Januari susade förbi och nu är det redan februari. För mig så var januari en liten smygstart på 2018. Men nu tar vi nya tag med en ny månad och det betyder också ett nytt kapitel i min Bullet Journal! Färgen grön och abstrakta designer blev denna månads tema. Kolla på min söta T-rex! Blev inga hjärtan här hellerXD Synd nog så tog jag ingen bild på den sidan ni knappt ser. Men allt jag gjorde var att rita upp månaden i rutor 3x3 och skrev veckorna, dagarna och datumen. Den är mest till för att jag ska kunna se månaden i sin helhet så jag slipper bläddra till första sidan varje gång.

Jag tyckte inte om förra månadens layout så jag ändrade den den här gången. Jag hittade en väldigt fin daglig layout på Pinterest (bästa sidan för inspiration) som såg ut såhär men hade mer utsmyckningar. Jag hoppas denna layout passar mitt liv bättre än den förra. Den förra hade för lite utrymme så jag kunde inte skriva in allt jag ville. Dock så dessa sidor ganska tråkiga för tillfället men det är för att jag inte kommit på vad jag ska fylla dem med, så lämna gärna förslag i kommentarsfältet!

En till sak jag ändrade var min mood tracker. Jag tyckte inte jag riktigt såg exakt hur jag mått i slutet av månaden med lampdesignen. Jag ändrade också kategorierna så de passar bättre för mig. Hoppas denna bergdesign gör det lättare! Min Habbit Tracker är exakt den samma. Gillade idén så behöll jag den för den här månaden också. Dock tog jag bort min träningssida och la till kategorin träning min Habbit Tracker. Tänkte att det skulle vara ett enklare system.

Ja, det är här ni hör nyheterna först! Jag tänker starta en YouTube kanal. Den exciteras redan men jag har inga klipp upplagda än. Om ni redan nu vill prenumerera och vara förbered för min första video så heter kanalen MaddieEveryday, precis som här. Det ska bli jättekul och jag hoppas det kommer falla in lika enkelt som att blogga:)

Så nu behövde jag en sidan för alla YouTube idéer också. Min Bloggpost sidan är såklart kvar men nu har jag också en Braindump sida. Jag har många idéer och måste samla den någonstans, och det får bli här. Om ni har funderingar om just Bullet Journaling så har jag ett inlägg om mina tips och tricks, även vilka pennor jag använder och också Januaris tema! Alla inlägg finns i kategorin organisering!

Xoxo Maddie

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ja då har alla skolor och universitet börjat på riktigt. Då kan man finna sig i en liten studerande oreda många gången innan man kommit in i det produktiva tillståndet. Jag har under ca 3 år nu försökt hitta mina egna metoder som underlättar pluggandet. För vem vill inte det?

Vissa av dessa tips har jag listat ut själv och andra har jag snappat upp på vägen från andra.

Jag gissar att du hört detta innan många gånger. Men det är något som har underlättat mycket för mig, till och med inom matte. Det är att färgsortera texter eller symboler. Hitta sina egna genvägar, som är lika enkla och personliga som stödord. Som ni ser på bilden så har jag skrivit alla ord som kopplas till texten i blått. Det är faktiskt vetenskapligt bevisat att man lär sig blå text snabbare än svart. Sen om du vill ha snygga överskrifter är helt upp till dig, men jag tycker det bara är kul;)

Det som gör mitt liv enklare på många sätt är musik. Utan någon schyst spellista så kan jag inte fokusera. Om du finner dig distraherad av lyricsen till texten så prova lyssna på låtar på ett annat språk så du inte kan sjunga med eller klassiskt. Vissa kan till och med plugga till white noises. Det kan tyvärr inte jag men det skulle vara praktiskt.

En till sak som hjälper min trötta hjärna är att ständigt dricka vatten. Det är bra för både kroppen och knoppen:)

Här är ett tips jag snappat upp från Studyquill på Youtube. Hon berättade att när hon antecknar någon genomgång så förkortar hon upprepande ord och sedan skriver dem på postitlappar så hon kommer ihåg vad de betyder. Jag tyckte det var väldigt smart att lägga till lappar som stödord/symboler, viktiga delar eller bara som en notis varje gång du öppnar ditt skrivhäfte.

