Header


Nog för att det är lite väl tidigt att börja prata om julen men den senaste tiden har jag börjat få lite julkänslor. Jag är ingen riktig höstmänniska, tycker att hösten kan vara ungefär två veckor sen vill jag att allt ska vara snötäckt tills det är dags för sommar igen. Så oktober och november kan jag gärna snabbspola lite. När jag fick syn på IKEAs vinterkollektion blev jag inte mindre taggad på vinter. Skulle mer än gärna kopiera detta till mitt hem, så fint! Inspirationen i år kommer från den isländska naturen. Naturmaterial och dova färgnyanser, helt i min smak!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vardagsrummet börjar sakta men säkert ta form. En stor matta är på väg, tv-bänken & TVn ska hängas på väggen, ett gäng tavlor ska upp, min kära taklampa ska upp och lite mer fix sen är vi i mål. En bra bit kvar men än så länge känns det bra!

Detta lill träd och min kära uggla var det första som tog plats i nya lyan, haha. Fikonträdet köpte jag på utförsäljning hemma i norr och det fraktades i min famn, i vår fullproppade bil hela vägen från Ö-vik så det har fått bra med kärlek och börjat växa bra!

Älskar denna lilla uggla som vi köpte på vår första resa tillsammans.

Hej!

Här rullar livet på i en väldans fart, känns som 2017 bara flyger förbi. Jag har nyligen fyll 22 vilket också känns helt galet, tycker att det nyss var min 18års dag. En annan sak som bara flyger förbi är mitt plugg..
Nu är det 9 månader sedan jag började mina inredningsstudier och det är mindre än hälften kvar! Studierna går inte som en dans på rosor för tillfället. Har svårt att hitta tiden till plugget då det hela tiden finns så mycket annat jag behöver göra. Jag jobbar som sagt 100% och redan där försvinner den största pluggtiden. Sen så vill jag hinna med att fixa här hemma, träna och umgås med vännerna och min tid räcker inte riktigt till allt detta. På grund av detta ligger jag lite efter i studierna och det gör mig såå stressad. Som tur är så är mina lärare väldigt förstående med detta då det är distans och 50% tempo. Vi styr själva över när vi lämnar in uppgifterna och så men jag föredrar att ligga i fas med planeringen. Stressar upp mig lite i onödan och får väl helt enkelt försöka finna mig i att jag lämnar in när det passar mig och inte tänka så mycket på deadline.


Likes

Comments

Hej! Äntligen börjar vi komma i ordning i lägenheten och det känns mer och mer som ett hem. I helgen fick vi hem vår efterlängtade garderob och monterade ihop den. Blev stor förändring efter det när vi äntligen kunde packa upp alla kläder och ställa undan massa väskor och kartonger i förrådet. Alla de större möblerna är införskaffade och nu är det mer detaljer som tavlor, blommor, gardiner och mattor som ska köpas. Det bästa med andra ord! Planen är att så småningom renovera köket men vi tänker bo in oss lite först så vi kan känna efter för att göra en smart kökslösning.
Har varit grejer överallt så har inte så mycket bilder att bjuda på, men ni ska snart få se mer!

Likes

Comments

Syns dåligt men tittar ni noga ser ni hur han målat upp på taket.

Hej!
Nu är jag tillbaka i Stockholm och lägenheten är i flyttkaos. Sommaren har varit fantastisk men det känns superkul att vara tillbaka i huvudstaden och börja fixa i lägenheten. Vi fick tillträde till lägenheten i månadsskiftet juni/juli. Åkte upp den helgen för att måla och göra en del inköp. Målade i sovrummet och några garderober i hallen och det blev så mycket bättre än innan. Han som bodde i lägenheten innan oss hade målat upp väggfärgen på taket, som en list på ca 10cm runt hela taket. De var inget jag uppskattade så vi målade om taket ett flertal varv tills det var vitt och fint. Efter det har lägenheten stått tom lite mer än en månad så den sista tiden har vi bara längtat efter att få komma dit och fortsätta fixa.
Vi lämnade Gotland förra torsdagen och tog ett snabbt stopp i lägenheten och målade väggarna i sovrummet innan vi åkte vidare till Ö-vik. Hunnit umgås med min familj och packat ihop lite mer grejer i helgen innan vi rullade tillbaka till Stockholm i en proppfull bil på tisdag morgon.
Vet inte hur många gånger jag lovat detta men nu ska det bli bättre uppdate. Så om ni vill följa vår förvandling av lägenheten ska ni kika in här.
Hörs snart igen!

