Läste just en artikel om mobbing och kroppsideal. Kroppsideal är för mig ett ämne som jag helst inte vill behöva tänka på, det är någon så otroligt onödigt! Vissa säger att det inte något jag behöver tänka på. För jag är smal. Att diskutera om människor som är överviktiga är tabubelagt och inte något man ska göra. MEN att diskutera och framförallt öppet kommentera över hur smal någon är, ofta på ett negativt sätt - "Du är för smal, du behöver äta mer" eller den vanliga frågan "har du anorexia" - det är okej och inget fel.

Jag är smal. För smal i många ögon, ofta även i mina egna. Det är något jag vet om och som jag ständigt blir uppmärksam om. Att olika människor öppet kommenterar över hur min kropp ser ut är vanligt i min vardag. Så vanligt att jag många gånger inte bryr mig om vad de säger, men vissa kommentarer hänger sig så klart fast. För mig är det otänkbart att öppet kommentera någon annans vikt, så varför är det okej att kommentera min. Jag har alltid var smal. Det är så jag är byggd. Visst skulle jag kunna äta mera mat och tänka på att äta mindre skräpmat, dricka mindre läsk och äta mindre godis men det är inte om eller hur jag kan förändra mig själv som är det jag vill få fram. Jag skrev en gång ett skolarbete om psykisk ohälsa, där jag just skrev om hur det är mer okej för en "större" människa att må dåligt än vad det är för mig som smal. Kommentaren från min dåvarande lärare var "Bra skrivet, men det här är väl inget som är aktuellt." Läraren sa det inte som en fråga utan mer som ett påstående som hen redan hade svaret på. Vid tillfället kände jag mig nästan kränkt, det var som att jag fick på svart och vitt att hen inte skulle bry sig om jag mådde dåligt.

Alla människor ser olika ut, det är något vi alla vet om. Övervikt som undervikt så är det inget vi ska lägga någon vikt vid. När slutade insidan att betyda något? Jag må vara smal och absolut inte perfekt men jag är precis lika mycket människa som alla andra. Med känslor och allt som en människa har och det betyder att jag kan må precis lika dåligt av mobbning som någon annan. Ingen ska behöva bli mobbad för varken sin kropp eller något annat. Kan det inte vara så enkelt?!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments