Konstigt nog så tycker jag att det är minst lika avkopplande att översätta mönster som att faktiskt sitta och virka. Jag har hjälpt Jasmin Wang från Sweet Softies att översätta hennes mönster till svenska förut och denna gången är det dags för hennes söta lilla snögubbe. Självklart har jag fått hennes tillåtelse att dela mönstret här på min blogg. Kom ihåg att besöka hennes webbsida för fler mönster och idéer,

Thank you sweet Jasmin for letting me translate your pattern Tiny Baby Snowman.

Ta fram virknål och garn så sätter vi igång!


Copyright Notice - © 2017 Jasmin Wang (Sweet Softies, www.sweetsofties.com). Du får inte kopiera, ändra eller sälja det här mönstret på något sätt. Du kan sälja färdiga föremål gjorda med detta mönster om du anger Sweet Softies som designer och länk till Sweet Softies hemsida, Etsy butik eller Facebook-sida. Ingen massförsäljning är tillåten.

Virkmönster

Den lilla snögubben

Introduktion:

Mönstret till Den Lilla Snögubben ger dig möjligheten att virka en förtjusande, liten snögubbe! Han har en mysig halsduk knuten runt halsen och en söt mössa på huvudet. Det går fort att virka snögubben och på så sätt kan du snabbt göra en söt julgransprydnad eller en sista minuten gåva!

Slutlig höjd:

 • Höjd med mössa (utan pom-pom): ungefär 9 centimeter

Nivå:

 • Lätt till medel. Kunskap för nedan maskor behövs. Du ska även kunna sluta ett varv och du behöver enkla sömnadskunskaper för att sy ihop snögubben.

Maskor (US Terminologi):

 • MC: Magisk cirkel
 • Lm: Luftmaska
 • Fm: Fastmaska
 • St: Stolpe
 • Slut: Slut varvet
 • Öka: Ökning (två fm i samma maska)
 • Minska: Minskning (virka ihop två maskor till en)
 • BMB: Bakre maskbåge (virkas endast genom bakre maskbågen)

Material:

 • Du kan välja bland flera olika garner, tex 8/4, Tilda, Catona. Du behöver vitt, grönt och rött garn. Du kommer också att behöva små snuttar av orange och brunt till detaljer.
 • 2.5 mm virknål (Jag älskar Clover Amours virknålar!)
 • Fyllning
 • Nål
 • Sax
 • 6mm säkerhetsögon
 • Valfritt: små knappar eller andra små detaljer

Före du börjar, här har du några förslag på variation!

 • Använd olika färger på garnet! Välj dina favoritfärger (eller mottagarens favoritfärg) till snögubbens hat och halsduk. Du kan göra mössan enfärgad, eller så kan du byta färg till kanten eller pom-pomen!
 • Fäst andra utsmyckningar, som tex blommor, knappar eller en fluga.
 • Brodera din snögubbe, hat eller halsduken om du vill.

~ VIRKMÖNSTER ~

KROPP & HUVUD:

OBS: Snögubben virkas nerifrån och upp.

Börja med snögubbens färg (vit).

V1: 6 fm i MC. (6)

V2: öka varvet runt. (12)

V3: (fm, öka) x 6. (18)

V4: (fm 2, öka) x 6. (24)

V5: (fm 3, öka) x 6. (30)

V6: (fm 4, öka) x 6. (36)

V7-V11: fm varvet runt. (36)

V12: (fm 4, minska) x 6. (30)

Fyll kroppen ordentligt med vadd och fortsätt fylla på med vadd allt eftersom du virkar.

V13: (3 fm, minska) x 6. (24)

V14: (2 fm, minska) x 6. (18)

V15: (5 fm, öka) x 3. (21)

V16: (6 fm, öka) x 3. (24)

V17: (7 fm, öka) x 3. (27)

V18-V21: fm varvet runt. (27)

V22: (7 fm, minska) x 3. (24)

V23: (2 fm, minska) x 6. (18)

Nu kan du fästa säkerhetsögonen mellan varv 19 och 20 med 7 fm emellan.

V24: (fm, minska) x 6. (12)

V25: Minska varvet runt. (6)

Klipp av och fäst tråden.

MÖSSA:

Byt till mössans färg (grön).

V1: 12 st i MC. *Slut med en smygmaska till första st. (12)

V2: 3 lm, öka varvet runt. *Slut. (24)

V3: 3 lm, dc varvet runt. *Slut. (24)

V4: 1 lm, fm varvet runt i BMB. *Slut. (24)

Fäst tråden och sy in trådarna. Du kan även göra en pom-pom om du vill och fästa på mössan.

Klicka här för olika sätt att göra en pom-pom. (Till mössan på bilden användes gaffel-metoden!)

HALSDUK:

Börja med halsdukens färg (röd).

 1. Börja med en luftmask-kedja. Gör den så lång som du vill att halsduken ska vara. När den är lång nog, lägg till ytterligare 3 lm (till snögubben på bilden är halsduken totalt 35 lm lång. (Dvs virka 32 lm och lägg till 3, totalt 35 lm)
 2. Gör en st i 4e maskan från virknålen. Virka st varvet ut (om du följer ovan exempel blir det 32 st totalt)

Fäst och sy in trådarna. Du kan göra en fransrad om du vill. Detta gör du genom att knyta korta garntrådar på kanten av halsduken. Klipp för att få en jämn och fin fransrad.

~ SLUTLIGA DETALJER ~

 1. Använd orange tråd och en nål, sy en liten triangel som ska motsvara snögubbens morotsnäsa.
 2. Använd brun tråd och en nål, brodera två armar och fingrar på snögubbens kropp. Se bilden för inspiration.
 3. Om du har gjort en pom-pom, syr du fast den på mössan nu. Därefter sätter du på mössan på snögubben.
 4. Vira halsduken runt snögubbens hals. Om du vill, su fast en dekorativ knapp på halsduken.

Så där, du är klar med din alldeles egna snögubbe!


Översatt av Diana RitzénSweet Softies

Amigurumi & Crochet

www.sweetsofties.com

Översatt av Diana Ritzén
Instagram: _madebydee_

Facebook: made by dee

Blogg: nouw.com/madebydee


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag la ut några bilder på mina virkade armband på Instagram och Facebook och därefter har jag fått frågor från flera håll om jag skulle vilja dela med mig av mönstret. Det gör jag så gärna så.

Garnvalet är viktigt när man ska göra detta armband så att det får samma utseende som på bilderna. Jag har valt garnet Maxi Bonbon som finns att köpa hos www.camillaslivsstil.se. Det finns i en uppsjö av färger, så du hittar enkelt din favorit.

Det du behöver för att göra armbandet är:

1 nystan valfri färg Maxi Bonbon
Virknål 1,5
Snygg knapp (förslagsvis trähjärta)
Sax
Nål

Nu kommer det superenkla mönstret. Jag brukar vilja starta med det som kallas för "chainless foundation", men det går lika bra att virka en luftmaskkedja och virka halvstolpar i den. Du väljer vilket du vill, men om du vågar dig på att testa "chainless foundation" (finns massor av videos på youtube), så kommer en ny värld att öppna sig för dig...

Nu till mönstret!

Virka 10 hst (antingen genom att virka 11 lm, virka hst i andra maskan från nålen och 8 hst till, eller genom att göra 10 hst direkt med hjälp av en "chainless foundation").

Virka så många lm som behövs för att nå runt din handled och precis möta de hst som du nyss har gjort. För en handled som är ca 16 cm behövs 45 lm och för en handled som är ca 18 cm behövs 60 lm. Räkna och håll koll på denna siffra (jag kommer skriva 60 lm fortsättningsvis).

När du virkat dina lm så gör du 10 nya hst på det sätt du valt här ovan.

Virka 2 lm och vänd på arbetet. Virka 9 hst, 60 lm och fäst med 10 hst. Upprepa detta varv en gång till så att du har 3 lm-kedjor.

Virka 2 lm och vänd på arbetet. Virka 2 hst, 3 lm, 4 hst (totalt 10 maskor) för att skapa det som ska bli knapphålet. Virka 60 lm och fäst med 10 hst.

Virka 2 lm och vänd på arbetet, virka 9 hst, 60 lm och nu virkar du 4 hst, 3 hst runt om lm-bågen (eller om du orkar så kan du virka i maskorna - resultatet blir nästan finast om du virkar om bågen...) och avsluta med 3 hst.

Virka 2 lm, 9 hst, 60 lm, 10 hst

Nu har du 6 kedjor och ditt armband är färdigt. Klipp av garnet och sy in trådarna.

Fäst din vackra knapp.

Färdig!!! =)

Om du har några frågor så bara hojta till. Hoppas du ska tycka om armbandet och om du vill visa upp ditt armband ser jag gärna att du taggar mig med @_madebydee_ eller #_madebydee_


Likes

Comments

När jag fick hem mitt nystan av Maxi Bonbon funderade jag inte länge innan jag visste precis vad jag ville göra av det. Jag hade dock en tanke med det när jag beställde det, så jag fick först slutföra det projektet. Jag hade tur för det blev garn över så det räckte till min "lilla" ring oxå.

Det är första gången som jag använder mig av en så liten virknål. Jag har aldrig (inte ens till mitt förra projekt med bonbon) använt mig av en så liten nål. Jag rotade bland mammas och mormors gamla virknålar och hittade en 1,5 som jag lånade. Den blev perfekt till detta projektet.

Ringen blev ganska stor, men faktiskt så är den precis så stor som jag vill ha den. Man ser de vackra blombladen och hur de tillsammans formar en söt liten ros....

Om du bestämmer dig för att göra en ring efter mitt mönster blir jag väldigt glad om du taggar mig så att jag kan få se slutresultatet. På Instagram heter jag _madebydee_

Så, med andra ord. Du behöver följande:
Valfritt nystan av Maxi Bonbon (finns att köpa hos camillaslivsstil.se )
Virknål 1.5 (finns att köpa hos camillaslivsstil.se)
S
ax
Nål

Jag börjar med att förbereda dig på att du behöver klippa av en låååång tråd i slutet, så kom ihåg det. Det är den långa tråden som sedan kommer att forma själva ringen.

De virktermer som jag använder mig av är:
lm = luftmaska
fm = fastmaska
sm = smygmaska
st = stlope
hst = halvstolpe

Varv 1: Virka 61 lm (eller 60 lm + 1lm för att vända på varvet, spelar egentligen ingen roll - men kan vara kul att veta)

Varv 2: Virka fm i 2:a maskan, virka 2 lm, hoppa över en maska, virka fm och fortsätt så här varvet ut.

Varv 3: Virka 2 lm och vänd på arbetet. Virka 4 st i första lm-bågen, 1 lm och fäst med en sm i samma lm-båge som du nyss virkat i. Virka sm i nästa lm-båge samt 1 lm. Virka därefter 5 st i nästa lm-båge. Upprepa till du har 5 blomblad enligt detta. När du har 5 blomblad med 5 st i varje, så minskar du till 3 st i varje för att göra lite mindre blomblad. Gör detta till du har 3 blomblad kvar att göra, dvs 6 lm-bågar kvar. När du når dessa gör du istället 3 hst för att göra ännu mindre blomblad.

Nu är du klar med blomman och ska vika ihop den så att de minsta blombladen finns längst in i mitten. Klipp av så att du har en lång tråd kvar. Gör en platt baksida och sy ihop så att den platta undersidan behålls. När du är klar med att fästa blomman, så ska du ta ut den långa tråden på sidan av blomman (se bilderna). Nu ska du virka själva ringen. För in virknålen i en redan befintlig maska och virka 15-20 lm så att ringen ska passa ditt finger. Fäst den i andra sidan (titta åter igen på bilderna).

Skicka gärna ett meddelande till mig på Facebook eller Instagram om du har några frågor om mönstret.

Tadam! NU har du en färdig ring. Glöm inte att tagga mig @_madebydee så att jag oxå får se din ring.


Likes

Comments

Jag får mycket frågor om färgkombinationer och vilka färger som passar bra ihop. Detta är mina absoluta favoritfrågor och jag ÄLSKAR att hjälpa till att välja färger. Jag tar det på lika stort allvar som att jag håller på att sätta ihop ett paket till mig själv. Att sitta och välja och vraka mellan 85 olika färger av Maxi bonbon och hela 105 färger av Catona gör det inte alltid så enkelt. Därför ska jag berätta hur jag brukar gå tillväga...

Jag har hjälpt till med färgkombinationer, inte minst för mysteriernas räkning, under ganska lång tid nu och under denna tid så har jag så klart hunnit gå igenom en hel del garner. De garner jag har hemma har jag tagit ett par meter av och snurrat runt vars en klädnypa. På klädnypan har jag skrivit färgnummer samt namn på garnet så det blir enklare att kombinera framöver.

För ett bra tag sedan beställde jag dessutom en färgkarta från Camillas livsstil över garnet Catona från Scheepjes. 

Färgkartan kompletterar med de färger jag inte redan har hemma och gör färgmatchningen till en dans. Redan i färgkartan ser jag ju färger jag inte gillar, bara det underlättar färgmatchningen =)

När jag ska börja med att sätta ihop ett paket tar jag fram både färgkartan och mina klädnypor. Jag flyttar runt klädnyporna på färgkartan och ser enklare vilka färger som matchar. Det är ofta som man bara vill ha någon nyansskillnad mot ett tidigare garn, men det kan vara svårt att veta vilket av garnerna som blir bäst. Med mina klädnypor och färgkartan blir det betydligt enklare....

Det finns till exempel många nyanser av rosa. Säg att jag letar efter en sån där riktigt härlig ljus bebisrosa nyans och kikar direkt i webshoppen. Det kommer att ge mig två alternativ som jag står och väljer mellan och jag får chansa vilken jag ska välja. Med färgkartan så behöver jag inte chansa, utan där vet jag direkt vilken av de rosa jag ska välja...

Det bästa med färgkartan är att den även matchar det nya garnet Maxi Bonbon som håller på att komma in i Camillas shop i skrivande stund!

Om du oxå vill ha en färgkarta hittar du den HÄR

Likes

Comments

Detta handlar inte alls om någon av mina hobbys, men jag vill passa på att sprida ordet om Majkens hemmagjorda armband som görs till förmån för bröstcancerfonden.

Maria finns på bland annat Instagram och Facebook , leta upp henne så ser ni allt fint hon gjort.

Det på bilden är mitt armband som jag betalade ynka 100 kr för. Betalningen görs direkt som en donation på bröstcancerfondens hemsida (klicka så kommer du direkt till Marias insamling) och därefter tar du kontakt med Maria (allt framgår av länken) som gör ett armband till dig. Beställ gärna ett redan idag eller varför inte flera. Armbanden är dessutom fantastiskt fina att ge bort som present.

Texterna som jag valde mellan var Love Life eller Älska Livet. Jag hade svårt att bestämma mig, men valde till slut den engelska varianten. Men nu funderar jag på om jag kanske ska ha fler... det är ju ändå för en bra sak...

Tack Maria för att du gör detta och låter oss vara en del av din kamp. Tillsammans mot cancer 💗


Likes

Comments

Om du någon gång har testat att dra upp ett garn som har en silvertråd/glittertråd i sig, så vet du att det kan vara liiiiite komplicerat. Många gånger så har jag gett upp och rivit av garnet där det har blivit fel (efter att ha slitit i timmar med att dra upp varenda millimeter). Det brukar alltså alltid sluta med att jag slänger det som har blivit fel och har fått börja om helt. Ja, jag vet.... Så himla onödigt att behöva slänga bort garn på grund av att tålamodet tryter... Ofta har det resulterat i att de tänkte projekten har blivit mindre än jag hade tänkt mig.... De gånger som jag har varit envis och dragit upp garnet så har jag ofta rivit av eller klippt bort delar av garnet när det har trasslat sig och då har jag fått ihop typ 17 nystan istället för ett enda...

För ett bra tag sedan fick jag förslaget att lägga in garn med glittertråd i frysen (alltså - garn som ska dras upp, inte bara virkas/stickas med 😜), över natten och därefter testa att dra upp.

När jag gick igenom mina UFO:n härom dagen så hittade jag en sjal som var virkad av just ett underbart glittergarn - nämligen Scheepjes Stardust, men som jag inte velat dra upp av rädsla att förstöra garnet. Mitt projekt blev därför liggandes och ännu värre - helt bortglömt.... tills jag kom på det briljanta förslaget om att lägga in garnet i frysen.

Jag är ju glömsk av naturen, så jag hade mitt garn/projekt i frysen ganska länge. Kanske 4, 5, 6 dagar eller så. När jag tog fram det satte jag mig på en filt ute i solen och drog upp projektet. Det gick sååååå mycket lättare! Det krånglade lite mellan varven, men OJ vilken skillnad... Det gick lättast att dra upp från början när garnet fortfarande var kallt, men det gick bra ända till sista raderna. Det kan alltså behövas en omgång till i frysen om projektet är stort.

Jag hoppas att du ska tycka att tipset är bra och att du någon gång får chansen att testa 😄

Och förresten, om du vill köpa det underbara garnet går du bara in på www.camillaslivsstil.se. Det finns i massa underbara färger...

Kram,

Diana 💝

Likes

Comments

Jag har fått äran att testvirka ett mönster åt designern Jasmin Wang som är mer känd som Sweet Softies. Hon har skapat ett mönster till en alldeles fantastisk liten ängel och jag blev så glad att jag var en av testvirkarna.

Mönstret är fantastiskt och slutresultatet är bedårande vackert. Jag är riktigt nöjd och kommer att göra fler. Det går att variera i det oändliga. Nästa jag gör, kommer jag att välja att ha glittertråd med i vingarna så det blir ett vackert skimmer.

Du hittar Jasmin på hennes blogg www.sweetsofties.com och på Instagram under kontot @sweetsofties och låt dig inspireras av hennes fantastiska verk. Hon kommer oxå att informera där när mönstret är helt färdigt och släpps till försäljning.

För att skapa ängeln har jag använt virknål 2,5 och en mix av garnerna Catona och Catania. Men, eftersom alla färger finns att välja i Scheepjes Catona, så jag skriver därför upp enbart dessa. Du hittar garnerna hos Camillas livsstil .
Catona :
106 Snow white till klänningen
162 Black coffe till håret
Bluebell 172 till vingarna
Antique mauve 257 till kroppen

Om du vill se alla bilder som jag tagit under resans gång, så är du välkommen att titta in på min Instagram @_madebydee_.

Likes

Comments

Hej kära vänner!

Min semester har nu äntligen dragit igång och då planerar jag att vara mer aktiv här. Jag tänkte börja med att visa upp resultatet av min första stickade sjal. Jag kunde inte rå för det, men virknålen hoppade på mig mot slutet och bara tvingade mig att göra en virkad kant. Tur att den gjorde det, för herregud vad fint det blev!

Jag är supernöjd med sjalen, trots att den är min allra första stickade. Det är massor av små skavanker på den - MEN, jag klarade det. Jag har dessutom fått mersmak och kommer att sticka mer. Jag har redan lagt fram mönster, garn och virknål till nästa projekt.

Men åter till sjalen. Sjalen är en Shadow Shawl, designad av Antonia Shankland. Jag satt och kollade runt efter mönster och jag blev kär när jag såg ett klipp på YouTube (klicka så får du oxå titta) där just Shadow Shawl visades upp. Tjejen i videon är sjukt karismatisk och pratar så gott om sjalen att jag bara var tvungen att prova. Jag har aldrig stickat (nu ljuger jag... jag har ju stickat den obligatoriska barntröjan på syslöjden...) men kände efter en massa års tjat från min väninna, att det var dags att testa. Jag vet inte om jag ångrar det eller inte, men jag känner att jag har en tredje hobby som verkar vara här för att stanna.

