Header

Postad i: Daily adventures


 
först och främst säger jag glad fredag till er med detta peppiga (och smarta) citatet i rubriken som kommer från bästa Oscar Wilde. och sedan, hur går det för mig med nya jobbet då? jag hade min första introduktionsdag av tre i förgår och det känns så himla bra. kan ju inte säga så mycket pga tystnadsplikt men ja. är så otroligt pepp på detta och ångrar inte en sekund att jag sade upp en fast anställning för att arbeta med något jag knappt har erfarenhet av. jag är pepp på arbetet och pepp på att jobba med just den brukaren. hurra! denna första vecka som f.d. terminalarbetare mest läser jag, kramas med Kitty, testar nya saker i köket och kollar in SVT's Öppna Arkiv. tar det lugnt liksom.


nu ska jag iväg på personalmöte vilket ska bli väldigt intressant och kul. vi kör detta grymma och magiska från Grammisgalan förra veckan som fredagspepp:
I wish you a happy Friday with that quote with Oscar Wilde and I guess it's time for a update about my new job. I can't tell you that much because of the confidentiality but it feels SO great! I'm so glad that I quit my other job to work with something that I mostly have no experience of. I got a nice feeling with it and the person I work with.
and I also wish you a happy Friday with that song above with Robyn and Zhala from the Swedish Grammy Awards last week.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: Food


okej, jag gjorde precis en av de godaste luncherna jag någonsin har åstadkommit.
efter inspirationsletande på kära Pinterest gjorde jag idag nori-wraps!


och jag började med att göra hummus som jag sedan smetade över några salladsblad på två ihopklistrade nori-papper. sedan bara skar jag upp önskade grönsaker och lade i mitten.

rullade sedan ihop och småtrixade lite, skärde wrapen i två och åt den ena med mer hummus och grönsaker bredvid.


jag är ingen van sushi-rullare så blev ju inte det snyggaste jag har skådat. men så himla himla gott, enkelt och faktiskt mättande! tips tips!

today I made nori wraps with hummus and vegetables. so so damn amazing!

Likes

Comments

Postad i: Outfits & look


ni som följer mig på instagram (sisterdisco) har nog inte missat att jag har blivit med ny hårfärg. jag orkade inte med mitt förra misslyckade (läs: missfärgade) hår som var i cirka en miljon nyanser så för 1,5 vecka sedan försökte jag göra något åt det. gick in i en hälsokostaffär och köpte en hennafärg i nyansen 'kastanjebrun'. och såhär blev resultatet:
det är väldigt svårt att göra färgen rättvisa på bild, men det är i alla fall typ brun med röda nyanser. mörkröd skulle en kunna säga. egentligen ville jag ha mer av brun-hållet (för att testa något nytt liksom) men det fanns inte just där. men jag gillar det ändå. en helt okej hårfärg att ha medan håret får vila tills jag kanske färgar det mer brunt.


eller vad tycker ni?
1,5 week ago I dyed my hair with henna in 'chestnut-brown'. I actually want brown, but they didn't have it there and then. I like it anyway and I guess it will do until I dye it more brown.

Likes

Comments

Postad i: Inspiration & tips
inatt hade jag svårt för att somna, men istället för att ligga och stirra in i väggen letade jag inspiration på bloglovin' och hittade ett gäng bloggar som jag älskade direkt. här är några av dem:Hilda Grahnat.
hon är inte bara fotograf, stylist och designer utan fyller även sitt hem med jäkligt fina loppisfyndade saker. hon bloggar inte så ofta, men hennes arkiv är väldigt inspirerande alltså. vill stjäla ungefär alla teakmöbler.


Sunshine in North.
jag har sett flera tipsa om denna blogg som skrivs av en ung fotograf i Finland och inatt när jag hittade henne så gav jag bloggen en chans. och jeez, detta har nog blivit min favorit-fotoblogg från och med nu. hennes fotografier är helt fantastiska.Suvi Sur Le Vif.
och av en ren slump kommer här en till finsk blogg! och äntligen har jag hittat en blogg som kombinerar de två saker som jag älskar mest. inredning och mat. älskar det stilrena, kontrasterna och starka färgerna. fantastisk blogg jag undrat vart den har varit hela mitt liv typ.The Vegan Stoner.
och så avslutar jag med två veganbloggar! först ut är denna med galet inspirerande nya rätter jag aldrig hört talas om, och framförallt -helt fantastiska illustrerade recept. mycket smart människa, alltså.


