12 things I've been watching during sickness

Postad i: Film/TV/Music/Books


Jaha då mår jag sämre igen. I Torsdags blev min hosta mycket värre, ungefär som innan jag mådde bättre tidigare i veckan. Sjukvårdsupplysningen tror fortfarande att det är övre luftvägsinfektion, men får bli ett samtal till min vårdcentral nästa vecka om det fortsätter såhär. Tänk att på Tisdag har jag varit hemma sjuk i en månad. Oerhört frustrerande. Nåväl, jag hade också kunnat må så otroligt mycket sämre. Jag tänkte hur som helst dela med mig av lite av det jag underhållit mig med hemma under de här veckorna, dvs diverse serier och filmer. För herregud vad jag har plöjt. Och det är väl inte mer än rätt att dela med sig av tips tänker jag!

Dessa tips är såklart utöver all reality jag annars också följer som Big Brother, Robinson, Paradise Hotel, Sveriges Mästerkock och Farmen haha. Jag kollar ju på allt sådant, som ni nog redan vet.

Love is Blind.
Det är väl lika bra att vi betar av den på en gång haha. Jag var ytterst tveksam till denna hype'ade reality först, men visade sig vara så mycket bättre och roligare än jag trodde? Är alltså ett dejtingprogram där flera personer dejtar varandra, fast från varsitt rum utan att se varandra, och sedan ska de bestämma sig för om de vill gifta sig. Haha. Den sista biten är jag ganska tveksam till men i övrigt satt jag och MYSTE till alla samtal och sedan blev det såklart högt och lågt med kaos från det att de fick träffa varandra för första gången. Efter att någon av de friat haha. Högt underhållningsvärde definitivt och ganska intressant om jag ska vara seriös.

Hillary-dokumentären.
Detta är alltså en dokumentärserie om och med Hillary Clinton och trots att jag råkade somna till sista delen så kan jag säga att den är väldigt väldigt intressant. Både ur perspektivet att en får en glimt av bilden av henne som individ men också såklart den hårt arbetande politiker hon är. En får följa med mycket behind the scenes under valkampanjer och är intressant att höra hennes vardagliga reflektioner liksom.

22 Juli.
När jag såg att denna hade poppat upp på SVT Play trodde jag faktiskt att det var en dokumentärserie om terrorattackerna i Norge men en kompis sa att det var en väldigt bra spelserie. Och jag håller verkligen med henne, den är riktigt bra! En får följa ett gäng olika (fiktiva) personer som på olika sätt blev påverkade av attackerna och så möts vissa av dem i olika sammanhang. T.ex. en journalist, en sjuksköterska, en konservativ bloggare, en sjukhusstädare, en polis osv osv. Väldigt bra och intressant upplägg och såklart gripande.

Bäst i Test.
ÄNTLIGEN är SVT's roligaste program tillbaka med en ny säsong! Som jag har väntat! Kort och gott går det ut på att ett gäng kändisar ska utföra diverse konstiga och roliga tester och tävlar mot varandra. Det låter väldigt banalt men jag skrikskrattar under varenda avsnitt och så är Babben programledare (i studion) och David Sundin test-vakt. Ni hör ju. Det absolut bästa är när någon kommer på en väldigt enkel och genialisk lösning de andra inte tänkt på. Ni måste helt klart se!

The trials of Gabriel Fernandez.
True crime är ju verkligen något jag älskar och denna dokumentärserie är bland de bästa och mest hjärtskärande jag sett. När Gabriel Fernandez dog när han var bara 8 år så häktades hans mamma och hennes pojkvän och under seriens gång kommer det fram fler och fler hemska uppgifter kring mordet. Triggervarning för att må piss, men den är väldigt väldigt välgjord.

Eagles.
En ny säsong av "Eagles" släpptes för ett gäng veckor sedan och jag har sett alla avsnitt hittills. Jag tycker väldigt mycket om den, men jag är ju också ett fan av ungdomsserier. Precis som många har sagt påminner den om Skam vilket jag håller med om och är väl därför jag råkar gilla den haha. Kan tycka skådespeleriet vacklar lite ibland, men förlåter det oftast.

Havande kvinna loggar in.
Det här är ju en Youtube-serie men ändå. Hanna Hanapee Persson är gravid och har såklart producerat sin egen serie om sin graviditet. Och den är precis som hon: rolig, vettig, reflekterande, ärlig och känslosam. Nu har hon bara släppt tre avsnitt hittills men jag tycker väldigt mycket om den! Den får en att både tänka och skratta.