Jag beställde 4 garnnystan och mina första rundstickor i strl 4 från http://www.camillaslivsstil.se och satte igång. Det gick åt lite mer än 3,5 nystan Catania för hela sjalen. Den är egentligen tänkt att stickas i 2 olika färger, men jag tog beslutet att göra den enfärgad och jag är supernöjd. Färgen på garnet finns även i Catona. Den heter 403 lemonade och du hittar det här.

Jag kommer helt klart att göra fler (jag har faktiskt en likadan på mina rundstickor just nu) likadana. Det är ett enkelt mönster att följa och helt klart så passar det nybörjare som inte bara vill sticka något enkelt utan faktiskt få massa inspiration att fortsätta sticka. Jag är inte så mycket för att börja med något enkelt eller att börja med att göra någon grytlapp, utan väljer alltid att börja med det som jag faktiskt VILL skapa.

Nästa stickprojekt ligger som sagt redo att påbörjas, men det är lite hemligt så jag kommer inte avslöja något om det riktigt än =)

Om du blev sugen på att sticka Shadow Shawl så hittar du mönstret här:
http://fairmountfibers.com/patterns/shadow-shawl-f8

Likes

Comments

Jag hade en vision om en sjal som spred ut sig som änglavingar så att den kunde falla fint över axlarna och samtidigt så ville jag få till en snurrig spets som detalj på baksidan. Jag testade mig fram och "Curly Dee" föddes. Jag tänkte dela med mig av mönstret till er idag. Mönstret är väldigt enkelt att följa och är ett perfekt projekt att ta fram vart man än befinner sig.

Jag använde 3 nystan av Scheepjes Sunkissed av färg 14 Spearmint Green till sjalen och 1 nystan Scheepjes Catona 192 till kanten.

Men, om jag skulle gjort en likadan idag skulle jag hellre gjort den med fler nystan eftersom den är liiiiiite för liten för en vuxen. Jag skulle därför rekommendera att välja 5 nystan av Sunkissed och 2 nystan av Catona. Om du vill göra den söta blomman till så behöver du oxå en broschnål och lite pärlor (jag har använt en pärla i varje blomblad och en i mitten. Om du gör den enligt mönster behövs det totalt 9 pärlor - mitt garn räckte inte riktigt till det 😊).


Det är tar tid att skriva egna mönster och eftersom jag delar mönstret med dig alldeles gratis uppskattar jag om du berättar att det är jag som har gjort mönstret och använder dig av taggarna @_madebydee_ #curlydee #_madebydee_ och gärna även länkar till mitt mönster.

Jag hoppas att du ska ha roligt med mönstret och hör gärna av dig om du har några frågor.

Ta fram virknål 3,5 så kör vi igång =)

Sjalen

Rad 1 virka i en magisk cirkel 3 lm+2 st, 3 lm, 3 st - slut ringen ordentligt.

Rad 2 Virka 3 lm och vänd på arbetet. Virka st i samma första maskan (dvs där du började virka de 3 lm). Virka därefter st + lm mellan varje st från föregående rad. När du kommer till spetsen virkar du i spetsen 3 st, 3 lm, 3 st (obs, inga lm mellan st). Virka därefter lm + st mellan varje st från föregående rad till du kommer till sista maskan. Där virkar du 2 st.

Rad 3 - precis så långt som du vill och du kommer få en härligt krullig sjal när du är klar som dessutom lägger sig fint runt axlarna.

Rad XX När du känner att din sjal börjar bli lagom lång ska du avsluta med ett varv med bara stolpar. Virka då så här:
Virka stolpar hela vägen. Du virkar då 3 lm + st i första maskan, sedan virkar du st i föregående varvs st, st i lm-bågen från föregående varv, st i nästa st från föregående varv osv ner till spetsen. När du kommer till de tre sista stolparna så virkar du en st mellan varje st från föregående varv och en st i varje st från föregående varv. Virka i spetsen 3 st + 3 lm + 3 st. Virka st i föregående varvs st + st i lm-båge hela varvet upp. Avsluta med 2 st i sista maskan. Fäst garnet.