Vegoteket.
jag följer veganmage på instagram (fantastisk feed för övrigt) och har förut läst hans gamla blogg med samma namn. men nu har han med sin flickvän Johanna startat en helt ny blogg/hemsida tillsammans där de samlar allt från recept, till tips om produkter och restauranger osv. jag är helt övertygad om att detta måste vara den bästa veganbloggen i Sverige just nu, för jag kan inte tänka mig någon bättre. stor variation med recept och väldigt väldigt fina bilder. heja Fido och Johanna!

five wonderful blogs I found last night at Bloglovin when I couldn't sleep. try the Google translator in the sidemenu to read about them!

Likes

Comments

Postad i: Film/TV/Music/Books
 

det är ju inte bara min sista dag på jobbet utan även fredag (bästa kombon?), så här kommer lite grymma peppiga låtar med tre av mina absoluta favoriter: 


Grimes - Eight.

Crystal Castles feat. Roberth Smith - Not In Love.

Marina and The Diamonds - How To Be A Heartbreaker (Kat Krazy remix).
 
 
 it's not just my last day ever at my job it's also Friday (the best combination?), so here's some awesome songs with three of my absolute favorites.

Likes

Comments

Postad i: Thoughts


det är en ny utmattning som strömmar genom varenda blodkropp under min hud, något jag nog aldrig har upplevt förut. en känslomässig utmattning. för att vara olyckligt kär i någon som inte kan ge en det som en behöver har varit bland det svåraste och knepigaste de senaste fyra månaderna. att ha känt trygghet i att ligga med örat på hans bröstkorg framför film efter film, studera hans stängda drömmande ögonlock i kanske timmar när jag inte kunnat sova för att sedan känna värme i magen när han öppnar dem på morgonen och ler som bara han kan. med grus i ögonen och de bruna vågiga hårtestarna över hela kudden. hur han har fått mig att våga visa lager på lager av det djupaste som gömmer sig inom mig och hur han försökt trösta mig när jag hulkar i telefonen över att fan, jag bara vill ha dig för mig själv. men det är inte hela sanningen. det är så långt ifrån, då en bitterhet trots allt har vägt så himla mycket tyngre än alla de där hjärterusande kvällarna och magiska mornarna.

det är ett under hur mycket ett hjärta klarar av. att hålla kvar vid något som en vet egentligen inte kommer fortsätta, innan det ens har börjat på riktigt. all frustration som fått en att brista ut i tårar på spårvagnar, bussar och i mörkret i sängen på nätterna. att nästan trippa på tå för att en delar något fast ändå inte och en soppa av missförstånd som kokas upp allt för jämnan. osäkerhet. fyra månaders osäkerhet och cirka alla känslor en kan känna. från alldeles skakig av våldsam förälskelse till fullkomlig besvikelse och sedan repeat på det. alla slags känslor.

det känns som att jag vandrar framåt i en grusig dimma. varendaste steg river i min vintertorra hud och saknaden är ibland så förbannat oumbärlig. men. mitt i allt känner jag mig ändå så stark. jag har brutit beslut efter beslut (kärleken är blind osv) men jag ser hur dimman börjar klarna framför mig. jag är inte där, men snart. för jag bestämde mig i december att detta år skulle bli mitt och bara mitt och förändringens vindar är bara en vecka ifrån. idag är det min sista dag på mitt nuvarande jobb och då kommer andetagen att komma ikapp mig. jag bara vet det. för min stundade vardag kommer att fyllas med sådant som kommer att måla fram nya sidor hos mig själv och jag kommer att ha tid för mig. skriva nya kapitel på tomma blad och de ska bannemig inte handla om honom längre. helst ingen alls som kan tänkas leta sig till en plats i mitt hjärta. för jag är känslomässigt utmattad och har liksom inte tid. nu har jag bara tid för mig och allt nytt spännande som kommer att hända. som lättare andetag och nytt jobb till exempel.


man måste dö några gånger innan man kan leva, antar jag.
och jag tänkte börja nu.


