Planteguide Alocasia Zebrina

Dette er virkelig min diva. Den ter sig virkelig som det passer den. Så vil den have sol, og så vil den ikke have sol, så er den tørstig, så vil den gerne tørre ud. Man skulle tro det var et barn jeg havde købt. Når man ser bort fra dens mange store krav, så kan man virkelig ikke andet end at elske den. Dens lange, flotte stængler med zebra striber på og dens store flotte trekantede blade skaber en flot dekorativ dekoration i hjemmet.

Pleje:
Lys placering, men ikke fuld sol.
Den vil gerne holdes let fugtig, du må altså ikke glemme den alt for længe af gangen.
Pas på med ikke at hælde vandet ned præcis, hvor stænglerne er, dette kan nemlig nemt få dem til at rådne.
I vækst perioden vil den gerne gødes ved cirka hver 2-3 vanding. Vækst perioden er fra Marts til oktober.
Alocasiaen kan også godt lide et bad en gang imellem, da den er glad for overbrusninger. Den samme effekt som i regnskoven, når der kommer masser af regn ned på dens blade.


De fleste zabrinaer jeg har set her hjemme er en god stueplante størrelse, men de kan faktisk blive en menneske størrelse.
Da jeg var i USA for 4 år siden var der en lige uden for vores hotel (beklager, billedet er desværre gået tabt), denne Zebrina var på størrelse med mig. Den havde de største blade, som virkelig var store, flotte og grønne. Måske omkring en halv meter i bredden. Virkelig et smukt syn. Så det er bare med at passe jeres Zebrina flot, måske den bliver voksen en dag.

Synes godt om

Kommentarer

Anne-Mette
,
Har du fået din til at formere sig? Min har lavet to børn, løg? Men er i tvivl hvordan jeg griber det an, om de skal i vand til de har slået rødder? Eller bare blive i jorden? 😊
MadebyMalle
MadebyMalle,
hmmm nej det har jeg faktisk ikke, jeg tror min stadig er en stor baby 😊
Jeg ville dog lade dem blive i jorden, og lade dem vokse derfra. det tror jeg giver det bedste udfald 😊 good luck
nouw.com/madebymalle
Jas
,
Min vil slet ikke stå lige op længere. Stængerne er stadig hårde, men de hænger ligesom 😟 hvad gør jeg forkert??
MadebyMalle
MadebyMalle,
giver du den for meget vand Jas? husk at nu er det vinter, det betyder mindre vand og mere lys 😉
nouw.com/madebymalle
Katja
,

Jeg har set denne smukke plante i inspiration. Men 1-2 af stænglerne hænger på alle planterne. Kan den reddes hvis jeg køber en eller er det dumt?

MadebyMalle
MadebyMalle,
Hej Katja Jeg synes bestemt ikke det er dumt at købe en hvis resten af planten ser frisk ud. Jeg tror dog ikke du kommer til at kunne redde de to blade der er begyndt at hænge. Det er lidt som om at planten har sin egen vej. Når den har besluttet at dette blad ikke vil mere, så vil det altså bare ikke mere. Er de ikke blevet gule endnu, så lad dem side indtil. der skal nok komme nogle nye, det er sikkert.
nouw.com/madebymalle
Casper Wøhlk
,
hej. jeg har også lige fået denne plante, jeg har et par blade som er gule on hænger, skal disse klippes af med roden, eller er det kun bladet som skal fjernes ? på forhånd tak
MadebyMalle
MadebyMalle,
Hej Casper. Jeg ville helt klart klippe dem af så tæt på jorden som muligt. Så man faktisk ikke kan se stænglen mere 😀😀
nouw.com/madebymalle
Åse
,
Hej! Jeg har et ret stort eksemplar, som desværre har fået brune pletter med gul kant. Pletterne sidder i kanten af bladene. Har du nogen ide om hvad det kan være, og hvad jeg skal gøre.
MadebyMalle
MadebyMalle,
Hej Åse. Det lyder som overvanding 😀
nouw.com/madebymalle
Heidi,

Bøjede stilte helt oppe ved bladet

[email protected]