Bubbelkanten

Kanten består av ett enda varv. Du ska nu ta tag i ditt Catona och så sätter vi igång. Om du vill kan du fortsätta att använda virknål 3,5 eller byta till virknål 4. Har du aldrig virkat en bubbelmaska kan du klicka här . Ungefär 3,5 minut in i videon så visar Bella Coco hur man gör en bubbelmaska.

Rad 1 Virka 3 lm+st i nästa 2 maskor. Virka bubbelmaska i nästa (jag har gjort med 5 st för varje bubbelmaska, men tror det kan bli ännu finare med 6 st). Virka fm i kommande 2 maskor och sedan bubbelmaska i 3e maskan. Virka så till du har 2 maskor kvar. Gör fm i dessa och virka 3 fm i spetsen + 3 lm + 3 fm. Virka fm i kommande 2 maskor och virka bubbelmaska i 3e. Virka så till du kommer till slutet där du avslutar varvet med 3 st.

Du är nu klar med din sjal! Jag hoppas att du ska tycka om den och påminner dig om att visa upp sjalen för mig.

Mönstret på blomman finns i gruppen Mysterievirkning med Diana Ritzén och Camillaslivsstil.se och kommer att publiceras här på bloggen inom kort.

Om du vill ha hjälp att välja färgkombinationer får du gärna kontakta mig. Det är något av det roligaste jag vet!!!

Önskar dig en fantastisk söndag!

Kram,
Diana

Likes

Comments

För något år sedan så sminkade jag mig bara vid högtidligare tillfällen och knappt ens då. Nu kan jag knappt tänka mig att gå utanför dörren utan lite kladd i ansiktet. Eller ja, inte riktigt, men nästan...

Jag är helt förälskad i Bareminerals och har länge använd deras Original Foundation och jag har varit så himla nöjd med den. Jag började leta runt efter läppstift och tänkte att jag skulle ge Bareminerals en chans, trots att jag tycker att de är hutlöst dyra... Jag kollade på massor av swatches på youtube och sedan så valde jag ut ett läppstift, ett läppglans och ett flytande läppstift. Färgerna är fina ihop och går att blanda om man så vill.

Jag har gått från att bara använda Arméns hudsalva på mina läppar, till att helt ha övergett den för Bareminerals...

Jag köpte läppstiftet Gen Nude Radiant Lipstick i färgen Heaven. Nyansen är lite för blek för mig, egentligen. Men om jag smetar på lite och drar ut det med fingret så blir det riktigt bra. Konsistensen är helt otrolig dessutom. Så krämigt läppstift och det återfuktar riktigt bra.

Gen Nude Buttercream Lipgloss i färgen Heartbreaker går att använda helt för sig själv, eller tillsammans med läppstiftet. Färgerna är riktigt fina ihop och glosset är underbart. Läpparna klibbar lite, men det sitter förvånansvärt bra... Färgen är alldeles lagom till vardags och jag kan inte tänka mig en dag på jobbet utan det.

Idag fick jag mitt senaste tillskott och det är det flytande läppstiftet. Gen Nude Matte Liquid Lipcolor i färgen Swank. Ensamt så blir läppstiftet helt matt och sitter riktigt bra. Läpparna känns aldrig torra, utan det återfuktar bra trots mattheten. Jag gillar dock hur färgen blir när jag kombinerar detta tillsammans med mitt gloss...

Jag passade oxå på att köpa två läppennor. En från samma kollektion och en från deras Moxie-kollektion. Jag måste säga att den från Moxie är fantastiskt bra, men jag tror det är för att färgen tilltalar mig bättre samt att det är en läppenna som man skruvar upp. Den som hör till Gen Nude är en "vanlig" penna, vilket blev en besvikelse efter att de haft skruvpennor...

Länkarna leder dig direkt till de färger som jag har köpt och om du nu vill handla hos Lyko får du gärna använda denna rabattkod. Klicka här så får du 100 kr i rabatt om du handlar för 300 kr. Om det inte fungerar kan du maila mig på madebydee@outlook.com så ska jag maila länken till dig istället.

Likes

Comments