Header

Dagarna flyger fram och det är mycket som ska hinnas med varje dag. Mina dagar ser ut som så att jag går upp och äter frukost framför datorn medan jag letar inspiration och försöker hinna skriva ett blogginlägg som ska upp under dagen. Sen är det jobb på kontoret (med mitt andra jobb) mellan 8-17 och sen är det hem, äta mat, skriva blogginlägg och sen försöka hinna med GWA-kursen, uppdatera hemsidan, hitta leverantörer till mina brudpar eller uppstart med företaget. Det är som sagt mycket att göra men jag har inställningen att saker få ta tid och jag gör så gott jag kan. Dock växer min to-do lista varje dag och det är mest på helgerna jag hinner bocka av några punkter.

Om jag ska hinna med allt jag vill så måste jag vara effektiv och jag har några knep,

  • Jag börjar alltid med att göra en to-do-lista för den tiden jag har att arbeta. Alltså tar ut rimliga punkter från min ”stora” to-do som behöver göras och som jag hinner med under utsatt tid.
  • Sen gör jag det som är jobbigast först och det som är minst kul för att få det undanstökat, när man är färdig är det en tung sten som faller och det känns alltid enklare att jobba efteråt.
  • Eftersom jag lätt blir distraherad av notifikationer som ploppar upp på telefonen så jag lägger den ifrån mig eller sätter på ”stör-ej” medan jag ska arbeta.
  • Jag bestämmer hur lång tid varje punkt får ta, det gör att jag har delmål att uppnå och en viss deadline.
  • När jag är klar belönar jag mig med något, det kan vara ett avsnitt från en serie, lite godis, kvalitetstid med någon jag tycker om eller att jag helt enkelt får gå och lägga mig.

Hur gör ni för att vara så effektiva som möjligt? ❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag fick några bra tips från några fotografer på bröllopsmässan som jag tänkte dela med mig av.

1. När ni letar fotograf - titta genom deras portfolio, de bilder som finns där är troligtvis sådana bilder som ni kommer få. Är det mycket "in the moment"-bilder så är fotografen kanske specialiserad på detta och kommer inte ta så många uppställda bilder. Om fotografen använder ett visst ljus på bilderna eller har mycket/lite kontraster så är det så era bröllopsbilder också kommer se ut. Gå inte till en fotograf och visa upp en annan fotografs bilder utan välj några bilder ut er fotografs portfolio som ni gillar för att visa vilken känsla ni vill ha på bilderna.

2. Bilder efter årstid. Det går inte att få fina grönskande bilder på sen-höst eller vintern och det går absolut inte att få vinterbilder på sommaren. Om det är någon viss känsla ni vill fånga på bilderna måste ni tänka på att utgå från den årstid ni gifter er i. Vill ni ha bilder i solnedgången måste ni tänka på att lägga in det i körschemat och vara beredda på att ni kanske måste gå undan från middagen för att ta sådana bilder.

Vinter, vår, sommar, höst

3. Gör en lista på vilka bilder ni absolut vill att fotografen får med och prata igenom listan med er fotograf innan bröllopet. Det kan tex vara båda era familjer, flera generationers vigselringar, förberedelser innan vigsel etc.

Alla bilder är tagna av Clarity Sweden

Likes

Comments

Efter en händelserik vecka så väntar nu en lugnare vecka vilket är behövligt då jag måste ta igen så mycket bröllops-jobb.

Måndag: Kontorsjobb och sedan stallet

Tisdag: Spika leverantörer till ett brudpar och gå igenom Google Analytics - spännande

Onsdag: Frukostmöte och sedan fix med leverantörsregistret - finns så många bra leverantörer

Torsdag: Kontorsjobb, planeringsjobb och stallet på kvällen.

