4 ting jeg ikke vidste før jeg blev selvstændig

At være selvstændig er som, at have et job. Man går på arbejde og forhåbentlig giver det noget indtjening.

Det er det så overhovedet ikke alligevel, det er så meget andet end bare et job.

Jeg kommer fra en familie som er selvstændige. Mor har sin egen forretning, morfar er gammel hjemmeservice mand, og mormor havde sin egen grillbar. Derfor er der rigtigt mange ting som, jeg har fået ind med modermælken og er en naturlighed for mig. Dog er der altså nogle ting, man bare ikke ved, og først lærer når man selv står i det.

Det har jeg sat ord på her.

1. konstant dårlig samvittighed.

Jeg er pænt glad for, at jeg sprang ud i dette projekt, før jeg fik familie og ikke mindst børn. Jeg synes, jeg har rigeligt med dårlig samvittighed overfor familien, og for de venner som bliver ned prioriteret lige nu. Min bedste veninde Marianne, har jeg ikke snakket med i en evighed, og det er bestemt min skyld.

Heldigvis har jeg en forstående familie og venner der kender mig, ved godt hvorfor. Men derfor er samvittigheden der stadigvæk.

2. Klumpen i maven.

Den forsvinder bare ikke.

Selvom det går godt og der er masser af kunder, så vil bekymringerne altid være der. Det kan også være gode bekymringer, da de skaber motivation til at stræbe efter mere.

Men der er altså lige pludselig ikke noget sikkerhedsnet mere. Ikke nogen der søger for, at der kommer kunder og dermed indtjening. Ikke nogen betalte sygedage eller ferie med løn. Det er dig der skal gøre al arbejdet om det er sjovt eller ej.

3. Hovedet arbejder hele tiden.

Før, jeg blev selvstændig kørte hovedet konstant med nye ideer og muligheder. Kan i så forestille jer hvor meget den kører på højtryk nu. Den står aldrig stille.


4. Alle følelserne sidder ude på tøjet.
Det er helt vildt og muligvis den ting der har overrasket mig mest.
Jeg kan være så træt og helt død for energi, at jeg kan stå op og sove, men samtidigt med så høj, at jeg kunne løbe en maraton. Måske det blev en sovende maraton.
Den ene dag, kan man være flyvende og den næste død bekymret. Dagen efter top høj og glad fordi det flasker sig, og dagen efter er klumpen tilbage.
Man kan faktisk godt komme til, at føle sig en smule skizofren uden, at skulle håne eller klantre nogen der har den sygdom, for det ønsker jeg slet ikke. Dog kan man godt føle sig lidt, som om man er i alle ender af følelses registret.

Har jeg fortrudt jeg startede som selvstændig.??

Kort svar helt uden, at jeg behøver at tænke: NEJ!! aldrig. Jeg elsker det. Hver et sekund. Både de dage, hvor man er bekymret og nervøs, og selvfølgelig også de dage hvor adrenalinen pumper, folk er glade og masser af kunder.
Skal jeg være ærlig, er alle dagene faktisk fede og gode. For de svære dage er endnu mere lærerige, end de dage hvor det bare går godt.
Jeg flytter mig så meget som menneske og som iværksætter. Jeg elsker det. Prøv at tænk, hvor jeg muligvis er, hvis jeg skriver dette igen næste år ved samme tid. Jeg glæder mig.

Synes godt om

Kommentarer