Nu var det ett tag sendan senaste inlägget och jag kände att det behövde komma något nytt. Den här tärningen är gjord på mönstret från den här sidan. Den är ganska lätt att göra och kan användas både inne och ute. Det kan vara lite roligare att spela med en dumbotärning istället för med vanliga tärningar men man behöver dock lite plats så att den inte välter saker. Jag använde virknål 4mm och min tärning blev ungefär 10cm x 10cm.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår började jag på denna duk med formen av ett äpple. Jag ville så gärna göra något av mönstrerna från boken "Virka steg för steg" och valde att göra äpplet. Jag har tänkt att lägga till en kant för att jämna ut duken så att inte början och slutet ska rulla ihop sig. Jag har gjort lite annorlunda och valt att använda färg som fyllning istället för den vita färgen. Bilder på den färdiga duken kommer upp så fort jag är klar.

Likes

Comments

Den här lilla figuren är inspirerad av mönstret från denna blog. Den här är figuren är lite längre och smalare till skillnad från originalet.

Mönster:
Jag använde mig av virknål 3.0 mm men om man har en tunnare garnsort kan det vara bra att ta lite större virknål om man vill få samma storlek. Jag gjorde min i grön färg men man kan använda vilken färg som helst.

Kropp:
Börja med att virka 8 lm.

Varv 1: I andra lm från nålen 2i1, 5fm, 2i1, fortsätt på undersidan av lm-kedjan och gör 2i1, 5fm, 2i1 (18 m)
Varv 2: 2i1, 7fm, 2i1, 2i1, 7fm, 2i1 (22 m)
Varv 3-12: 1 fm i varje maska, vanligt varv (22 m)
De enkla varven bestämmer hur lång figuren ska bli. Om man vill ha en kortare figur gör man mindre varv och om man vill ha en längre virkare man fler varv.
Varv 13: 2->1, 7fm, 2->1, 2->1, 7fm, 2->1 (18 m)
Varv 14: 1 fm i varje maska (18 m)
Varv 15: 2->, 5fm, 2->1, 2->1, 5fm, 2->1 (14 m)
Varv 16: 1 fm i varje maska (14 m)
Varv 17: dela upp mskorna på hälften så att benen blir lika breda men lämna 2 m i mitten, det borde vara 6 m för varje ben. Börja med ena benet och virka:
varv 18: 1 fm i varje maska (6 m)
Varv 19: minska med 2->1 på insidan av benet, resten vanliga fm (5 m). Insida av benet: de sidorna som kommer peka inåt och som inte syns så mycket.
Varv 20: 1 fm i varje maska (5 m)
Varv 21: minska 2->1 på insidan av benet, resten vanliga fm (4 m)
Varv 22: 1 fm i varje maska (4 m)
Stoppa kroppen och det färdiga benet. Gör sedan det andra benet, virka varv 18-22. Stoppa det andra benet och stäng sedan fötterna genom att snörpa ihop dem. Sy ihop de 2 maskorna mellan benen.

Öga:
Varv 1: Virka 2 lm och gör 4 fm i andra lm från nålen, eller gör 4 fm i magisk ring (4 m)
Varv 2: 2i1x4 (8 m) Klipp av tråden och spara en bit för att sy fast.

Armar:
Varv 1: Virka lm och gör 3 fm i andra lm från nålen, eller gör 3 fm i magisk ring (3 m)
Varv 2: 2i1x3 (6 m)
Varv 3-6: 1 fm i varje maska, vanliga varv (6 fm) Klipp av tråden och spara en bit för att sy fast. Gör två armar.