Jag hoppas något av dessa tips hjälper din snart skoltrötta hjärna i det hårda pluggandet!

Xoxo Maddie

Likes

Comments

Hej igen!

Idag tänkte jag visa er hur man gör en väldigt lätt everyday makeup. Hälsosam hy och rosiga kinder är precis det man behöver under det kalla vinterhalvåret!

Så om du vill veta hur jag gjorde denna look, så fortsätt läs;)

Det som spelar mest roll i detta är din hudvårdsrutin! Om du vill veta min så finns det inlägget under kategorin hudvård.

Idag tog jag först Smashbox Pore Minimizing primer och min vanliga ansiktskräm som bas. Jag applicerade primern där jag har mest porer, så alltså runt näsan. Jag använde mig av Real Techniques Essential foundation brush för att applicera dagkrämen.

Sedan kommer vi till highlighterna jag använde mig av. (Ursäkta lite suddiga bilder)

Här ser ni mig använda Ung Igen av Lush, och Cheek illuminatior av Tanya Burr i färgen forever summer. Dessa 2 blandade jag ut med Real Techniques Miracle Complexion Sponge.

För att jämna ut min hudton lite så använde jag Colour suppliment av Lush i nyansen Jackie Oats. (Denna nyans kommer snart inte säljas mer)

För att få tillbaka färgen i ansiktet så använde jag mig av Zoella Lip Balm som tyvärr var limited edition. Denna applicerade jag med bareMinerals Smoothing Face brush. För att sätta highlighter och ge mig själv en solkysst hy så använde jag Tanya Burr's rosy blush cheek palette. jag använde mig då av Real Techniques multitask face brush.

För att sätta ögonbrynen på plats så använde jag Anastasia's clear brow gel.

Jag använde mig också av Maria Åkerbergs mascara i färgen black på de övre fransarna.

Det slutgiltiga steget är lite färg på läpparna. Då använde jag Tanya Burr's lip gloss i berry pavlova som tyvärr också var limitated edition. Denna blandar jag ut med fingrarna.

Jag hoppas du fått lite inspiration av detta inlägg. Detta är en grundlook som du kan ändra exakt hur du vill!

Xoxo Maddie

Likes

Comments

Okej nu har vi tagit oss genom min min bullet journal. Men vad ska man använda för pennor? och vad använder jag? Jo det ska jag gå i genom nu. Jag har hittat några ganska billiga allternativ som inte blöder genom pappret.

BIC Marking Highlighters: Pris ca 30kr. Dessa highlighters är väldigt pigmenterad och ger en klar och jämn färg. Dock är vissa nästan lite för starka i färgen enligt mig. Kommer i sett av 5 (alla färgerna på bilden)

Faber-Castell och BIC MatiC 0.7mm: Pris ca 40kr 12st (F-C) ca 40kr 12st (BIC). Fungerar i alla lägen. Faber-Castell har väldigt bra pennor i hög kvalité och ger ett jämt resultat. BIC MatiC är bara ett tunnare alternativ, ingen speciell penna.

STABILO finalizer, point 88, fine 0,4: Pris 179kr 20 pack. Dessa tycker jag är väldigt bra pennor för sitt pris. De är väldigt enkla att arbeta med och smetas inte ut så lätt. 

PILOT light FriXion highlighters pastell: Pris 19kr/st. Som man hör så är de pastell färger så de sticker inte ut lika mycket som vanliga highlighters. Men enligt mig så är de skönare att titta på och de går att sudda bort. 

Där har du några tips på pennor som inte blöder igenom pappret med bra kvalité!

Xoxo Maddie


Likes

Comments

Det är söndag och det betyder att det är dags för lite self-care! Jag ska vägleda dig genom min hudvårdsrutin jag har använt mig av nu under de kalla och torra vintertiderna i Sverige.

Jag har blandhy och oren hy. Alltså oljig i t-zonen/torr och resterande är torr. Det har svårt att hitta en rutin jag tyckt om och velat fortsätta med. Men jag hittar sakta med säker dit!

