Header

Varit i Bosarps-sjön o badat idag, eller snarare simmat. Simmade 200m, vilket krävs för att kunna få simborgarmärket. Det var 17 grader i vattnet!! Jag trodde att jag skulle frysa ihjäl?! Stack ner till Malena efter det, där det bjöds på frallor😍 Jag lekte lite med Charlie och mös lite med Bingo o Gizmo.. Väntar just nu på att kaffet ska bli klart!

Dagens onödigt ovetande:

Svanen som "bor" vid Bosarp har skaffat "fru" o barn, 4st små knölsvaneungar💓💓

Dagens vits:

Gustav, 8 år:
-Fröken! Kan man bli bestraffad för något man inte gjort?
"Självklart inte!" svarade fröken.
-Vad bra för jag har inte gjort läxan!

HAHAHA!

Ha en fortsatt bra vecka 🌟

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Halloj allesammans!!
Lita aldrig på mig när jag säger/skriver "hålla kväll", för det blir inte alltid så..
Igår kväll efter de att jag hade uppdaterat här på bloggen så gick jag ut till hästarna mina o red en sväng.. Härligt <33 Jag vill att du ska veta Rudolf (Rudolf e min häst). att du e en av det bästa som hänt mig. Du räddade min ridning o du övervann min rädsla åt mig! Innan jag köpte Rudolf så hade vi en ponny, en c-ponny som hette Chessan. När vi köpte henne var hon 3år. Hon älskade att hoppa över allt annat, hon var en riktig tävlingsmaskin... Men vid de laget så hade jag inte kommit igång med min ridning, jag var väldigt grön.
De började iallafall med att Moa hoppade upp på henne, men hann inte speciellt långt förrän Chessan stegrade o Moa hoppade av. Så då blev de genast min tur. Jag kunde känna hur rädslan tog vid o spred sig som en ilning genom hela kroppen, från topp till tå... Men jag hoppade upp iallafall. Vi gick några varv o ingenting hände, o så gjorde vi i en -två veckor. Paddocken som vi red i låg jämte en väg, så en dag när vi kom ridande på kortsidan så kom där en cykel med en flagga fladdrande bakom sig. När den här flaggan då fladdrade så lät de precis som en longerpisk som snärtade. Chessan blev såklart livrädd o tog ett språng o iväg. Jag var helt oberedd o föll baklänges av o landade på svanskotan. Detta har då gett mig en livstids skada, inget allvarligt, bara en ständig smärta i rygg o axlar... Men jag klagar inte, de blir inte bättre för att man klagar!! Detta hände då en höst (för typ 7år sedan), o efter hösten kommer ju vintern. Jag skulle testa trava. Det var tjockt med snö i hela paddocken, vad kan det ha varit, 20-30cm?? Iallafall så började de bra, jag hitta rytmen o lyckades rida lätt. Men efter en liten stund så tappar jag rytmen o studsar till en extra gång. Chessan blir fundersam över vad hon skulle göra. Om hon skulle fortsätta trava lika fint, eller om hon skulle göra sig av med det som var på ryggen??
Ja, hon gjorde varifall sig av med det på ryggen. Hon slängde sig i luften o sparka bakut, vilket gjorde att jag flög rakt upp i höga skyn, en 5-6m från hennes rygg, sedan landade jag med huvudet först i snön. Där tog det slut..... Efter det så var de nog. (Dessa två gånger var inte de enda gångerna som jag trillade av, jag trillade av ett dussin antal gångerinnan det, men detta var de värsta..) Jag slutade rida för något år, o Chessan åkte till en tjej som skulle se om det var nåt fel på henne. Det var inget fel på henne, det var sadeln som var för liten, så den klämde på manken. För 3år sedan så köpte vi då Rudolf. Jag började komma igång med ridningen, och idag kan jag själv utan hjälp: hämta typ alla slags hästar i hagen, rida ut själv, trava o galoppera!! Rudolf har innan jag köpte honom gått som en ridskolehäst o 12år. Han är. världens lugnaste häst, o de har då räddat min ridning, och han har oxå övervunnit min rädsla för ridning åt mig! Men det finns oxå så många andra människor där ute som har hjälpt mig. Den ena känner vi fortfarande o vi umgås för det mesta. En annan tjej som hjälpt mig bor nu i Storbritannien, där hon har sökt till jockey-licens o hon har fått det. (för er som inte vet vad jockey är, en jockey är ryttaren som tävlar hästar i typ kapplöpning). Sen är där en tjej till, o dig vill jag tacka extremt mycket för allt du har gjort för mig, du har hjälpt mig något så enormt mycket!!!!!! TACK!!!!! O tack för all den polänska chokladen jag alltid fick ;)

Lite mer om igår, jag hjälpte min farmor igår att rensa rabatter osv lite bilder från de kommer!
Den sista bilden är på min rygg. Den såg ut så efter 7h i trädgården... ingen solkräm använde jag inte heller, eftersom jag aldrig bli solbränd annars. Så detta vet nog de klantigaste jag någonsin har gjort.......
  • 26 Readers

Likes

Comments

Yes, idag har jag varit trädgårdsmästare i farmors trädgård. Klippt gräsmattan, rensat ogräs från hela rabatten, fyllt igen gropar, hålor och tro det eller ej, tunnlar?? Har till i med hunnit käka en glass eller två ;) hihi.. så nu snart blir det grillad korv med bröd o vitlöksbröd! :D o sen håller lilla jag kväll!
dagens onödigt ovetande:
halva min rygg är helt solbränd (bara halva)??????????????????