Fredag: Fortsätta med GWA-kursen och hemsidan som behöver uppdateras sen blir det AW med lite härliga tjejer

Lördag: Skönhetsdag - fixa naglar, smink och ögonbryn

Söndag: Söndagsjobb, ut och titta på en lokal till ett brudpar och inredningsrace till hemmet

Hoppas ni får en fin vecka! ❤

Likes

Comments

En händelserik vecka har passerat som har innehållit uppstart med ett nytt brudpar, firande av vår 7-årsdag på Rolfs Kök, styrelsemöte, rekord i bloggläsare -wihu och bröllopsmässan där jag träffade några av er vilket var så himla kul. Idag började jag dagen tidigt med morgonfodring i stallet och sen åkte jag till mina föräldrar och hjälpte dem i deras nya lokal som deras bageri flyttar in i på tisdag. Bageri Kardemumma - som jag var med och startade tillsammans med mina föräldrar har världens godaste bröd och bakverk - synd bara att man har gått och blivit glutenintolerant (tur att det ändå finns massa att välja på i sortimentet). Nedan är några av deras fantastiska tårtkreationer till några barnkalas

Här är några dop- och babyshower tårtor som är lika goda som de är fina.

Och deras bröllopstårtor ska vi inte tala om, eftersom de använder marsipan istället för sockerpasta, som många andra använder (eftersom sockerpastan är hårdare och enklare att få slät), så smakar de gudomligt.

Mums, nu blev jag riktigt sugen på något sött - för jag vet hur goda dessa tårtor är och marsipan är min favorit 😍 För mer inspiration gå in på deras Instagram , ni kanske själva vill ge er på att skapa en Minion-tårta?

Nu måste jag laga lite mat innan jag ska sätta mig och börja skriva på ett inlägg som jag vet att många efterfrågar - vad kostar egentligen ett bröllop? Det kommer ut under veckan, men det tar lite tid att få klart, vill ju få med alla viktiga budgetposter och skriva så pedagogiskt som jag bara kan. Hoppas ni har en mysig söndagskväll❤

Likes

Comments

Vi kör en del två av bröllopsmissar eftersom det finns så mycket som kan gå fel och så många sätt ni kan undvika de vanligaste misstagen.

Ni gör ALLT själva
Nej, nej, nej - Ni måste ha hjälp från andra, vare sig det är familj, vänner eller en koordinator. Det är supermycket att göra och på själva bröllopsdagen finns det inte mycket tid över för varken er eller ert brudfölje att fixa med massa dekorationer, mat etc. Ta hjälp och gör ett körschema på vem som gör vad och när. Våga be om hjälp, det kan bli en rolig grej att göra tillsammans med vänner eller familj.

Jag har hört två skräckhistorier från bekanta där den ena bröllopsdagen var så lite planerad att alla gäster fick hjälpa till att duka fram bänkar till vigseln samt bord och stolar till festlokalen eftersom brudparet inte hade delegerat det till någon och trodde att det skulle lösas av sig självt - undvik detta så att gästerna slipper bli varma och smutsiga när de kånkar. Sen var det ett bröllop där brudens mamma stod hela bröllopsmiddagen och lagade mat till 80 personer, hon kunde inte vara med något under middagen och missade alla tal. Ska ni göra maten själva, kör på buffé och gärna kall. Vill ni verkligen ha varm mat, se till att det bara går att värma några former att ställa ut, men helst av allt - ta in någon som hjälper er att duka fram och värma maten om ni ska göra den själva.

Tärnorna och Marskalkarna sköter väl resten?
Att vara tärna och marskalk är ett ärofyllt uppdrag med många vet inte exakt vad det innebär så berätta vad ni förväntar er av dem och ta inte för givet att de vet vad de ska göra och att de vill göra det. Prata igenom vilken nivå alla är bekväma på och berätta vad ni tycker är viktigt. Det är lätt att tänka att de vet vad de ska göra men så är inte fallet, så för att undvika besvikelse, prata igenom vad ni vill ha hjälp med och vad de kan tänkas göra. Lägg inte allt på dem heller, om det är något ni har missat att planera lämpa inte över det på dem och tro att de ska lösa det.