Detta är min nuvarande sminkbortagningsmedel av Maria Åkerberg. Om du inte hittar Maria Åkerbergs produkter i en av dina lokala affärer så kan man beställa den online. Jag tar ungefär en 5 krona av produkten (se bild 2), men det beror på hur mycket smink jag har den dagen. Sedan gnuggar jag den mellan fingrar och sedan masserar det över hela ansiktet tills allt smink är upplöst (den är ögonsäker). Om jag har ganska mycket smink så brukar jag ta en rengöringssvamp från Annemarie Börlind. Jag blöter den med ljummet vatten och tvättar bort cleansern.

Huden är nu ren på ytan. Men utan djupare rengöring så täpps porerna igen av all smuts och då skapas fler finnar. Därför tar jag denna ansiktsskrubb från ORIGINS som heter Modern Friction. Den jag har är en test storlek/res storlek så den kommer i större storlekar. Denna sprider jag ut över hela ansiktet och sedan tar en ansiktsborste från Maria Åkerberg (Dermanord) och skrubbar lätt över hela ansiktet men inriktar mig mest på ställen jag har flest porer. Sedan tvättar jag bort det med samma fuktade svamp tills det nästan är inget kvar. Då tar jag varmt vatten i händerna och verkligen fuktar huden så ingen produkt finns kvar.

VARNING det står på baksidan att du inte ska få denna produkt i ögonen och gör verkligen inte det! För det svider extremt. Det går över snabbt men det är inte bra för ögat!

Det negativa med denna produkt är att den ligger på den lite dyrare sidan men det är värt det! Den renar min hud på djupet utan att torka ut den och den gör huden nästan retuscherad.

Det är ändå söndag. Right? så då får man unna sig en ansiktsmask. Den jag använde denna gång är ORIGINS Clear Improvment, Active Charcoal Mask. Denna lämnar jag på huden tills den har helt stelnat och tvättar sedan bort med varmt vatten. Denna gör under för oren hy! men den torkar ut huden lite så se till att återfukta ordentligt. (Detta är också en mindre storlek)

Här har vi då de sista produkterna jag använder varje dag!

Eftersom jag har oren hy så applicerar jag Maria Åkerbergs Face Mask Clearing på de aktiva finnarna. När det har torkat så applicerar jag hennes Aloe Vera i ett tunt lager över hela ansiktet. Eftersom jag har torr och oljig hy i min t-zon så applicerar jag hennes Jojoba Olja på de områdena. Sist men inte minst så har vi en ganska överraskande produkt. Denna ansiktskräm kom som en provprodukt när jag beställde några andra produkter från Lyko. Det är ett tyskt företag som heter NONIQUE. Detta är deras Energie Gesichtsfluid (vet tyvärr inte vad det betyder) och har gjort mirakel för min hy. Den har återfuktat på djupet och ger en slät yta. Du kan till och med applicera smink uppe på den. Dock är detta inget för dig om du är känslig för starka dofter. Men sedan såklart lite lipbalm som jag inte tog med i denna bild.

Glöm inte att dricka vatten! För det är grunden till en hälsosam kropp och en fin hy.

Xoxo Maddie


Likes

Comments

Nu ska jag återgå till detta ämne igen. Jag ska visar er min fortsättning i min bullet journal och gå över några problem jag mötte. Så du kanske inte behöver göra samma misstag;)

Här är då de 2 första sidorna på "fortsättningen". Den högra sidan består av Bloggpost Ideas (ja fel-skrivet) och den vänstra är min Habit Tracker som ni kommer få se lite närmare sen i detalj. Jag har såklart suddat över det som står på högra sidan, kan tyvärr inte spoila alla mina idéer;) Iallafall där skriver jag ner alla galna idéer jag kan komma på och sållar sedan ut de bästa (enligt mig). Väldigt nödvändig för mig just nu. När jag hittat några bra idéer på inlägg så skriver jag ner när och hur i min dagliga kalender för januari.


Här har vi då min Habit Tracker. Denna gjorde jag ungefär den 6 januari så det är därför början inte är ifylld. Jag hoppas att denna ska kunna påminna mig om de viktigare delarna i livet, men även bara de rutiner jag vill lägga till i min vardag.

Jag har aldrig riktigt följt något dagligt "schema" och kommer nog aldrig göra heller. Det ger mig bara stress och då får jag absolut inget gjort istället. Därför tror jag en Habit Tracker är det bästa alternativet, hoppas jag:D

Jag kommer säkert fylla i fler punkter med tiden men just nu är det dessa som gäller.

