Header

Inspiration & tips

Jeg kjøpte mitt første speilreflekskamera da jeg var 12 år og etter tre år på medie og kommunikasjon i tillegg til å ha tatt bilder hver eneste dag siden mitt første speilrefleks har jeg lært utrolig mange nyttig. Wow, tenk så mange bilder jeg har tatt gjennom årene.

"OK" KAMERAHUS

Det er ingen vits å kjøpe kamerahus til tjue tusen, et kamera til halvparten eller mindre enn det er mer enn godt nok. Du trenger ikke et kamera for profesjonell fotografering for å ta fine bilder, kjøp et for nybegynner eller for entusiaster.

INVESTER I OBJEKTIVER
Dette punktet har en liten sammenheng med det første. I stede for å kjøpe et svin dyrt kamera er det lurt å investere i flere forskjellige objektiver. Hvert eneste objektiv tar forskjellige bilder og passer til forskjellige type fotografering. Ved å kjøpe et "billig" kamera har du kanskje råd til å kjøpe flere objektiver og kan ta mange forskjellige bilder, f.eks et objektiv som er allsidig og passer til de fleste situasjoner og et objektiv for portrett, sport og konsert. Selv har jeg 4 objektiver og varierer bruken av de (Canon 50mm 1.4, Canon 85mm 1.8, Sigma 15-70mm og standar objektivet 18-55mm).

LÆR DEG KAMERAINNSTILLINGER
Hvis du er en av de som tror det "bare" er å trykke på en knapp og få et ordentlig bra bilde, tar du rimelig feil. Det ligger arbeid bak et god bilde. Først og fremst må du kunne kamera innstillinger og her er det ingen fasit på hva som er rett og galt. Alt varierer fra lys, til hvilken bakgrunn og situasjon bilde skal bli tatt i. Lukkertid, blenderåpning og ISO er noen av de viktigste innstillingene og de som styrer om du får et godt bilde. For portrettbilder bruker man ofte stor blenderåpning f/1.8 og til landskap bruker man for det meste liten blenderåpning f/18. Stor blenderåpning gir dybdeskarphet på et mindre område og mer uskarp bakgrunn og omvendt med liten blenderåpning. Lukkerhastigheten bestemmer hvor mye lys som skal slippes inn, med kort lukkertid slippes lite lys inn og med lang slippes mer lys inn - når man skal bruke lang lukkertid er det ofte lurt å ha kameraet på et kamerastativ slik at det står stødig. Jeg rører nesten aldri ISO siden det gjør bildene kornete og går i hvert fall aldri over en ISO på 600. Alt har en sammenheng!

GYLNE SNITTT

Tenk linjer og balanse i et bilde. Hovedelementet skal trekke til seg mest oppmerksomhet. En veldig enkel huskeregel er å dele bildet inn i ni like store firkanter og hjørnene rundt firkanten i midten vil være den beste plassen å plassere objektet. Ved å bruke det gylne snitt vil bildet ditt bli mer visuelt attraktivt å se på og når du kan regelen blir det mye lettere å bryte den.

PRØV SELV
For å lære å ta gode bilder er det viktig å kunne innstillingene, teknikker og noen "regler", men uten å ta masse bilder vil du mest sannsynlig ikke få noen fine bilder. Det handler om prøve selv, øve seg og teste ut nye ting.Gjør det på din måte og til slutt vil du klare å ta gjennomførte og fine bilder. Finn din stil. Øving gjør mester, er det ikke det man sier?

Jeg har alltid kameraet på manuell og ikke auto fordi jeg liker å styre alt selv for å få best mulig resultat. Husk at rikelig med lys er det viktigste for å ta gode bilder, samt at du vet hvordan det tekniske fungerer, altså det som har med innstillinger og gjøre.


Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Fashion, Inspiration & tips

YAY OR NAY...?

I FEEL NAKED...BUT STILL ELEGANT

Jeg har blitt veldig glad i disse to bodyene fra Zara, to favoritter i klesskapet, til tross for at jeg føler "naken" i de. Helt åpen rygg og kun to tynne stropper - det blir ikke noe fint med bh og det er uvant for meg. De er fantastisk fine for det, stoffet, fargene og fasongen. Det definitivt et yay fra meg selv om det føles som litt lite stoff på kroppen for det er så lekkert det riktige antrekket. Hva syns dere, yay or nay?

Likes

Comments

Fashion, Inspiration & tips

Noen favoritter fashion favoritter som jeg gjerne skulle klikket hjem akkurat nå. Jeg har virkelig begynt å like pysjamas blazere og den rosa ville vært perfekt med mine favoritt jeans, mom fit jeans - perfekt kombinasjon! Hoodies er alltid greit å ha liggende og kan bli veldig kul stylet med ripped jeans, et par sneakers og en edgy skinnveske! Fant du noen favoritter?

Likes

Comments

Everyday, Food

BERRIES & VANILLA SMOOTHIE

1 banan 1 banana
3 ss vanilje kesam vanilla quark
skogsbærblanding wild berry mix
1 dl kokosmelk coconut milk

THURSDAY IS MY DAY OFF...

Jeg er så glad for å ha fri i dag og enda bedre er det å tenke på at det er en dag til helg. Før jeg tok bussen hjem fra Elixia var jeg innom Sub Way for å kjøpe med meg lunsj, noe jeg gjør veldig sjeldent, men i dag var trening et ork og da er det greit å belønne seg selv etter overstått økt. Noen ganger er det det som skal til for at det føles "ok" å trene. I samme sleng var jeg innom matbutikken for å kjøpe inn til en av mine favoritt smoothies, har hatt cravings på den siden starten av uken og endelig skal jeg sette meg ned å nyte skogsbær smoothie og en halv subway melt. Anbefaler alle å unne seg litt ekstra i hverdagen når den blir tung og ikke minst lage smoothien! Dette blir godt, vi snakkes💜

Likes

Comments

Training

pre-workout meal...