Har festlokalen några speciella regler?
När ni börjar planera vad ni vill ha för dekorationer i lokalen så är det bra att prata med de som äger lokalen och ta del av speciella föreskrifter. Det kan vara så att ni inte får ha levande ljus på borden, ni får inte hänga något i taken eller tejpa upp något på väggarna. Be lokalen skicka på mejl om de har några speciella regler så att ni har det i skrift samt diskutera med dem vad ni tänkte göra så att de är med på vad som kommer ske i lokalen.

Bilden nedan är från en 30-års fest där vi inte fick ha levande ljus i lokalen och då tog vi istället in ljusslingor för att ljusa upp rummet samt att de hade elektriska ljus vi fick använda oss av.

Vickning – vi har ju redan ätit så mycket!
Det spelar ingen roll hur mycket eller lite mat ni hade på er bröllopsmiddag, efter några timmars dansande så är det alltid uppskattat med något att stoppa i magen. Era gäster kommer dessutom tacka er dagen efter. Vill ni inte ha det under kvällen kan ni alltid ha packat små goodiebags till era gäster som de kan ta med på vägen hem.

Sist med absolut inte minst - kanske det viktigaste av allt:

Vi har en kompis som kan fota
Era bröllopsfoton är foton ni förhoppningsvis ska kolla på hela ert liv och det är inte kul om bilderna blir halvdana. Här är posten som många ångrar att de inte lade mer pengar på i efterhand när de inser att bilderna inte lever upp till deras förväntningar. Ta en person som är van att fotografera människor som inte är vana framför kameran och som tidigare har fotat bröllop. Det är så mycket som spelar in för att bilderna ska bli bra så som väder, ljus och vinklar. Snåla inte här är mitt tips. (Vad som är rimligt att lägga på en bröllopsfotograf pratar jag om i budget-inlägget som kommer senare).

Likes

Comments

​Idag kommer jag befinna mig på bröllopsmässan i Stockholm för att gå runt och klämma lite på leverantörer - ska bli så kul att träffa de främsta inom branschen. Om ni ser mig strosa runt där - hugg tag i mig!  Jag känner också att det är viktigt för inspirationen att komma ut och vara i en miljö som är rosafluffig och härlig. Men jag kommer nog vara helt slut efter idag, många intryck och människor att prata med så jag laddade upp med en brakfrukost imorse eftersom jag är ensam hemma.

Del två i bröllopsmissar ni vill missa kommer upp efter lunch idag så kika in då.

Hoppas ni får en härlig dag! ❤

Likes

Comments

Morgonens möte gick superbra och jag är pepp på att det förhoppningsvis går i lås, stay tuned för mer info snart. Nu är det kontorsjobb för hela slanten innan jag ska åka och storhandla inför helgen och sen kommer mina små-bröder hem till oss och ska mysa hela kvällen. Det blir nog fredagsgottis, tv-spel och filmkväll för hela slanten (de är 9 och 12 år gamla). Jag ska försöka få till ett inspirationsinlägg idag också, måste bara komma på vad jag ska skriva om.

Helgens planer då? Det är bröllopsmässa här i Stockholm (igen) och jag ska gå runt och få inspiration och leta fler leverantörer att erbjuda mina brudpar. Sen är det bara en lugn kväll efter det. Välbehövligt efter en dag med hög ljudnivå. Är ni också så att ni vill ha det tyst runt om er när ni har pratat en hel dag?

Söndagen börjar tidigt med morgonfodring i stallet vid 07:00 – wihu! Och om jag orkar så åker jag tillbaka till bröllopsmässan efter det, annars blir det nog bara fix hemma och lite jobb. Ska försöka få upp ett inlägg om hur mycket ett bröllop kostar också.