Jag fick inspirationen till denna sida på Pinterest som är mitt största källa till inspiration! Rekommenderar starkt.

Nu har vi kommit till min Period Tracker och min Remember sida. Jag är en väldigt glömsk person när det gäller vissa viktiga saker som kontokort eller skolmaterial. Därför tyckte jag att denna sida var ett måste.

Ja, jag är tjej och har mina Shark Weeks! Därför måste jag hålla koll på när! och vilken bättre plats finns det för det om inte min Bullet Journal? Har en special key för just den sidan också.

Nu har vi de sista sidorna och sedan ska jag gå igenom problemen jag mötte och mina misstag.

Jag är som sagt glömsk, och är ännu värre på punkten födelsedagar. Därför gjorde jag denna lilla söta design med alla månader under hela året där jag kan fylla i eftersom. Sedan kan jag fylla i alla Holidays (lov/ledigheter) också som är jättebra för då tar inte de plats i min dagliga kalender.

Sedan så har vi min ekonomi sida. Jag tyckte jag aldrig hade koll på mina inkomster och utgifter så jag tänkte pröva detta för att se om det hjälpte. Här kan jag även skriva om jag lånar eller är skyldig någon annan pengar. Väldigt smidigt!

Okej nu ska jag berätta om problemen!

Första problemet var att jag fick en sådan kreativ ångest i början. Jag ville skapa alla dessa underbara sidor jag sätt på YouTube eller Pinterest, men tvivlade på att jag hade den kapaciteten. Samtidigt som jag tänkte på detta så blev jag orolig över hur jag ville lägga upp innehållet. Det var nog det svåraste. Det är därför det finns en "fortsättning" för jag trodde egentligen jag var klar. Nu är början på min Bullet Journal ganska rörig och inte direkt det vackraste jag sätt. Men jag är ändå ganska nöjd för detta är ändå mitt första försök på detta främmande ämne.

Sedan listade jag ut att mitt pennförråd är inte så bredd som jag trodde. Alla pennor jag har blöder genom sidorna och det vill man absolut inte. Så måste definitivt göra en liten införskaffning av olika sorters pennor innan februari börjar närma sig!

Jag hoppas något av detta hjälpe dig på vägen så du slipper göra samma misstag som jag;)

Xoxo Maddie

Likes

Comments

Hej igen!

Jag tänkte skriva ett inlägg om min nystartade bullet journal. Det är skrämmande att börja, att sätta pennan mot det blanka pappret och börja skapa. Ett tips till inspiration är att söka för fullt på internet innan du ens rört din bullet journal. Men det ska vara en personlig kalender så du kan bygga upp den exakt hur du vill och efter dina behov. Det är det som är så underbart med en Bullet Journal!

Jag har Leuchtturman's 1917 jubileumsutgåva. Som ni ser så är det små prickar på varje sida. De är där som "hjälplinjer". Men du kan helt klart använda ett vanligt anteckningsblock. Dock kan linjerna eller rutorna vara distraherande och svårare att arbeta med, men det är såklart fullt möjligt bara man vill. Jag har skrivit med pennorna STABILO point 88, sett med 20 st. Man får experimentera fram vilka pennor som blöder igenom pappret och vilka som gör inte. Ett stort nej är alkoholbaserade pennor. Exempel på sådana är Promarkers eller olika brush-pennor.

Om vi börjar med min första sida så ser ni att det står KEY. Det kan man översätta som "nyckelord". Det är alltså tecken som har olika betydelser. De är till för att man snabbt ska kunna se i sin kalender vad som är inplanerat. Du kan bygga upp denna sida exakt hur du vill och med vilka tecken du än vill. Jag som är nybörjare tyckte det var enklast att använda mig av originaltecknena.

Jag har har skrivit på både engelska och svenska i denna bok. Mestadels för att vissa ord är snyggare och enklare att skriva fint på engelska än på svenska.


Här är min Calendex (Calender index). Där skriver du upp 6 eller 12 månader framöver där du kan fylla i de större event som du vet redan är inplanerade. Om de blir förflyttade kan du använda dig av dina nyckelord.

Jag vet personligen att det skulle bli för mycket att ha hela året så jag började med bara 6 månader. Men det bestämmer du helt själv.