 
 
 
about being emotionally exhausted and give up something that did not really happen.
try the Google translator in the sidemenu!

Likes

Comments

Postad i: Thoughts
 
 
sedan jag skrev förra inlägget har jag tänkt väldigt mycket på det där med att göra en stor grej om att komma ut som gay. varit kluven som tusan om det verkligen är nödvändigt eller inte. men det är inte bara jag som funderat på det där och nu känner jag mig säker. det är en stor grej att kliva ut ur den där garderoben, för vi lever i en värld som är homofobisk och där heteronormen fortfarande har ett övertag. bästa bästa Kakan Hermansson skriver så väldigt mitt-i-prick om det här.


så heja Ellen Page och andra offentliga personer som vågat komma ut. och alla ni andra också såklart!

source; Don't Wanna Be Your Girlfriend.
about why it actually is a big thing to come out as gay, though we live in an homophobic world with hetero standards. a really smart and wonderful Swedish woman who's famous in radio and TV describes it well here. but it's in Swedish though.
 

Likes

Comments

Postad i: Inspiration & tips
igårkväll kom Ellen Page ut som gay på en HBTQ-konferens i Las Vegas. alla väljer själva hur de vill att andra människor ska få veta och jag kan på ett sätt tycka att det är synd att människor inte 'bara kan få vara' som de är. att det ska behöva bli en stor grej. men det är inte min sak att gå in närmare på, för det finns inga bra eller dåliga sätt. så länge människor mår bra och de är sig själva. och Page är ju en inflytelserik person med tanke på att hon är skådespelare och just därför är detta ju jäkligt modigt och framförallt peppande för andra. hon blir en förebild liksom.


nåväl. spola fram till ca 5:15 och känn tårkanalerna börja klia.
så startade min lördag.Ellen Page came out as gay at the LGBTQ youth conference held in Las Vegas yesterday. start watching at 5:30. it's so beautiful.
 

Likes

Comments

Postad i: Inspiration & tips


♦ hon kan inte jama utan det låter mest 'prrrr'.
♦ hon älskar hummus och sojamjölk.
♦ hon hoppar alltid upp i sängen, eller väntar nedanför, när hon märker att jag har vaknat på morgonen.
♦ hon är väldigt självständig och kan sysselsätta sig själv eller bara vila där jag inte är.
♦ hon somnar i mitt knä när jag spelar Grimes.
♦ hon älskar att bli kliad på magen och lägger sig alltid på rygg när jag kommer innanför dörren.
♦ hon hatar att bli buren och när jag klipper hennes klor.
♦ hon har världens mjukaste mage är jag helt övertygad om.
♦ hon kryper under både mitt täcke och lakan minst en gång om dagen och somnar där.
♦ hon dricker gärna vatten ur glas.
♦ hon hatar när jag badar badkar för att jag inte kan kela med henne då.
♦ hon vill alltid att jag ska ropa henne till soffan, oavsett om hon är på fönsterbläcket eller nedanför mig.
♦ hon bryr sig inte när jag har fest och det är massa främlingar här.
♦ hon brukar bita mig i handen när hon tycker att jag har övat sång för länge.
♦ och de absolut två finaste ögonblicken med henne hittils har varit; när hon trängt sig mellan mig och väggen vid sängen och så har jag skedat henne hela natten. och när jag en natt bröt ihop lite av hjärtesorg i mörkret och hade endast mobildisplay som lyste upp och hon lade sig på min bröstkorg och såg så orolig ut.photos from my instagram 'sisterdisco'.


jag är väldigt kluven till det här med Alla Hjärtans Dag. på ett sätt kräks jag nästan på hur vidrigt det är att företag tjänar storkovor just denna dag och jag tycker att en borde visa kärlek till de en tycker om helst hela året. men kan också förstå om en vill ha en dag att bara andas ut, stanna upp och visa uppskattning. och jag har tänkt ett litet tag att skriva om Kitty, den vackra underbara roliga katt ovan som jag fick av en vän i höstas. så det fick bli idag. en av de individer som kommit mig närmast det senaste året och som förgyller min vardag på flera magiska sätt. som verkar trivas så himla bra i mitt hem och med mig.