Noen dager er trening et ork og det var det for meg på mandag. Når jobben er fysisk er det ikke alltid like lett å ha overskudd til en treningsøkt for å bruke akkurat de samme musklene du har brukt i flere timer. Å klatre opp og ned stillaset, holde malekost i den ene hånden og rulle i den andre 3-5 ganger i uken er litt tyngre enn å male et rom på 15kvm. Så noen ganger må jeg nesten bare la være, men så lenge det blir 4-6 økter i uken er jeg veldig fornøyd!

Tirsdag: styrke på rygg og biceps
Pull ups, sittende roing, nedtrekk v-bar, facepulls, biceps curl i kabel, hammer curl og skulderpress.

Torsdag: styrke på bein, mage og skuldre
Knebøy, beinpress, hip thrust, leg curl, leg extensions, skulderpress manualer, sidehev for skuldre og hengende crunch.

Fredag: styrke på bryst og triceps
Benkpress, skråbenk manualer, cable flyes, triceps extension, triceps pushdown tau og dips.

Søndag: styrke på hele kroppen
Frontbøy, ettbeins beinpress, benkpress, chins, dips + mange mageøvelser.

pOST-WORKOUT MEAL...

Ukens første treningsøkt ble gjennomført i går, i morgen står bein på planen og det trengs virkelig. Jeg er i en ny "periode" hvor jeg alltid tar 4 sett med 12, 10, 8 og 6 repetisjoner, men det hender at det blir et siste sett med 3 reps. Jeg øker vekten etter hvert sett og det er derfor repetisjonene blir mindre, det fungerer perfekt når jeg vil ha tilbake styrken og få bygget opp kroppen - om 5 uker er det tilbake til veldig tung vekt, få reps og flere sett, min favoritt. Det er ekstremt viktig å variere treningsmetodene, både når det kommer til øvelser, vekt og antall. Det er slik man ser fremgang!

Likes

Comments

Inspiration & tips

Jeg var så fornøyd med feedén min på instagram for en måned tilbake. Feriebilder blir alltid så mye finere, alt får en spesiell sjarm og glød. Skiathos var helt fantastisk og over ser dere en del av bildene som ble tatt i løpet 14 herlige dager. Tan where did you go? :(

Don´t forget to follow my instagram:@maddekk

Likes

Comments

Everyday

JEG ER HJERTEOPERERT OG HAR ET ARR.
SKAL JEG SKJULE DET?

· · ·

Jeg har tidligere postet et innlegg om hjertefeilen min, men har fått mange nye lesere ettersom bloggen er ny. Mine "gamle" lesere fikk aldri vite hvilken hjertefeil jeg var født med - grunnet at jeg aldri klarte å huske hva den het, kan ikke si jeg visste det heller. AVSD eller Antrioventrikulær septumdefekt, rart jeg brukte nesten 20 år på å lære det?

Et ekstra hull. Et hull som ikke skulle vær der. Et hull mellom hjerteklaffene mine. Et hull som førte til lekkasje og som gjorde det vanskelig for hjerte å pumpe ut rent blod til de riktige plassene. Hullet som fikk hjerte til å dunke fortere enn normalt, det var lite, men samtidig altfor stort til å bare la være. Et dødelig hull, men en veldig heldig og sterk jente.

Operasjonsbordet sto klart for meg da jeg kun var noen få måneder gammel, nå skulle hullet tettes med en propp. Noen timer senere våkner jeg, uten hull. Operasjonen var vellykket! Jeg har fått høre at kun noen uker eller måneder senere var lille meg unormalt sterk og friskt - noe som ikke var forventet i det hele tatt etter en så omfattende operasjon. I tiden etter har jeg vært til sjekk hvert tredje år og alltid fått høre at hjertet fungerer som normalt, 99,9% frisk som Dr. Einstein (egentlig Dr. Brunvand, men det navnet husket jeg aldri) sa. Det er en sjanse for oss alle at hjertene våres svikter, men hjertet mitt har fortsatt en mini lekkasje mellom klaffene. En liten lekkasje som ikke er ubetydelig, men ufarlig.


NEI, FOR JEG ER DRIT STOLT!

Det er kanskje litt rart å si, men det er noe jeg er glad for. Madde, hun skal ha et arr fra øverst på brystet og ned mot ribbeina, med to prikker på hver sin side etter to stålstenger som holdt proppen på plass (de ble dratt ut uten bedøvelse, godt jeg ikke husker noe), sånn er det bare. Stålstengene ligger i baby albumet av meg, to stålstrenger nesten rett fra hjertet og inn i en plastikk pose.

Hjerteoperasjon og arret har alltid vært en del av meg og kommer alltid til å være det selv om det ikke påvirker meg. Det har blitt som en veldig betydningsfull tatovering som jeg er stolt over!

Del gjerne innlegget videre det hadde veldig betydd mye,
enten om du liker det eller mener man skal være stolt
via facebook-knappen rett underLikes

Comments

Outfit of the day, Travel

WEARING:
DRESS FROM GINA TRICOT, BAG FROM ZARA,
​ HAIRBAND FROM H&M, SHOES FROM ELLOS

​Jeg virkelig elsker bildene og location. En gammel rosa kirke med hvite gigantiske søyler plassert på toppen av Skiathos sentrum. Kjolen er en av mine favoritter, den er så hverdagslig og fin - perfekt med enkle detaljer og et par enkle sneakers eller espadrilles. I kveld kommer det et personlig innlegg, så følg med!

Likes

Comments