A LITTLE CHRISTMAS TREAT

Brrr! Det begynner å bli ordentlig kaldt ute og da er det ekstra godt å kose seg inne under ullpledd med varme juleknuter.. Jeg spiser ikke gjærbakst så altfor ofte, men da smaker det ekstra godt når vi først har det liggende her hjemme. Spesielt ekte hjemmelagde juleknuter & kanelsnurrer - det er virkelig noe av det beste som finnes!

INGREDIENSER:
150 gram smør, 6dl melk, 1 pk gjær, 1 ½ sukker,
2 ts malt kardemomme, 1 kg hvetemel.

Først av alt skal alle ingrediensene være romtemperert. Ha alle ingrediensene med unntak av smøret i en bolle. Smuldre gjæren lett op, og bruk en kjøkkenmaskin eller elt deigen godt med hendene. Tilsett melk hvis deigen virker kompakt - den skal være blank og smidig. Deretter smuldrer du smøret opp i små terninger, og elter deigen litt til. Dekk til bollen, og la deigen heve i 1½ time.

Bak litt ekstra så har du juleknuter på lur i romjula.

INGREDIENSER:
150g smør, 100g sukker, 3 ts kanel
1 ¼ ts malt ingefær, ½ ts nellik, 1 vispet egg.

Kjevle ut deigen til den er rektangulær og ca 1 cm tykk. Fordel kryddbrfyllet og brett deigen i to på langs, og skjær ut remser på tvers og tvinn de sammen. La de gjerne etterheve i 45 minutter før de stekes ved 225 grader på over-og undervarme i 10-12 min. Dekorer julesnurrene med perlesukker og melisglasur.

Vi er ikke så glad i julekaker her hjemme, men juleknuter falt i smak. Derfor blir det en ny runde med gjærbakst på lillejulaften. Tenk at det kun er 6 dager til julaften ✨ Jeg gleder meg!

Liker

Kommentarer

Sceneteppe
Sceneteppe,
Bildene dine er alltid perfekte!
nouw.com/sceneteppe
coconuttie
coconuttie,
Så fine bilder! Det så skikkelig godt ut 😃
nouw.com/coconuttie
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229