Hoppas ni får en fin helg! ❤️✨

Likes

Comments

Jag tänkte ju tipsa om veckans leverantör igår men eftersom jag blev så tagen av Elins inlägg så får vi köra veckans leverantör idag istället. Alltså det här är godis för ögonen, jag vill klicka hem precis ALLT från den här webshoppen, kanske jag gör också och sparar till bättre tillfällen. Jag menar, kolla bara på dessa dekorationer till en babyshower

Eller dessa till en födelsedag

Alla dessa saker och mycket mycket mer hittar ni på Myperfectday - gå in och go bananas nu till ert nästa event!

Likes

Comments

Glad alla hjärtans dag på er igen!

Jag tänkte att jag skulle tipsa om veckans leverantör idag men jag blev så himla tagen av inlägget som Elin Skoglund skrev att jag känner att vi måste prata lite om det istället. Inlägget handlar om att man ska VÅGA och att vara en vinnare inte alltid handlar om att komma först i mål. Att vara en vinnare är så mycket mer, alla ni som kliver ut ur ”comfort zone” för att följa en dröm, göra något ni tycker är läskigt eller övervinner era rädslor, ni är alla vinnare. Att vara modig kan vara den största vinsten i livet och det ger en så himla mycket tillbaka. Man må misslyckas, falla eller trampa snett men oavsett så växer man som människa och lär sig något när man är modig.

Så idag på självaste alla hjärtans dag hoppas jag att ni är modiga. Vare sig det är att bjuda ut någon du gillar på dejt, hänga med några kompisar du saknat eller bara tänka över vad du har för mål i livet så hoppas jag att rädslor inte stoppar dig.

Jag har definitivt klivit ur min ”comfort zone” när jag beslutade att följa min dröm och även fast det stundtals är SKITjobbigt och jag ofta tvivlar på min egna förmåga att leva min dröm så är det världens bästa beslut och jag mår SÅ himla bra. Jag har aldrig varit såhär glad, jag har aldrig känt mig såhär inspirerad och jag har aldrig velat jobba så hårt för att uppnå något som jag gör idag. Annars hade jag aldrig orkar jobba 8 timmar per dag på min ”vanliga” kontorsjobb och sedan addera 4-8 timmar varje kväll där jag jobbar med min dröm.

Min pappa sa till mig för några år sedan att jag inte var ”den vanliga glada Madeleine” som jag var när jag var yngre och jag håller helt med honom idag. Då trodde jag att det berodde på att man inte kan vara lika glad som vuxen, som när man är barn, men egentligen berodde det nog på att jag inte tyckte om mitt jobb och jag hade inget mål jag strävade mot. Idag är jag den glada Madeleine igen och det beror på att jag för första gången i mitt liv tagit ett aktivt beslut att följa en dröm.

Så med denna långa utläggning som tog många omvägar så hoppas jag att ni läser Elins inlägg och VÅGAR. Var modiga vänner! ❤

Likes

Comments

Vi behöver verkligen få in lite mer textil i vårt hem, just nu är det endast ett av fem fönster som har gardiner så det måste fixas pronto. Jag är helt inne på beige eftersom det mjukar upp och ger rummet lite med värme, plus att det passar extremt bra mot grått - titta bara.

Vi har redan satt upp kirsch stänger (flexi-skena) i taket, det gjorde vi redan någon vecka efter att vi hade flyttat in. Men det har varit desto svårare att hitta gardiner som fungerar med takhöjden och som sitter bra. De gardiner vi har sydde jag själv med lite hjälp av farmor och mamma så det får nog bli att jag syr dessa också eftersom jag inte har hittat några som fungerar. Problemet är bara att jag måste hitta samma tyg som jag har tidigare till ett par gardiner eftersom det är två fönster i samma rum. Det kanske får bli helgens mission, efter att jag har besökt bröllopsmässan om jag inte är helt slut från alla intryck.

Ha en fortsatt fin alla hjärtans dag! ❤

Inspiration här

Likes

Comments