Måndagar brukar vara en sån dag som man antingen älskar eller hatar, eller som man tycker både och beroende på vilket humör du är på. Jag tycker om måndagar väldigt mycket då jag ser det som en chans att börja om på nytt. "Ny vecka, nya möjligheter" som många säger.


Denna dagen började ganska sent då jag ännu en gång lyckats vända mitt dygn.. men den började bra! Jag steg upp och började dagen med en powerwalk. Jag och min sambo åt sedan frukost när jag hade kommit tillbaka, för att sedan dra till gymmet och träna. När vi kom hem så lämnade jag äntligen in min uppgift som har legat hela sommaren och halva hösten, ja ni fattar. Den är i alla fall äntligen inlämnad och jag kan gå vidare och inte ha en tung sten i bröstet hela tiden. Jag är inte i fas med kursen, men jag ska inte tänka på det utan bara tänka på att göra uppgifterna bra så jag är nöjd med det jag skickar in! Efter det planerade jag lite inför denna veckan och skrev in tider jag kunde jobba nästa vecka.


Jag och min sambo bestämde oss för att laga lite mat senare och jag blev sugen på att testa något nytt medan han höll på med maten, jag ville göra kalljäst bröd! Degen jäser i kylen under natten för att sedan lägga in dem i ugnen på morgonen och få nybakat bröd 😍


Vi avslutade dagen idag med lite glögg och pepparkakor (ja.. vi är ganska tidiga, men vi var båda sugna på det så what evaa!)

Kram Madde


Monday

// Mondays tend to be such a day that one loves or hate, or both depending on what mood you are on. I like Mondays very much as I see it as a chance too start over again. "New week, new opportunities." as many say.


This day started pretty late when I once again managed to turn my day off.. but I started well! I went up and started the day with a powerwalk. When I came back, my partner and I ate some breakfast and then went to the gym and work out. When we got home I finally submitted my assignment that have been waiting all summer and half autumn, yeah you got it. Anyway, it is finally filed and I can move on and not have the heavy stone in my chest all the time. I'm not in phase with the course, but I'm not going to think about it, just thinking about doing the assignments so I'm happy with what I'm sending in! After that I planed my week a little and wrote in som times I could work.


My partner and I decided to cook some dinner later and while he was cooking I wanted to try something new. I wanted to try cold-fermented bread! The dough chills in the fridge during the night and then put them in the oven in the morning and get freshly baked bread 😍


We finished the day with gluten and gingerbread cookies (yeah, it´s a bit early, but we were eager on it so what ever)


Hug Madde//

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Bild tagen från google.

//Picture taken from google.

JAG FICK JOBBET!


Så jag fick det där jobbet där jag var på gruppintervju i fredags! och där jag ska jobba äärr........ IKEA! Yes! Hör kan jag växa stor om jag bara satsar fullhjärtat vilket jag kommer göra! Jag ska jobba på sovrumsavdelningen under helger först och främst och mer kommer! Det ska bli så spännande och roligt att få chansen att jobba på IKEA och lite extrakul att jobba på stället där allt startade från första början!


//I GOT THE JOB!


So I got the job where i went on a group interview last friday! and I'm going to work at..... IKEA! Yes! Here i can grow big if I only bet wholeheartedly which I will do! I'm going to work at the bedroom department on weekends first and foremost and more is coming! It's going to be so exciting and fun to get this opportunity to work att IKEA and a little extra fun to work at the place where it all started from the very beginning!

Likes

Comments

Vilken helg jag har haft! Veckan startade väl inte sådär bra med att komma framåt med allt. Men! den slutade hur bra som helst!


Allt det roliga började på fredagen då jag fick komma på en gruppintervju, ett företag där jag kan växa stort på min personliga karriär! Vi får se hur det går och meddelar så fort jag vet. Det hade varit såå kul att jobba där!! Det fortsatte sedan med att mina föräldrar och min sambos mamma med familj kom och hälsade på för lite födelsedagsfika, riktigt Swedish Fika (som bilden visar ovanför), hemma hos oss. Fick även jättefina presenter av dem 😍


Lördagen (min födelsedag) började tidigt på morgonen för att åka med ett tåg till Malmö då jag skulle på min andra träff med utbildningen. Tveksam hur det skulle gå med tanke på hur mycket jag låg efter i allt, men jag måste säga att jag går på en fantastik skola som verkligen bryr sig om sina elever och vill att det ska gå bra för dem! Så lördagen var en väldigt inspirerande dag! Fick mycket tips och ideér på framtiden. Vi fick lyssna på fantastiska Jannice Wistrand (vinnare av årets inredningsblogg 2017) och om hennes resa till dit hon är idag.