Uppdrag Granskning: FN och vittnet.
Jag kollar ju på nästan varje Uppdrag Granskning-program men denna serie i två delar är några av de som berört mig mest. Det handlar om mordet på Zaida Catalan och hennes kollega Michael Sharp i Kongo och det i sig är ju så sjukt hemskt, men det har också kommit fram uppgifter om saker som FN har mörkat angående mordet. Väldigt uppgivande och intressant. T.ex. att några tolkar i Kongo medvetet översatte ett samtal fel vilket satte Zaida och Michael i fara. Ugh.

Tunn Is.
Detta är verkligen en av de bästa svenska kriminalserierna jag sett och såklart mycket för att grundstenen är klimatfrågor. En väldigt spännande och lärorik serie med enligt mig fantastiskt skådespeleri. Och hallå Bianca Kronlöf - så makalöst bra! Blev även nykär i Lena Endre, hon spelar sin roll magiskt.

I'm not okay with this.
En ny serie på Netflix! Jag förstod bara av postern på denna att det skulle vara en indie-serie jag skulle tycka om och efter att jag började kolla på den så sent som igår så gillar jag den jättemycket efter bara några avsnitt. Det är en ungdomsserie som handlar om Sydney som bär på mycket mörker och upptäcker att hon har en superkraft. En får följa hur hon tacklar high school-livet, familjeproblem, tankar kring kärlek och hennes process efter att hennes pappa tagit livet av sig. Vågar inte säga mer än så då jag ju inte sett så mycket än, men om en gillar indie-serier/filmer som Submarine, 13 Reasons Why, Atypical osv så kommer en älska denna tror jag.

Wrong Man.
Ännu en true crime-serie på Netflix och dessutom en med samma regissör bakom Paradise Lost-triologin som kanske är min absoluta favorit. Och den påminner lite om den, nämligen att ett antal experter undersöker tveksamheter kring olika personers fängelsedomar. Jag tror att alla sitter på Death Row, men är inte helt säker. Hur som helst är denna serie väldigt spännande och välgjord och jag gillar att en får följa ett fall i bara två avsnitt vardera. Och att det finns folk som ägnar så oerhört mycket av sin tid till saker som dessa är beundransvärt. Samt väldigt befogat, för mycket är så sjukt.

Outlander.
Och så har jag sparat det bästa till sist. En av mina närmaste klasskompisar har tjatat om denna serie kanske hela vår utbildningstid haha och förra veckan gav jag den en chans. Och jag ÄLSKAR Outlander, verkligen älskar. Den handlar om en kvinna som efter Andra världskrigets slut reser i tiden med hjälp av några flera hundra år gamla stenar. Och hon hamnar i 1700-talet, mitt emellan oroligheterna (vill inte kalla det krig?) mellan engelsmän och skotska högländare. Det är svårt att beskriva det bättre än så haha. Hon råkar stöta på ett gäng skottar som tror att hon är en engelsk spion och tar med sig henne. Mer än så vill jag inte säga. Serien är så sjukt sjukt bra, spännande, rolig, sorglig, intressant och lärorik och ursäkta men HERREGUD vilka kärlek- och sexscener haha. Och Claire som är huvudrollen är så jäkla cool och får kämpa mycket mot hur kulturen mellan könsidentiteter var förr och såklart svårigheter som läkare två hundra år tillbaka. Outlander har alltså typ allt. Så se den för guds skull!Varsågoda för tips!


Well now I feel worse again. On Thursday my cough got much worse, pretty much like before I felt better earlier this week. The doctors I've talked to on the phone still believes it's upper respiratory tract infection, but I need to call my health center next week if it continues like this. Imagine that on Tuesday I've been home and sick for a month. Extremely frustrating. Well, it could also been so much worse. Anyway, I thought I should share some of what I've been up to when I've been home during these weeks, that means various series and films. And oh my god how I've been bingewatching. And it's only fair to share some tips for you! Some of them are Swedish though and on Swedish sites. But still. Try the Google translator in the sidemenu to read about the tips! #nouwinfluencer #bestofnouw #series #tips #serietips #dokumentärer #documentaries

Gillar

Kommentarer

dks
dks,
Takk for tipsene 😊 Love is blind er kjempe bra! Ha en fin søndag 😊
nouw.com/dks
madeleinemartinsson
madeleinemartinsson,
Varsågod! ☺️ Ja, eller hur! Detsamma!
nouw.com/madeleinemartinsson