Kitty-raring, jag älskar dig.

a list about Kitty, the cat I got from a friend last autumn. try the Google translator in the sidemenu!

Likes

Comments

Interior


tack för grattis-hälsningarna till nya jobbet jag skrev om sist. visst kan det vara riskfyllt att offra en fast anställning, men jag känner att detta året handlar om att våga kasta sig ut för sådant jag brinner för eller tycker skulle förgylla min vardag mer. typ så tänker jag. och jag vill ju arbeta med människor i största allmänhet och att börja som personlig assistent känns så himla bra.

dock grämer jag mig över att vara hemma nu, när jag har så lite tid kvar på Posten. för jag är sjukskriven, alltså. vaknade upp igår med feberkänslor och halsont. hur dammigt, stressigt, skitit och tungt det än kan vara vill jag vara med de där knäppa fina individerna så mycket som möjligt nu. nåväl, det är som det är. nu när jag är hemma hinner jag ju fundera och inspireras till viss del och det här tycker jag om i inredningsväg just nu:


 


jag har ju ganska länge tyckt mest om svart/vitt/rött men har kommit ifrån det röda lite tror jag. tycker om kontrasterna mellan vitt och svart med grafiska mönster, tjocka ramar, mycket vitt, ordentliga arbetsplatser och tavelväggar. fotona kommer från Pinterest och ni hittar mitt konto här.

what inspires me the most in interior right now. for a pretty long time I've loved black/white/red but has removed the red a bit I think. I like the contrast with white and black with graphic patterns, thick frames, much white, decent workplaces and photo walls. the photos are from Pinterest and you can find my account here.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Food

hallå eller!
jag är så fruktansvärt trött så att jag somnade om efter frukosten. den såg förresten ut såhär:

vegansk vaniljyoghurt med hallon/kakao-granola, banan, tranbär, solroskärnor och kokosflingor. surdegs-knäcke med smör, avokado och oregano samt kaffe med sojamjölk.


annars händer det så himla mycket saker i mitt liv just nu. kanske är därför jag är utslagen, jag vet inte. men förra veckan hann jag både med att söka nytt jobb, ha intervju, få veta att jag fått det och skrivit på uppsägningspapper för mitt nuvarande jobb. så om bara två veckor börjar min nya karriär som personlig assistent. äntligen kommer jag få arbeta med människor och jag kommer även att ha tid för annat. som att fotografera. vilket jag väl kommer göra mer snart för om några veckor kanske jag även blir med ny kamera. jag hänger liksom knappt med? det går bra nu, kompis, och bakom mitt trötta bleka ansikte är jag världens lyckligaste människa.

vegan vanilla yogurt with raspberry/cocoa granola, banana, cranberries, sunflower seeds and coconut flakes. sourdough crispbread with butter, avocado and oregano and coffee with soy milk.


that's today's breakfast. it happens so damn much stuff in my life right now. maybe that's why I'm knocked out and been sleeping the whole morning, I don't know. but last week I searched a new job, had an interview, got it and signed the termination papers for my current job. so in only two weeks I'll start my new career as a personal assistant. finally, I will be working with people and I will also have time for other things. like photographing. which I guess I will do more soon cause in a few weeks I might even buy a new camera. things are going well now, and behind my tired pale face, I am the luckiest person.

Likes

Comments

General
foton från min Pinterest.här kommer lite tips om välskrivna, intressanta och bra inlägg från andra bloggare:

Genusfotografens omröstning om Årets Sexist 2013. ni kan rösta till och med imorgon!
♦ om att göra ett aktivt val att tala om sin psykiska sjukdom, av lillHurricane.
Bonjour Vintage-Madeleine om 6 varor du bör byta till ekologiskt.
♦ att Niotillfem-Sandra varje månad resten av året ska sammanfatta och publicera diverse intressanta länkar som har med feminism och jämställdhet att göra.
Hej Blekk om att vara ätstörd i det offentliga rummet.