Kvällen fortsatte med att fira min födelsedag med en gammal vän från skoltiden. Inte träffat varandra sen jag vet inte hur länge! Så vi satte oss på en restaurang, käkade och snackade en massa och fortsatte sedan till Coretto för att äta lite efterrätt och prata ännu mer! Det var en superrolig kväll och var hur kul som helst att träffa henne igen!


Söndagen började med att starta uppgiften vi fått under träffens gång. Uppgiften höll vi på med hela dagen och trots det ingen hann färdigt till presentationen i slutet av träffen, vilket var rätt kul! 😜 Jag åkte senare hem till min finaste för att se vad han hade gjort för överraskning till mig som present! 😍 Fick en underbar middag med min favoritefterrätt (pannacotta 😍) och Calvin Klein underkläder!


Denna helgen har varit den bästa på länge och jag ser fram emot vad som kommer härnäst! Jag har fått så mycket motivation och inspiration nu så jag är redo på vad som komma skall!


Det var allt för mig och jag ska uppdatera lite mer och så gott jag kan!


Ha det gött!

Kram Madde

Avslutar med en bild på min och min samarbetspartners moodboard som var en del av uppgiften vi fick i helgen.

Likes

Comments

Hej!

Vem är jag och hur ser dagsläget ut? Läs vidare och ni får se 😉


Den 14 oktober 1995 föddes en tjej som fick namnet Madeleine Ingrid Jasmine Frid. Madeleine hade 4 syskon, två storasystrar och två storebröder. En syster var sju år, en bror var 16, en syster var 19 och den äldsta brodern var 21. De tre äldsta har en annan pappa men en gemensam mamma allihop. Det här är jag och min familj.


Slutet av 2014 började jag träffa en helt underbar kille som jag sett och snackat med tidigare på gymmet där jag då jobbade och han tränade. Han var mitt ögongodis och vi började snacka. Idag bor vi ihop i en liten tvåa på 37 kvm i Växjö. Då han studerar nationalekonomi på Linnéuniversitetet och jag studerar till certifierad inredare och homestaging konsult på distans.


Jag har, sedan jag tog studenten, alltid velat plugga och bli färdigutbildad till något. Det jobbiga var bara till vad...? ett annat problem är att jag egentligen inte tycker jättemycket om att plugga 😂. Jag tycker om att lära mig, men att sätta sig ner för att göra skrivuppgifter är nåt som får mig att hellre gå och diska (vilket vi alla vet är hur tråkigt som helst...). Men jag vill, jag vill lära mig, jag vill ha mer med mig i bagaget, så jag ska göra det där jobbiga så jag får gör det roliga sen!


Jag har bara haft extrajobb för att jag varit så osäker på vad jag egentligen velat göra. Jag har alltid vetat att jag ska plugga så därför har det aldrig blivit någon heltid. Förra året (2016) trodde jag att jag visste vad jag ville göra. Jag sökte och blev antagen till lärare till gymnasiet med ingång svenska. Jag träffade många härliga personer, föreläsningarna var spännande och roliga och vissa föreläsare var en stor inspirationskälla. I början av våren i år gick det utför med den planen och jag kände att det kanske inte är något för mig. Jag åkte hem till mina föräldrar en vecka och bara tänkte på vad jag gillar att göra och fokuserade på det. Den veckan slutade med att jag anmälde mig till en distansutbildning som pågår under ett år. När man är färdig med den utbildningen blir man certifierad inredare och homestaging konsult.


Idag har det gått hälften av den utbildningen och jag är inte i närheten av det. Jag har fastnat rejält på en uppgift som har legat hemma på bordet hela sommaren. Här menar jag att jag inte har fastnat så jag inte vet vad jag ska göra, utan jag har fastnat med att inte ta tag i det och bara göra det. Jag erkänner det för mig själv här och nu att jag tycker inte om själva uppgiften. Uppgifterna innan denna var roliga och kreativa och uppgifterna som kommer efter denna verkar också roliga och spännande. Men just denna uppgiften har legat i 5 hela månader och väntat på att jag ska ta tag i det. Det är just att hitta info och skriva ner det, det är nåt som får mig att inte vilja göra det. Det är inte lika roligt. Det har känts, under en lång tid, att allt är kört och att jag kommer inte bli något inom det jag faktiskt tycker om att göra.