Här är några tilläggs sidor som jag personligen ville ha. Som ni ser så har jag inte fyllt i någon av dem än, men det är ingen press med det. Jag vill ha dessa sidor som fristående "trackers". Dock så är mitt skolschema inget som är fristående men det är nödvändigt för mig att ha med.

Här är då mitt tema -ish för januari detta år. Jag ville ha mina "spreds" väldigt simpla så det inte var för skrämmande eller en för stor börda. Jag vet att jag inte skulle fullfölja kalendern då. Jag är väldigt dålig på att skriva i mina originella kalendrar och hoppas att detta ska ändra på det. Jag vill bli organiserad och hålla iordning på mina event eller uppgifter.

Detta kanske är just ditt sätt också att blir organiserad på en kreativ nivå!

Här ser ni hur mina kalenderdagar är uppbyggda. Längst upp på varje sida skrev jag vilka dagar du kan se på just den sidan. Under de sista dagarna i januari gjorde jag min mood tracker. Där fyller jag i för varje dag hur jag mått. Då kan jag se hur bra månaden har varit känslomässigt. 

På andra sidan har jag min monthly check. (Ja jag stava fel på Check:/) Där ska jag fylla i hur många gånger jag tränat under januari-månad och hur många gånger jag åkt längdskidor. Som ni ser så skriver jag datum, distans och tid för och se hur jag förbättras.

Detta ska bli jättekul att fortsätta med och jag hoppas du prövar detta också! Du behöver inte vara kreativ för att göra en bullet journal. Allt du behöver är en grundidé om vad du vill ha med, en penna, ett anteckningsblock (alternativt en riktigt bullet journal) och kanske en linjal. Sen är det bara att sätta igång med din personliga kalender! Ha så kul:)

Xoxo Maddie

Likes

Comments

Vad jag köpte/ What I bought

Svenska

Som jag skrev i mitt förra blogg inlägg så var jag på Lush. Jag skrev allmänt om dem men inte vad jag köpte så här kommer del 2!

English

As I wrote in my last blogpost, I were at Lush. I wrote overall about them but not what I bought so her comes part 2!


Svenska

Som du kan se på första bilden så köpte jag två Dusch Jelly, en Refresher och en Whoosh. En Dusch Jelly är en tvål som är som gelé. Men riktig gelatin är från djur och Lush är ett veganskt företag så deras är gjord på alger.

Whoosh: Citron, lime och rosmarin - för stunder när du känner dig omänskligt trött och behöver landa. Den är väldigt bra fryst om man är solbränd.

Refresher: Den här syrliga citronjelly är svår att motstå. Använd den kall i duschen för den ultimata, uppfriskande morgonrutinen.

Jag tycker Lush duschjelly är väldigt bra. Den är verkligen som de beskriver. Jag har märkt att när man "tvålar in sig" så är det en annorlunda känsla eftersom den är som gelé. Jag rekommenderar verkligen dessa tvålar.

English

I bought two Showerjelly as you can see on the first picture. One Refresher and one Whoosh. A Shower Jelly is a soap that is like jelly. But real gelatine is from animals and Lush is a vegan company so theres are made on algiers.

Whoosh: Lemon, lime and rosemary - for moments when you feel inhumanly tired and need to land. It is very good freezed for when you are sunburned.

Refresher: This sour lemon jelly is hard to resist. Use it cold for the ultimate, refreshing morning routine.

I think that Lush shower jelly is very good. It is indeed like they describe. I have noticed that when you are "soaping up" that it feels kinda wears because it's jelly. I really recommend these soaps.


Svenska

Det ser ut som en tvål men det är en ansikts primer. Den smälter av kroppsvärmen när man masserar den lätt över ansiktet. Sedan masserar man in den som en vanlig hud kräm. Den är till för de men oljig och finnig hud.

Den innehåller färsk portobellosvamp och smör från amazonas. Den ska mjukgöra och pigga upp huden. Primern är perfekt som en återfuktande produkt på kvällen eller som bas innan smink.

Jag har oljig och oren hud och jag har själv märkt att den håller tillbaka oljan eftersom dagen går. En av de bästa jag har provat.

English

It looks like a soap but it is a face primer. It melts of the warmth of you body when you massage it light over the face. Then you massage it in like an ordinary face lotion. It is for oily and acne skin.

