Forårs klargøring af dine stueplanter

Solen skinner ind af vinduet og planterne elsker det, jeg kan love dig, at de suger alt det sol de overhovedet kan. Efter en kold og grå vinter er det ikke kun os der trænger til varme i kinderne.

Foråret bruger jeg altid på ompotning, og der er altid nogen der trænger.
Jeg skal ikke gøre mig til dommer for hvornår eller hvordan det er bedst, at ompotte sine planter, men jeg kan dele med jer, hvad jeg gør.

Jeg vil anbefale jer, at forsøge at ompotte dem alle på engang, så sviner det kun den ene gang. Jeg går jo bare i kælderen eller ned i bilen for, at gøre det, så det er lidt noget andet. Det tager også lidt mere end en dag hvis jeg skal ompotte mine 100+ planter på en gang.

* Nogle af dem, planter jeg dog ikke i en større potte men giver dem lidt nyt jord hvis de trænger.
* Jeg anbefaler også, at i altid rengøre potten inden planten puttes i igen. hvis der har siddet lidt skadedyr eller lign. i jorden, tager du det ikke med over i den nye friske potte.
* Fjern altid døde og skadet blade fra planten, hvis du ikke gør det til dagligt når du vander er dette helt klart en given mulighed for, at gøre det. Der er ingen grund til, at planten bruger energi på de grimme og ødelagte blade, så hellere på, at lave nye blade.

* Det er og ved denne her tid, at du skal flytte rundt på dine planter igen. De planter som har stået hele vinteren i vindues karmen, skal måske ind og stå i stuen da de ikke ville kunne tåle den hårde direkte sommer sol.
og igen om efteråret skal de flyttes på igen, da de skal tilbage i vinduet og suge noget mere sol.

* Det er her i denne tid Marts/April, at jeg begynder at gøde mine planter. Jeg plejer at sige, at man skal gøde sine planter fra marts til oktober. Altså når planten er i vækst.
Det er vigtigt lige, at huske på, at hvis du har skriftet jorden eller ompottet din plante, at der også er gødning i det nye jord og derfor skal du vente med ,at gøde planten. Jeg anbefaler at vente den første 1 mdr.

* Leca kugler i bunden af potten hvis der ikke er hul i potten og underskål.
er der hul i potten og du putter leca kugler i er der for langt ned til vandet for rødderne, og det er ikke sikkert de kan når vandet.
* Bark på toppen er en smags sag om man kan lide det. Men det har også en funktion og derfor er jeg faktisk fortaler for det. Det holder nemlig på fugten og på vandet og sørger for, at jorden ikke tørre for hurtigt ud.

God fornøjelse med jeres ompotning

klem


Følg mig på

Facebook

Instagram

Youtube

Synes godt om

Kommentarer