Öron:
Varv 1: Varv 1: Virka 2 lm och gör 4 fm i andra lm från nålen, eller gör 4 fm i magisk ring (4 m)
Varv 2: 2i1x4 (8 m)
Varv 3-6: 1 fm i varje maska, vanliga varv (8 m) avsluta här med 1 sm för det korta örat
Varv 7-8: 1 fm i varje maska, vanliga varv (8 m) avsluta här med 1 sm för det långa örat

Fäst öronen på toppen av kroppen, luftmaskorna som gjordes ibörjan av kroppen ska vara toppen av huvudet. Fäst armarna på sidan av kroppen. Ta svart garn, eller önskad färg, och brodera pupilen. Jag gjorde ett öga och brodera ett kryss för det andra ögat. Jag gjorde mitt ansikte likt originalet. Jag brodera även ett rakt streck som mun och satte ditt två tänder med en liten nos ovanför. Men man kan designa ansiktet precis som man vill.


Likes

Comments

Den här mössan är inspirerad från Star Wars och kommer från droiden BB8. Jag behövde söka upp bilder till mössan och använde mig av färdiga mössor som andra gjort och bilder från filmen. Jag har inte kopiera något mönster utan användt dem som inspiration. Det här var den första Star Wars mössan som jag gjorde och den tog lite längre tid en den andra. Den går att virka i större eller mindre storlekar.Min mamma tyckte om blandningen av den orangea färgen tillsammans med vit och grå och därför skapade jag en liknande mössa fast med fokus på färgerna istället för droiden

Den här mössan är också inspirerad av Star Wars och droiden R2D2. Jag använde mig av olika bilder från filmen men även bilder på mössor som anrda virkat, som jag hittat på pinterest. Den passar de flesta huvuden och den går också att virka i mindre eller större storlekar.

Likes

Comments

Det finns väldigt många mönster till kuddar och kuddfodral men jag ville göra något eget och hittade en bild med detta mönster. Det blir rutigt och snyggt samtidigt som man kan blanda och variera kuddfodralet i olika färger.

Mönster:

Jag använde virknål 3.5mm, men det går att variera beroende på garn och önskad storlek.

Lägg upp luftmaskor efter önskad längd på kudden, antalet maskor måste vara delbart med tre. Jag gjorde både framsida och baksida på samma gång men det går bra att göra en sida i taget. (Om du vill göra båda samtidigt dubblar du bara längden.)

Varv 1: 1 st i fjärde luftmaskan från virknålen, 1 st, (de tre lm räknas som en st) sammanlagt 3 st, 3 lm, hoppa över tre luftmaskor och gör sedan 3 stolpar. Fortsätt med 3 lm, 3 stolpar ända till slutet. Om du slutar med 3 stolpar är det bara att klippa garnet och dra igenom. Om du slutar med luftmaskor tar du bort den sista och gör en stolpe så att maskorna sitter fast. Klipp garnet och dra igenom.
Varv 2: Ta en ny färg och fortsätt som tidigare varvet. Där du gjort stolpar ska du nu göra luftmaskor. Vid luftmaskorna från tidigare varvet ska du göra stolpar under luftmaskorna, du hämtar garn från maskorna på det tidigare varvet. Om du slutar med luftmaskor gör du som tidigare varvet fast med fm istället för st.
Jag använde tre olika färger men det går att använda färre eller fler. Fortsätt tills kudden har önskad höjd, då är det dags för kanten på utsidan.

Om du vill fylla kuden eller lägga in en mindre kudde för fyllnad är det bra att göra det innan hela kanten är klar. När du gör kantvarven ska du virka i båda sidorna samtidigt. Stick in virknålen i första maskan på framstycket och sedan genom första maskan på bakstycket, hämta tråd och dra igenom båda delarna.
Varv 1: gör fm runt hela kudden, försök att få upp lika många maskor på sidorna mittemot varandra.
Varv 2: gör samma sak som varv 1 men byt håll, detta för att mänstret inte ska ha en tydlig fram- eller baksida.
Varv 3: byt håll innan du börjar med detta varv! *2 fm, 3lm, en sm i första lm, * upprepa tills du har kommit runt. Om det inte skulle matcha med maskor i slutet är det bara att försöka jämna ut det, ta bort en fastmaska eller gör en till. Avsluta varvet med en sm.

Likes

Comments