It contains portobellomushroom and butter from Amazonas. It softens and brightens up the skin. The primer is perfect like an moisturizing product at night or a base before makeup.

I have oily and unclean skin and I have noticed that it keeps back the oil as the day goes. One of the best I have tried.

​Svenska

​Den sista produkten jag köpte var en ansiktsmask för oren och oljig hud. Den heter Mask of magnaminty. 

Försök inte dölja finnarna - maskera dem med Magnaminty!

Den har en kylande och nästan pirrande känsla. Man känner att den rengör på djupet och bara efter att ha använt den två gånger så ser jag redan resultat. 

Xo xo/ Maddie

​English

​The last product i bought was a face mask. It's called Mask of magnaminty.

Don't try to hide the pimples - mask them with Magnaminty!

It has a cooling and almost tingling feeling. You feel that it cleans from the deep and after just using it two times, I can already see results. 

Xo xo/ Maddie


Likes

Comments

Svenska

För er som inte riktigt vet vad Lush är och hur det kom till så ska jag kort berätta bakgrunden om dem.

Lush grundades av Mark Constatine och Liz Wier i Poole, England. På 80-talet så fick Constatine höra om Anita Roddick som precis hade startat The Body Shop och erbjöd henne att hon fick köpa in hans produkter. Han och Liz fortsatte vara leverantörer tills de förstod att produkterna inte var rena och naturliga. Då tog de två sakerna i händerna och gav sig ut för att skapa ett eget företag. Med mycket motgångar så står företaget här ändå.

För att komma på ett namn så starta de en tävling för kunderna och en kom på LUSH som står för färskt, grönt och lokalt. Mark ville inte ha något fint märke bara för att det skulle se bra ut utan han ville ha all fokus på produkterna.

Sen har så klar företaget kommit på nya saker och utvecklats mer och mer efter åren.

English

I will shortly tell you what Lush is and how it was created for you that dosn't know.

Mark Constatione and Liz Wier created Lush in Poole, England. In the 80s Constatine heard about Anita Roddick that had just started The Body Shop and he offered her to buy in his products. He and Liz continued being suppliers until they understod that the products weren't clean and natural. So they to took matters into there own hands and went out to create there own company. With many setbacks are now the company still standing strong.

To come up with a name, they created a competition for the customers and one came up with LUSH that stands for fresh, green and local (I can't find what the letters really stands for) Mark didn't wan't a fancy logo just because it looked good, he wanted all the focus on the products.

The company have of course come up with new ideas and has developed more and more after the years.


Svenska

När jag och familjen var i Mall of Scandinavia så hittade vi på affären Lush. Jag tänkte att jag bara måste in och kolla vad de hade för jag har hört så mycket bra om dem. Det sägs att allt doftar väldigt gott och att det är mycket bra produkter som faktiskt funkar.

Lush är ett företag som skapar bad och hudvårds produkter, bara gjort på naturliga ingredienser. De är även veganska så inget djur har behövt dött för produkterna. Allt är även handgjort och det står vem som har gjort den på burkarna.

På bilden ovan ser ni bad bomberna de hade. Bad bomber är små klot eller någon annan form som man släpper i badet och då börjar den lösas upp. Den är gjord av pulver som är hårt pressad i former, som är helt handgjorda. Syftet med dem är att badet doftar gott och ser underbart ut med alla färger. De innehåller även olika saker som gör huden mjuk.

English

Me and my family found the store Lush in Mall of Scandinavia. I thought that I just needed to go in and take a look because I had heard so many good things about them. I been told that everything smells very good and that it is very good products that actually works.

Lush is a company that makes bath and skincare products, just made with natural ingredients. They are also vegan so no animal had to die for the products. Everything is also handmade and it says who made it on the jars.

On the picture above you see the bath bombs they had. Bath bombs are small ball or any other shape that you drop in the bath. It is made of powder that is pressed very hard in a mold, that is totally handmade. The purpose of them is that the bath smells nice and it looks wonderful with all the colors. They also contains different things that makes the skin soft.


Svenska

Längs in i affären så var betaldisken och ett långt bord som såg ut som ost disk. Det såg väldigt frestande ut med alla olika färger och dofter.