Likes

Comments

General
photos from my Pinterest.såhär är mitt liv lite just nu:


MINUS:
♦ mitt hår är stendött.
♦ ekonomin tillåter inte mig att se Veronica Maggio på fredag.
♦ en som betyder väldigt mycket för mig, har mått/mår ganska dåligt just nu.
♦ folk som lägger energi på att kritisera saker de inte har med att göra. typ när tjejer har hår under armarna.
♦ att vara olyckligt kär.PLUS:
♦ få uppskattning för sin insats på jobbet.
♦ och trivas bättre pga en jobbar med samma kompisar varje dag.
♦ Nour El-Refai.
♦ när en bryter ihop i natten pga lite trasigt hjärta med bara mobildisplay som ljus och katten ålar sig under ens arm och tittar oroligt där hon ligger på ens mage.
♦ bandet Cults.
♦ när vänner tar fram böcker de tror att en ska tycka om.
♦ att det enligt SMHI inte ska vara minusgrader de kommande 10 dagarna här i Göteborg.
♦ ha så himla jäkla trevligt med nära vänner på helgen, utan alkohol.
♦ tofuröra med skandalöst mycket ost.
♦ bli tipsad om filmer och personen har totalt rätt i att en kommer att älska dem.
♦ lyckas skaffa total kontroll över sin dygnsrytm, som innebär att somna vid midnatt och vakna tidigt.
♦ känna stolthet över att orka ta tag i viktiga saker som är för ens egen skull.
Genusfotografen.
♦ att fortfarande vara helt övertygad om att 2014 kommer att bli mitt år.

minus and plus right now. try the Google translator in the sidemenu!

Likes

Comments

Thoughts
så i lördags var det dags för årets första deltävling i Melodifestivalen igen och en av mina favoritbrudar var en av programledarna, Nour el-Refai. men kritiken väntade inte på sig under programmet och hon kallades både det ena och det andra på diverse sociala medier.
varför?


fotokälla: Aftonbladet.


för ett tag sedan pratade jag och en vän om det där kroppsbehårings-ämnet och jag har känt att vi (läs: Sveriges befolkning) har kommit ifrån det där lite. lämnat det bakom oss, börjat rycka på axlarna och säga att folk får göra vad tusan de vill. men jag hade tydligen fel. och jag blir så sjukt jäkla förbannad över detta. jag skulle kunna banka huvudet i en betongvägg och ställa mig på gångvägen utanför och skrika det högsta jag kan. för att raka kroppsbehåring eller inte är en annan diskussion, men att kritisera över val vad en gör med det. jag förstår inte. jag själv kan inte minnas när jag rakade mig under armarna sist, kanske 5 år sedan och jag kritiserar inte vänner, bekanta eller främlingar som gör det. för jag tar mig inte rätten att kritisera andra människors kroppar. det är upp till dem. och vill de diskutera det gör jag det gärna. men visst, det kommer alltid alltid finnas folk som kritiserar, men jag blev uppriktigt chockad över stormen som blev efter i lördags. givetvis hyllades Nour också, det ska en inte glömma. men jag trodde ändå att vi hade kommit längre än att en orakad brud kallas för 'den värsta sorten av feminister'. att naturlig kroppsbehåring provocerar så fruktansvärt mycket att folk tar sig rätten att kräkas ur sin ilska öppet. att folk ens lägger energi på det, är något jag aldrig kommer att förstå mig på.och om ni läser förnamnen och ser bilderna på twittrarna nedan kan ni nog komma fram till något ganska intressant:

printscreen: HanaPee.
att tjejer och kvinnor kritiseras för sina kroppar, på olika sätt, är en av anledningarna till att jag är feminist. att folk tar sig rätten att bedöma och döma.
ge fan i att lägga er i vad vi gör med våra kroppar, ok?

one of the hostess for the Swedish Eurovision has been criticized (but also acclaimed of course) because she showed her hairy armpits last Saturday. and it's so disgusting and makes me angry. that girls and women are critized for their bodies, in different ways, are one of the reasons why I'm a feminist.

