och fortsatt dricka Proseccon.

efter en stund flydde vi ner till tunnelbanan som var knäpptyst i jämförelse med ovan jord. så himla skönt att bara sitta och prata och dricka vidare i lugn och ro.

sedan drog vi till hotellbaren och jag höll på att spöa en kille i biljard. ville ge han annat spö efteråt när han prompt ville följa med till hotellrummet. jag bah eh fuck no. det gamla vanliga när en bara vill hänga med snubbar ni vet :))))
det blev en väldigt rolig, fin och mysig nyårsafton trots fyrverkerikaoset.New Year's day and Eve in Berlin. we went to Kürfstendamm for Primark and coffee, ate awesome wok, watched the fireworks at Potsdamer Platz and just hung around there and at the hotel. such a funny, lovely and cozy New Year's Eve though some of us got a firework in the ear and at the hand.

Likes

Comments

Film/TV/Music/Books
lyssnar typ bara på Beach House nu. har älskat dem i runt 1,5 år men har en intensiv period nu typ. blir så *lugn* av dem, fast inte så konstigt då det är dreampop. och så är Victoria's röst to die for.
förresten, håll extra utkik här imorgon. jag kommer med en överraskning, speciellt för er som bor i Göteborg!


I only listen to Beach House these days. love them and Victoria's voice so much.

Likes

Comments

General
jag brukar liksom Flora ha mål istället för nyårslöften och jag tycker hon skriver så bra om det. 'Det är destruktivt med nyårslöften, för de riskerar att aldrig bli genomförda och då kan resultatet bli besvikelse och självförakt. Därför ska vi vara snälla mot oss själva när vi sätter upp mål inför 2014. Vi har tillräckligt med krav på oss, nyårslöftena ska få oss att må bättre, inte sämre. Kom ihåg det.'
jag hittar tyvärr inte min förra lista med mål för 2014, men jag vet att dessa stod med och att jag klarade dem.

♦ byta jobb.
♦ köpa en ny kamera.
♦ besöka Berlin.
♦ tatuera mig.och nu har jag klurat på mina mål för 2015. jag kommer säkert lägga till mer, men här kommer dem:
♦ ha minst 2 fotoutställningar, oavsett om det är olika eller med samma.
♦ plocka svamp.
♦ tatuera in tre rader ur min favoritlåt 'Whatever' med Oasis. är bannemig dags nu efter 7 år.
♦ fota Way out West, antingen för dem officiellt eller andra.
♦ besöka Jennifer i Edinburgh någon himla gång.
♦ gå på spahelg alldeles ensam.
♦ börja inreda min lägenhet ordentligt, med prioritering på hallen som är jordens tråkigaste.
♦ läsa åtminstone 10 böcker.
♦ skicka iväg min första faktura för fotouppdrag.
♦ börja träna ryggen då jag får fruktansvärt ont efter varendaste plåtning.
♦ lägga mer tid på bloggen.
♦ fixa vidare på min katt's egna hörn i vardagsrummet.
♦ börja med rollerderby.
♦ ge farmor en fotobok om mina år i Göteborg sedan 2009.
♦ fundera vidare på en bokidé jag har haft ett tag.
♦ börja DJ'a.
♦ besöka min bästis i Manchester när han flyttat dit för studier i höst.
♦ lära mig en ny maträtt i månaden.
♦ börja föra över pengar till det dära tomma sparkontot.
♦ inreda balkongen och odla massa egna kryddor där.
♦ testa att ta med min katt hem till mina föräldrar i Karlskrona.
♦ gå mer på museum och fotoutställningar.
♦ ha en bra dygnsrytm oavsett om jag jobbar eller inte.
♦ ta fler hål i öronen.
♦ inte panika så himla mycket att jag måste hitta någon att bli kär i.


första fotot av Jennifer, resten från Pinterest.


my goals for 2015. try the Google translator in the sidemenu!

Likes

Comments