VEGTARSIK LASAGNE

Igår bjöd Willes mormor oss på vegetarisk lasagne, vilketvar super gott. Jag tycker det är viktigt med att man äter vegetarisk mat minst1 gång i veckan eftersom det är bra för hälsan. Vegetarisk kost har flerhäslofördelar, t.ex. lägre risk för diabetes. Och vegetarianer lever ocksålängre. Och en annan fördel med att va vegetarian är att maten är billigeftersom kött är dyrt idag om man jämför med grönsaker och annat. Och såklartär det bättre för miljön. Jag kommer försöka få min familj att vi ska börja ätamer vegetariansk mat.

Recept:

1 stor lök, 1squash eller dylikt, rivna morötter, 1 paprika

Fräs i olivolja, tillsätt grönsakbuljong + krossade tomater, låt puttra 10 min.

Smaksätt med önskade kryddor + 2 dl vatten

Hacka champinjoner och bryn i olivolja (hög värme)

Varva lasagneplattor och röran.

Sås (topp): mjölk med vetenmjölsblanding och riven ost över.

200-225 grader i 30 min

Gillar

Kommentarer