Likes

Comments

Film/TV/Music/Books
 
 
i söndagskväll var jag i behov av lite egentid så jag tittade på några filmer jag dels blivit tipsad om och en jag hittade och som verkade grymt intressant. dessa två till exempel:


About Time.
denna film från förra året handlar om Tim (Domhnall Gleeson) som när han är 21 år får veta av sin pappa (Bill Nighy <3) att männen i deras släkt och även Tim kan resa i tiden och förändra saker som har hänt i hans liv. mitt i alltihopa träffar han en ny flickvän (Rachel McAdams) och det där med tidsresandet blir lite tricky ibland. med tanke på rollsättningen kan en tro att detta är en slags Hollywood-drama, men jag tycker att den känns lite indie liksom. lite som 500 Days of Summer typ. och jag tycker om denna film så jäkla mycket då den är fruktansvärt fin och rolig och har ett bra budskap. älskar Tim, han är så tafatt.
 
 
 
Temple Grandin.
grymma Claire Danes spelar rollen som den autistiska kvinnan Temple Grandin som är en av historiens bästa vetanskapsmänniskor och forskare i hantering av boskap. en får följa henne från barndomen då hon inte började prata förrän hon var 4 år, hur hon får en diagnos och allt trubbel i olika skolor som fylls med mobbning och okunskap om autism. och hur hon blir framgångsrik bland alla dömande snubbar, förstås. detta är en helt fantastisk biografisk film och jag älskar Temple, hon är så fruktansvärt smart och modig. se den för tusan!
photos from my Pinterest.


two films I've seen recently and that's fantastic in different ways. About Time and Temple Grandin. try the Google translator in the sidemenu to read my reviews.

Likes

Comments

Film/TV/Music/Books


 
 
det är dags för en låtlista med sådant jag tycker om extra mycket just nu, tänkte jag. den är ovanligt lång, men jag har råkat förälska mig i en hel del ny (för mig) musik på sistone och kunde inte sålla bort. nåväl, listan innehåller mest indiepop, noiserock, dreampop, elektronisk indie och några utstickare. klicka här för att lyssna!


en av banden som är med hittade jag så sent som igår när jag snurrade iväg i Spotify. Cults heter dem och är ett indiepopband från New York som började lira 2010. och de verkar vara så bra att de förtjänar en egen liten plats i detta inlägg med kanske finaste låten just nu, med oväntad bra liveversion:


here's a playlist with music I love a bit extra right now. it's mostly indie pop, noise rock, dream pop, indietronica and some other stuff. and yesterday I found the indie pop band Cults and they're so great and this song above is probably the most lovely I know right now. click here to listen to the playlist!

Likes

Comments

Food

förra helgen stampade jag in på asiatiska affären Saigon i Nordstan för första gången, efter att ha hört en massa lovord om hur mycket veganskt de ska ha. och ja, de hade allt från vårrullar till vegansk anka, skinka och sidfläsk. helt galet och helt underbart! bland annat köpte jag två paket billig tofu för 15 kr för ett halvt kilo. min tanke var att testa att göra tofuröra för första gången som lunch innan jag skulle åka till jobbet på måndagen. och fy fasen vilken hit det blev!med lite google-hjälp så försökte jag mig på det på följande vis, som räcker till 2 portioner.

du behöver:
♦ 250 g naturell tofu (ett halvt paket alltså)
♦ en halv gullök
♦ några färska champinjoner
♦ ca två kvistar körsbärstomater
♦ färsk dill (jag hade på kryddburk dock, vilket funkar också)
♦ 1 tärning grönsaksbuljong
♦ olja att steka i
♦ sojamjölk
♦ valfri vegansk ost
♦ salt & vitpeppar
♦ andra kryddor som t.ex. muskotnöt, koriander och lite gurkmeja.


