MIN GRAVIDITET DEL 1

Ja, vart ska man börja egentligen...det finns så mycket att skriva men jag ska försöka att hålla mig ganska kort.

Kvällen den 3 juni ”plussade” jag på en liten, liten pappers-sticka. Vågade knappt tro att det var sant!! Mitt hjärta har nog aldrig slagit så hårt som när jag gick in till Pontus i sovrummet och höll fram den. ”Jag vet inte, men jag tror att det är 2 streck här!!!”...grät jag fram.

Vi var båda i chock! Efter ca. 5-10 min tog jag ett digitalt test som jag hade hemma och efter vad som kändes som typ 100 år (ca. 2 min) stod det ”Gravid 2-3 veckor”...OMG!! Allt var så overkligt. Jag har så länge jag kan minnas drömt om att få barn och bilda en egen liten familj och nu händer det på riktigt!! Så svårt att ta in.

5 dagar efter vi fått reda på att jag var gravid, gifte sig min bästa vän och Pontus fick smygdricka ur mitt vinglas när ingen såg!! Haha. Det kändes som det stod ”GRAVID” i pannan på mig men som tur var låg ju inte fokuset på mig den dagen/kvällen...

Tidiga symptom: Trötthet & extremt ont i brösten.

Dom första veckorna var jag sååå trött! Jag bara sov, sov och sov. Har nog aldrig sovit så mycket förut! Som tur var hade vi semester under den ”värsta” tiden så jag kunde ligga hemma och sova medan Pontus åkte till den nya lägenheten för att renovera. LYX!!

Det kändes som att tiden stod still fram till v.12 och det första ultraljudet. Allt gick så sjukt långsamt och jag minns knappt vad vi gjorde mer än att sova och renovera. Jag har sedan dag 1 känt mig ovanligt lugn och stabil men veckan innan ultraljudet fick jag PANIK. Hur vet vi ens att det är något där inne?! Lever den? Tänk om jag bara inbillar mig...så mycket jobbiga tankar som snurrade i huvet!!

Så kom ÄNTLIGEN dagen vi väntat på så länge och när vi satt i väntrummet var jag så jävla nervös. Efter några långa minuter var det tillslut våran tur och jag fick lägga mig på britsen med en skärm precis framför ögonen och Pontus satt bredvid. Det tog inte lång tid innan man såg att det faktiskt låg något där inne...men varför hör jag inget hjärtljud (?!) hann jag tänka i ren panik innan hon pekade på en liten, liten blinkande prick på skärmen och sa ”där har vi det lilla hjärtat!!” ❤️❤️❤️

To be continued...

#bf2020 #momtobe #februari

Gillar

Kommentarer

Filippa
,
sååå fint!! 😭😭😃❤️
Mabbbe
Mabbbe,
❤️❤️❤️
nouw.com/mabbbe
linnearosengren
linnearosengren,
Alltså åh 😍 får såna flashbacks. Det är verkligen en magisk tid. Grattis igen ♥️
nouw.com/linnearosengren
Mabbbe
Mabbbe,
Tusen tack finis!! Det känns helt fantastiskt ❤️❤️
nouw.com/mabbbe