Postad i: Barnmorskestudier

Vaknade 14-tiden idag efter mitt andra nattskifte på raken. Såg hur solen lyste upp huset och tänkte att jag verkligen borde ta vara på solstrålarna. Sagt och gjort klädde jag på mig och hunden vinterkläder och planerade en promenad. Promenaden blev inte av eftersom Dani totalvägrade gå ut efter vägen. Istället strövade vi ut efter vår korta skogsväg och Dani doftade på alla färska djurspår. På vägen tillbaka såg vi att min svärmor var påväg ut i skidspåret på åkern bredvid huset. Tydligen tyckte Dani att det var en bra idé och sprang efter. Vi tog oss två varv runt spåret till fots och jag har aldrig sett min hund njuta så mycket av vintervädret tidigare. Måste säga att sambon att han får ta ett varv med snöskotern runt skidspåret ikväll för att få till en liten "gångbana" runt.

Annars njuter jag otroligt mycket av praktiken just nu, även om det ofta blir långa skiften. Att få spendera så mycket tid med starka och modiga kvinnor, de blivande papporna som vill och gör sitt bästa samt de färska nyfödda babysarna när de äntligen kommer på utsidan av mammans mage. Då spelar det ingen roll om mina kläder fått stänk av blod och barnvatten. Att få jobba i förlossningssalen är verkligen det bästa jobb som finns, även om det är krävande och känslomässigt. 

Likes

Comments

Dagens frukost: hallon från egen trädgård, blåbär från skogen bredvid huset, linfrön, cashewnötter, chiafrön och kakaonibs ovanpå yog-oat.

Förra veckan gick med hastig fart, likaså helgen. Firade farfars 80-årsdag och spenderade flera timmar i gymnastiksalen med mina fina favoritgymnaster. Tänk att man trivas så bra med ett gäng tonåringar att man gärna håller hus med dem i en sal flera timmar på en lördagskväll. Guldvärt ❤ Dessutom fick jag massor med tid tillsammans med familjen och alla hundar.

Idag har min morgon varit en riktig mjukstart på veckan; sovit länge, film på morgonen, promenad med hunden och nu frukost framför Youtube. Eftermiddagen ska jag spendera i förlossningssalen. Jag har en härlig måndag och önskar alla andra det också.

Syskonen redo för 80års kalas i lördags ❤

Likes

Comments

Postad i: Barnmorskestudier

tre från de två senaste dagarna, tänk att jag dagligen får välkomna en helt ny människa till världen

Helgen kom och gick, plötsligt är det dags för en ny förlossningspraktik. Jag har gjort mina två första skiften på nya stället och får en välbehövlig ledig dag idag för att smälta alltihopa. Nya arbetsmetoder och sätt, nya kollegor, nya handledare och nya placeringar på saker och ting. I mitt huvud är allt ett enda virrvarr för tillfället. Fast det är totalkaos i huvudet kvarstår fakta att det viktigaste och finaste är att få vara tillsammans med kvinnan och den nya familjen i de mest intimaste timmarna under hela livet. Det är livet, vet ni.

Likes

Comments

Postad i: Vegetarisk mat

Dagens frukost: YogOat, kiwi, cashewnötter, linfrön, chiafrön

För lite mera än ett år sedan beslutade jag mig för att sluta äta kött. Jag har egentligen aldrig tyckt om kött, utan bara ätit för att man ska äta kött. Konsistensen, senor och fläskranden var motbjudande vilket gjorde att jag oftast lämnade någon bit av köttet. När omgivningen började påpeka att jag alltid lämnar och såg det som något negativt tog jag beslutet att helt och hållet sluta äta kött. Jag äter idag inte viltkött, nötkött, griskött, fågel eller fisk. Ingenting. Istället ser jag till att få allt jag behöver genom att äta mer baljväxter, nötter och frön. För tillfället äter jag också mejeriprodukter, men undviker överkonsumtion av dem.

Jag ser tydligt att mitt val att sluta äta kött påverkat mig på flera sätt. Idag väljer jag gärna att äta så veganskt som möjligt och undvika konserveringsmedel och andra konstiga saker så långt som möjligt. Måltiden var det syns bäst är nog frukosten.

Likes

Comments

Postad i: Livet och så

Ledig dag igen, börjar vara lite tröttsamt att bara dra fötterna efter sig hemma. Började dagen med att åka till stan, köpte silverschampoo och en ny locktång. Fick håret uppstädat förra helgen efter 1,5 år sedan utan ett enda frissabesök, gissa om det behövdes. Eftersom det då blev satt blonda slingor så får jag väl lov och sköta om dem med silverprodukter.

Skrev också lite på mitt utvecklingsarbete, det är inte mycket kvar där inte. Borde bara ta mig i nackskarven och göra något åt det. Nåja, har ännu en hel del tid på mig att skriva. Efter en halvtimmes skolarbete blev det promenaddags med Dani. Vädret bjuder på sol och minusgrader idag, dessutom har det kommit några centimeter med ny snö inatt. Både jag och Dani njöt av vädret. Dessutom träffade vi på en ekorre under promenaden.

Nu ska jag inta helg påriktigt. Vi hörs och ses!

Likes

Comments