Sommer blomster i haven

Solen titter frem og fuglene pipper. Alle skriger Corona og derfor skal vi alle blive hjemme. Dette betyder, at alles haver har fået en overhaling som aldrig før. Det betyder også, at forårs fornemmelserne kribler i fingrene og potterne skriger på fornyelse.

Jeg hører bare så tit, at folk har svært ved, hvornår det er tid.

Hvad er for tidligt? eller kan vi godt nu? Og hvad med frost?

Altså når det er en sikkerhed, at nattefrost er en realitet er horvioler og stedmoderblomster altid en god ide.

Men hvis i har det ligesom mig så bliver det også kedeligt.

Hvad kan man så gøre i stedet for?

Jo se. Hvis du ikke kan vente til der med sikkerhed ikke er frost mere. Så snakker vi engang i juni hvis jeg kender Danmark ret.🤣

* Hold øje med vejrudsigten. Får vi frost om natten? For de fleste planter kan sagtens klare et par grader, dog ikke frost.

*Stil tæt på husmuren, derinde er der altid varmere end helt ude i haven, og derfor kan blomsterne bedre tåle det om natten.

*Læg et klæde hen over hvis det giver frost om natten. Det kan fjerne en hel del kulde og frost fra planten. Det kan være et gammelt håndklæde eller gamle kartoffel poser eller lign.

* Hvis man gider kan planterne sættes i skuret om natten. Men har man lige så mange som hjemme hos mine forældre. (jeg bor i lejlighed så det er hjemme hos dem jeg går amok) så skal man starte til frokost for, at nå, at få alle planter indenfor. Så det er ikke en mulighed .🤣

* Pelagonier, petunia og bacopa er nogle af dem jeg synes aller bedst kan klare det, lidt koldt.

God fornøjelse.

Klem


Følg mig på

Facebook

Instagram

Youtube

Synes godt om

Kommentarer