dagens vits:
"En amerikan, en arab, en somalier o en svensk sitter på ett tåg. Plötsligt tar amerikanen fram en säck med US dollar o kastar ut dem genom fönstret o säger 'sånt här har vi gott om'. Då tar araben fram en säck med sand och slänger ut genom fönstret o säger 'sånt här har vi gott om'. Då kollar somaliern oroligt på svensken o säger 'tänk inte ens tanken'..
Hahaha!!
ha en fortsatt varm o trevlig kväll allihopa! :))

  • 26 Readers

Likes

Comments

Yes, äntligen kväll.. Alltså dax för jamasmys!! <3<3

  • 27 Readers

Likes

Comments

Ensam hemma med My. Själv sitter jag o kollar på gamla bilder på Tv:n när jag hör My hosta konstigt ute i storarummet. Jag springer ut, o ser en stor pöl spya på mattan.... Pappa jobbar. Mamma, Moa o Uno är på fotbollsmatch i Vä... Så gissa vem som fick torka upp efter My?? Jo jag!!! En tumme upp för de eller?? Njae, inte direkt......

Likes

Comments

Yes, kvällen är kommen och vi har precis kommit hem från Custon Vägkrog. Supergod mat har dem, så ni borde verkligen testa käka där nån gång :) ja som sagt, skolan slutade idag.. mindre roligt.... jag såg honom, och hela min värld vändes upponer när våra blickar möttes. dem sa: berätta vad du tycker o känner innan det är för sent, vänta inte. Det är troligtvis det svårast som finns, att berätta för någon att man tycker om den.
Jag gjorde nu det här stora misstaget o väntade. Väntade för länge.. He's gone... :'(  • 29 Readers

Likes

Comments

Jag trodde faktiskt att det skulle bli roligare med sommarlov......

  • 32 Readers

Likes

Comments

Torsdagkväll, och jag o syster är påväg till Hässleholm för att kolla på bio, den nya filmen som påminner om törnrosa. Imorgon, fredag. Alltså skolavslutning. Skönt på sätt i vis, men personen försvinner... ha en trevlig afternoon everybody! :)
(skippar dagens onödigt ovetande, o skämtet till nästa gång, har nämligen inget bra)..

  • 32 Readers

Likes

Comments

Halloj allesammans!

I fredags (6/6) var det Sveriges Nationaldag, och det firade jag o min familj i Häglinge på Kopparsmedjan. Temat var då country/western😜. Vi hyrde in LoneStar som kom o spelade en massa country-musik för oss. Jag o Emelie satt i kiosken o snurrade chokladhjulet några varv, o sålde en massa gottis. Väldigt nice kväll faktiskt, alla som kom, eller nästan alla som kom var "utklädda" till cowboys respektive cowgirls. VI hade alla en grym kväll med god mat o dryck, mycket dans o musik, och en massa öl??

Cyklade hem sen efter att bandet hade packat ihop sitt o kört, då var klockan halv tre.....💤 När vi då gick o la oss så började det ljusna..... Somnade typ direkt, o o gick upp vid halv tolv. Var fortfarande rent utslagen efter gårdagen, men höll igång resten av dagen.

7/6 (lördag), körde jag o pappa upp till Sösdala  för att hämta Moa, som har tillsammans med sin klass, varit i Göteborg i 3 dagar. När vi då står där o väntar på parkeringen så skriver Moa till pappa "vi kommer om ungefär 20min - 0.5h"...... Så istället för att stå där o vänta, så körde vi o köpte glass🍦När bussen väl kom, så satt jag spänt o väntade på personen, men personen jag väntade på hoppade aldrig av bussen, den personen hade hoppat av tidigare, den personen hade hoppat av i Tormestorp.....😔

I alla fall, vi kör dagens onödigt ovetande, o sen en vits, o sen drar jag.

DAGENS ONÖDIGT OVETANDE:

Tog ett foto med Emelie o Krystoff i fredags!

❔   ❔   ❔   ❔   ❔   ❔   ❔   ❔   ❔   ❔

DAGENS VITS, typ:

-hur får du upp din man om morgonen?

-jag slänger katten i hans säng.

-hjälper det verkligen?

-jadå, hunden sover oxå där.

HAHHAHAHAHAHAHAHAHA!!

Ha en fortsatt trevlig dag everybody!!!

Likes

Comments

Välkommen käraste ledighet på 4 dagar!!  Bättre kan det inte bli, vi har nu 4 dagars ledighet, men vi slutade också 2,5 h tidigare än vanligt! 😍 Så inleder nu dessa älskade dagar med lite bloggande i soffan, lite läsning till AM-kortet (skriver upp om 14 dagar), och en kopp kaffe. Senare ikväll kommer grannarna våra o firar Valborgsmässoafton med våssas. Då ska det grillas både korv, marshmallows o pinnar/grenar/ris osv. 

Dagens onödigt ovetande:

*jag ÄLSKAR mörk choklad

❔❔❔❔❔❔❔❔❔❔❔❔

Men vi kör en vits idag med som ett litet roligt avslut på detta inlägget:

Hur skördar man i Jämtland?

Man använder storlien!

HAHAHAHAHA😄

Ha en fortsatt trevlig kväll alla!!

Likes

Comments