Jag erkänner med att jag har kommit upp med en massa bortförklaringar för att gömma att jag inte ligger efter så mycket och jag mår bara sämre efter varje gång jag pratar med någon om det, jag skäms över att prata om det.. Jag säger till mig själv att det finns värre saker och det finns andra som har det sämre, men just det här är så jobbigt och att ha ångest varje dag över det är inte kul. Jag vill inte känna såhär längre. Det är slut med det. Ja, jag ligger efter ganska rejält men jag ska banne mig komma ifatt och bli certifierad inredare och homestaging konsult!!


Då har vi bara en sak kvar i mitt dagsläge, vilket är jobb och inkomst. Jag har inget jobb, vilket betyder ingen inkomst, vilket betyder att jag snart inte har råd med att "leva". Såsom mat, hyra, el osv.. Då jag inte har något csn under denna utbildningen så måste jag ha ett jobb för att "klara mig". Jag söker varje dag och hoppas på det bästa. Helst av allt vill jag lägga ner all tid jag har åt skolan tills jag har kommit ifatt mig, men jag måste få in pengarna.


Allt kommer lösa sig tillslut, jag jobbar på det och någon gång så kommer allt att bara gå bättre och bättre. Jag må ha det jobbigt nu men det kommer inte vara så för alltid och jag tackar alla som alltid finns där och stöttar mig! Speciellt till min sambo och mina föräldrar som verkligen alltid är där för mig ❤ Såhär ser dagsläget ut och det blev en hel del som togs upp men nu är det sagt och det känns väldigt bra. Att bara erkänna hur läget är är en start. Att erkänna för mig, för sig själv och till och med andra att så här är det nu, men det ska inte vara så länge till, är en bra början.


Tack för att du tog dig tid att läsa detta. Har du tips och ideér till mig eller bara vill berätta om din sida på det hela så släng iväg en kommentar eller ett mail vetja! Du kanske hjälper både mig, dig och andra genom att bara prata om det 😊❤


Nu är det slut på det tråkiga och vi börjar bygga på trappan för att komma upp till toppen istället!! 💪


Thats it for today!

Kram Madde

Jag och min fina sambo från när vi var i Paris i somras. Han som är mitt allt ❤

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hej!

Såå jag har startat en blogg! Och som det står i min presentation så är det tänkt att jag ska motivera mig själv genom denna. Med det menar jag att jag ska göra små eller stora framsteg varje dag och dela det här. Just nu känns det som att jag är på botten och vet inte hur jag ska gå till väga, vet inte vart jag ska börja och det har varit så under en ganska lång tid. MEN! jag är trött på det nu och jag vill se förändring! jag vill inte vara på botten, jag vill jobba mig uppåt och se resultat. Så jag börjar här! 😃


Jag lär mig fortfarande men meningen är att jag ska visa hur jag ska nå mina mål i livet och förhoppningsvis sprida inspiration till er som är i samma sits som mig. Jag ska se ljuset i tunneln och sprida glädje när det är tufft och jag hoppas vi alla kan hjälpa varandra genom att dela med våra kunskaper och erfarenheter tillsammans så att vi alla når de mål vi satt.


För mig är detta ganska nytt. Jag har en gång i tiden bloggat både själv och med vänner men det var längesen nu och jag var inte lika insatt i det så ofta. Det blev mest att jag skrev nåt bara för att skriva nåt. Denna bloggen är inte till för det den här gången. 😊 Men som sagt jag är ny på detta och ni lär nog märka det i början men jag lär mig och jag hoppas ni följer med mig trots det. Detta är en början och jag hoppas ni följer med mig på resan. Ni kommer självklart få veta mer om mig och vem jag är och vad det är för sits jag pratar om.


Så då kör vi!

Kram Madde

Om man följer mig på instagram så vet man att detta är en gammal bild. Men jag testar mig fram lite och bättre bilder kommer! Detta är just nu min favorit outfit. Jag älskar när det är mysigt och denna tröjan är pricken över i.et när det gäller mys! Den är stor i armarna och det är nästan som att man har en gosig (perfekt storleksmässigt) filt på sig. Byxorna till är väldigt blåa (svårt att se i bild) och passar perfekt nu till hösten. Tröjan är köpt på Nelly.com och byxorna köpte jag på jeansbolaget i en butik här i Växjö.

Storlekar: Tröjan: S, Byxorna: W28/L30

Likes

Comments