såhär gör du:
1. fräs gullök och champinjonerna ihop tills löken gulnat och champinjonerna tappat vatten och fått lite färg.
2. smula ner buljongen och rör runt.
3. mosa och smula sönder tofun med en gaffel och häll ner i pannan. var försiktig så att den inte bränner fast!
4. skär itu tomaterna en gång och häll ner.
5. riv ner en massa massa ost och rör om.
6. krydda efter smak och skvätt ner lite mjölk efter behov, så att det binder ihop sig lite.
7. klart! serveras förslagsvis med knäckebröd med hummus.


alltså det blev så jäkla gött att jag har lagat det hela veckan och ätit innan jobbet.
skulle kunna äta det minst en gång varje dag resten av mitt liv.

 
 this week I've made scrambled tofu for the first time and ate everyday before work cause it was so damn amazing! try the Google translator in the sidemenu to read the recipe!

Likes

Comments

Daily adventures
jag har äntligen skaffat en ny dator och jag tänker att vi firar återuppståndelsen med att se hur mitt januari såg ut genom instagram:

då jag körde en nykter nyår (så jäkla skönt) vaknade jag tidigt på årets första dag och åt en ordentlig frukost. men första arbetsdagen fick jag sjukskriva mig då jag fortfarande var sjuk sedan juldagen(!!). köpte en ny bok som tröst, 'Hur man botar en feminist' av Nanna Johansson. helt fantastisk och ni hittar min recension här!en dag åt jag nyårsmats-rester (typ bäst?) och kollade dino-dokumentär. en annan dag var jag på Ikea med en av mina bästa.

när jag var sjukskriven kollade jag på bästa bästa Sherlock med Kitty. och när jag blivit frisk var jag på Twin Peaks-fest på Jazzhuset som var helt magisk!


gjorde asgrym rotsaks-couscous och kollade första avsnittet av nya säsongen av Girls till frukosten.


en av alla dagliga nos-pussar och stans godaste veganska cheeseburgare på Jonsborgs för att fira att jag orkat ta tag i några viktiga saker (obs för min skull, är inte ansvarslös).


musikvideon till 'Hela huset' med Veronica Maggio och Håkan Hellström släpptes och jag tittade på den säkert tio gånger på raken. och så bjöd jag över bror och hans tjej på kladdkaka och kaffe framför P3 Guld-galan.

när de sistnämnda hade begett sig hemåt blev jag sugen på öl och drog till pubarna väldigt spontant med en vän. blev sjukskriven igen och kramades så mycket jag kunde med Kitty. <3

kollade på min absoluta favoritfilm 'Eternal Sunshine of The Spotless Mind' framför frukosten och fick hem mitt nya dösnygga skal från Etsy. den är prydd med loggan för ett av mina favoritband, The XX.

den vackra promenaden från bussen till jobbet och en 60s-makeup inför min och mina kompisars klubb A Hard Day's Night.
tyvärr hade vi så himla mycket tekniskt strul men besökarna var nöjda och nöjd var även jag som kom hem nykter och kramade min bästa.

min dator gick ju sönder och jag tröstade mig med en ny bok som jag velat läsa länge. 'Gräspojken' av Christer Lundberg. jag läste ut den häromdagen och den var så jäkla bra. recension kommer snart! och så hakade jag på Fuck You Putin-trenden med mitt nya läppstift på instagram under #fuckyouputin.


lagade pasta carbonara med ny veganskinka från bästa asiatiska affären Saigon i Nordstan samt började operation rädda mitt hår, med denna inpackning en vän tipsat om. lockarna börjar komma tillbaka nu, efter dödsmisshandeln av mitt hår i julas när jag skulle färga tillbaka till rött...har läst så väldigt mycket denna vecka alltså och dessutom varje dag ätit tofuröra till lunch innan det varit dags att åka till jobbet. mer om den snart!och så adopterade jag en ny Mac-bebis och insåg att bussresan mot jobbet är så sjukt fin i vintertid.

sjukt bra månad och bra start på året alltså. precis som väntat och önskat!
jag heter sisterdisco på instagram om ni vill följa.

finally I got a new computer and I wanna celebrate that with show you how my January looked like through instagram. you can follow me at sisterdisco. try the Google translate in the sidemenu to read!
 

Likes

Comments