När du bestämt vilken du vill ha så tar de den och skär en bit till dig. Det är därför de kom på idén med ostdisken.

English

Next to the payment disk that was placed back in the store was also a long table, that looked like a cheese disk. It looked very tempting with all the colors and smells.

When you have decided witch one you want, they take it and slice a pice for you. Thats why they came up with the idea with a cheese disk.


Svenska

Överallt i affären var också de här små faten med "ost" (bilden ovan). På den svarta skylten så står det var det är, vad den innehåller och är till för.

English

Everywhere in the store there were these small plates with "cheese" (picture above). On the black sign it says what it is, what it contains and what it is for.


Svenska

Vad jag tycker i helhet om företaget så är det en bra idé. Själv använder jag bara ekologiska produkter annars och när jag hittade Lush så blev jag väldigt glad.

Lush är bra för veganer, de med allergier, de med känslig hud och även de som bara inte vill ha kemiska ämnen på kroppen.

Jag kommer fortsätta köpa saker från Lush och produkterna är värd priset.

English

I think the company is a good idea overall. I only use organic products anyway and I got so happy when I found out about Lush.

Lush is good for vegans, the once with allergies, the once with sensitive skin and also the once that just dosn't wasn't chemical products on there body.

I will keep buying things from Lush and the products is wort the price.


Likes

Comments

Svenska

När jag började titta på YouTube för många år sen så märkte jag efter ett tag att jag hade några favoriter. Några YouTubeare som hade något extra som jag tyckte om. Det gick bara bättre och bättre för dessa och många fick chansen att skriva en bok. De böckerna ni ser på bilden är långt ifrån alla och sakta men säkert så ökar kollektionen. (Nerifrån och upp) Caspar Lee av Emily Riordan Lee och Caspar Lee, Username: Evie av Joe Sugg, Hello Life av Marcus Butler, In Real Life av Joey Graceffa, Girl online on tour av Zoe Sugg (2:an) och sist Girl online av Zoe Sugg (1:an)

Caspar Lee: Boken handlar om hela Caspars liv från när han föddes till nu. Den innehåller även mycket pinsamma händelser. Han skriver på baksidan att hans mamma har skrivit boken (Emily Riordan Lee) och att han har strukit över de största "lögnerna".

Username: Evie: Den handlar om en tjej som inte riktigt passar in, och allt hon drömmer om är en värld där hon bara kan förvunna från verkligheten. Men det Evie inte vet är att hennes pappa har jobbat outtröttligt på en virtuell värld bara för henne. Är det här hennes idyll hon alltid drömt om eller kan hennes jobbigaste resa bara börjat

Hello life: Hello life handler om Marcus bästa råd, livsstils tips och några av hans roligaste historier från sitt liv. Det är en blandning av matråd, tränings tipps till han kärleks liv och barndom som gör boken så intressant.

In real life: Boken handlar om Joeys svåra tid i livet, att han inte alltid varit så bekväm i sitt eget skinn. I början av boken skriver han om hans familjs problem och grym mobbning genom livet. Hans historia berättar att det är inte var du börjar som räknas utan var du slutar.

Girls online on tour: När Noah bjuder medpenny på sin Europa turné med sitt band så kan hon bara inte vänta på att påspendera hela sommaren med sig kärlek. Men det blev inte riktigt den drömmenhon tänkt på med hans packade schema, otrevliga bandmedlemmar och hotandemeddelande från avundsjuka fans. Hon kan inte hjälpa sig själv att sakna sinfamilj, hennes bästa vän Elliot och hennes blogg, Girl online. Hon börjarfundera om detta var en sådan bra ide och om hon gett upp allt för den”perfekta” sommaren?

Girl online: Den handlar om en blyg tjej somheter Penny. Det enda sättet hon vågar uttrycka sig på är genom en anonymblogg. Där skriver hon om kärleks problem, vänskap, hennes galna familj ochhennes ångest och panik attacker. Men när hon är i New York så träffar hondenna söta kille som heter Noah. Penny märker att hon börjar bli kär ochskriver också det på sin blogg. Men Noah har en hemlighet också. En av demhotar att avslöja Pennys hemlighet och hennes närmaste vänskap- förevigt… Detta är första boken av dem två i serien.

English

When I started watching YouTube many years ago,I later realized that I had some favourites. Some YouTuber´s that had somethingextra that I liked. It just went better and better for these and many got thechance to write a book. The books you see on the picture are far from all, butslowly but surely the collection increases. (From the bottom and up) Caspar Leeby Emily Riordan Lee and Caspar Lee, Username: Evie by Joe Sugg, Hello Life byMarcus Butler, In real life by Joey Graceffa, Girl online on tour by Zoe Sugg(The second book) and last Girl online by Zoe Sugg (The first book)

Caspar Lee: The book is about Caspar´s life fromwhen he was born until now. It also contains many embarrassing events. He writes on thebackside that his mom (Emily Riordan Lee) has written the book and that he hascorrected the biggest “lies”.

Username: Evie: It´s about a girl that doesn’treally fit in, and everything she dreams about is a world where she can escapefrom the reality. But what she doesn´t know is that her father has workedtirelessly on a virtual world just for her. Is this her idyll she has alwaysdreamt of or may her hardest journey just begun…

Hello life: Hello life is about Marcus bestadvice, lifestyle tips and some of his funniest storys from his life. It´s an mixture from food advice, trainingtips to his love life and childhood that makes the book so interesting.

In real life: The book is about Joey´s hard timein life, and that he hasn’t always been comfortable in his own skin. In thebeginning of the book he writes about his family problems and cruel bullyingthrough life. His story is about not where you start is about were you end up.

Girl online on tour: When Noah invites Penny tocome with him on his Europe tour with his band, she can´t wait to spend thesummer with her love. But it didn´t really get like she dreamt of with hispacket- schedule, rude band members and threatening messages from jealous fans.She cant help her self to miss her family, her best friend Elliot and her blog,Girl online. She starts to wonder if this really was a good idea and if she hasgiven up everything for the “perfect” summer? This is the second book of themtwo.

Girl online: It´s about a shy girl named Penny.The only way she has confidence enough to express her self is through a anonymousblog. There she writes about love problems, friendship, her crazy family andher anxiety and panic attacks. When she is in New York, she meets the cute guyNoah. Penny starts to notice she is falling in love and also writes that on herblog. But Noah has a secret too. One ofthem is threatening to revile Penny´s secret and ruin her closest friendship-forever. This is the first book of them two.

Svenska

Den nyaste boken jag köpt kom faktiskt idag. Den kom ut den 31 maj men den skulle skickas från Waterstones i England till Sverige så det tar lite längre tid. Jag fick reda på att Caspar hade "skrivit" en bok när han lade ut en YouTube video där han berättade om den. Han lade linkar i beskrivningen där man kunde få tag på Limited signerade kopior. Jag försökte köpa den så fort jag kunde och en minut efter jag tryckt klar så kommer mailet från Waterstones. Jag öppnar det och där står det att jag fått en signerad kopia. Jag blev jätte lycklig och kunde inte vänta till den kom ut.

När jag idag ska kolla om jag fått post så ligger det ett tjockt paket och när jag vänder på den så står det Watersones. Jag öppnar boken och där är signeringen (se bild 2) Jag kan inte vänta på att få läsa boken. Den är skriven av hans mamma och sedan har Caspar rättat till de största "lögnerna". Jag tycker det ska bli kul att läsa den för att den handlar om HELA Caspars liv och även de pinsammaste delarna.

Så ja, jag är jätte exalterad att få börja läsa boken!

Xoxo Maddie

English

The newest book I bought actually came today. It came out the 31th of May but is was sent from Waterstones in England to Sweden so it´s takes a little longer time. I found out that Caspar had "written" a book when he put up a YouTube video where he talked about it. He put some links in the description where you could get hold of limited signed copies. I tried to buy it as quickly as I could and one minute after I had pressed done, the mail came from Waterstones. I open it and there it says that I had got a signed copy. I got very happy and couldn't wait for it to come out.

Today when I checked my mail I found a thick packaged from Waterstones. I open the book and there is the signing (see picture 2) I can´t wait to read the book. It is written by his mom and then Caspar has corrected the biggest "lies". I think its going to be fun to read the book because it is about Caspar´s WHOLE life and also the most embarrassing parts.

So yes, I am very excited to start reading the book!

Xoxo Maddie

Likes

Comments