Likes

Comments

Hej! Har precis kommit hem från en härlig semestervecka i varmare breddgrader. Nu ska vi på kalas och sen packa vår bil för att imorgon röra oss till Jönköping. Vi hälsar på Eriks familj där några dagar innan vi åker över till ön.
Det har varit så skönt att koppla bort allt en vecka och bara vara. Samtidigt ska det bli superkul att komma hem och åka till Gotland. Är många vänner som vi inte träffat på länge så det blir många kära återseenden. Jag är övertygad att vi kommer ha en grym sommar!
Sen så är det inte alls länge kvar till vi får tillträde till lägenheten heller, mycket roligt att se fram emot nu vilket är underbart!

Likes

Comments

Hej folket!
Tog mig vatten över huvudet när jag trodde att jag skulle ha tid till heltids-jobb, plugg och blogg samtidigt. Kände att jag hade för lite tid att skriva och knäppte för lite bilder för att kunna göra intressanta inlägg. Ska försöka komma igång med det igen.
Sedan sist har jag i alla fall gjort mitt livs största affär och köpt mig en lägenhet i Stockholm tillsammans med min pojkvän (detta var dock 27/4) . Så otroligt häftig känsla att skriva under papper på vår första lägenhet! Vi bodde ju i andra hand innan så de ska bli en enorm skillnad nu när vi har vårt eget och kan göra vad vi vill med lägenheten. Jag längtar såå efter att få börja fixa i den och vi har redan gjort några inköp av möbler och annat kul. Tillträdet är i månadsskiftet och vi kommer befinna oss på Gotland över sommaren för jobb så det finns bra med tid att planera och fixa inför inflytt. Tänker att jag kommer lägga upp allt här så ni får se omvandlingen av lägenheten och följa våra mindre renoveringar, kul va?
Lovar att jag ska bättra mig med uppdatering här. Ska försöka sätta av lite mer tid till det bara.
Håll utkik så länge, kramar!

Likes

Comments

Hej där!
Extremt dålig start på det här med bloggande men har mina anledningar. Först åkte vi hem till norr för att träffa min nyanlända systerdotter. Direkt efter det åkte jag på en rejäl släng av magsjuka, vilket förde med sig att jag hamnade efter i plugget och har där med lagt all min lediga tid till plugg. Första inlämningen är i alla fall färdig och inlämnad. Hade glömt vilken underbar känsla det är att lämna ifrån sig en uppgift man är nöjd med och bara kunna lägga det bakom sig.

Februari har också varit en fullspäckad månad med besök och konserter. Hunnit med besök från svärföräldrarna, min kära Anja och nu i helgen två tredjedelar av min familj. Hunnit vara på två feta konserter med Post Malone och The Weeknd och nästa helg ska vi se Drake!! Så peppad!

I allt detta spillde jag vatten över min kära dator och lever på hoppet att den ska återhämta sig snabbt så jag kan fortsätta med uppgift nr 2 som är färgsättning.
Ska bli bättre på att uppdatera, i promise!

Likes

Comments

Från helgen. Färgsättningsövningar, min fina morgonpromenad längst vattnet imorse och min kärlek till golvet i kurslokalen. Dålig bild men hur snygg är inte den där parketten??!

Hej på er!

Denna helg har bestått av plugg. Varit på kurs hela gårdagen och idag. Riktigt roligt och det känns som jag valt helt rätt!
Imorgon börjar det på riktigt och de ska bli intressant att se hur allt flyter på med heltidsjobb och halvtidsplugg samtidigt men det ska nog funka. Vi började kursen med genomgång av färgsättning och jag lärde mig massor redan första dagen, ska bli så kul att lära sig mer inom detta. Idag var det mest fokus på moodboards, kollage och ritteknik. Även det var superkul och intressant. Kursen höll till på Strandvägen 7 här i Stockholm, riktigt fina lokaler med fantastik utsikt över Nobroviken.
Jag är så laddad för vad detta år kan leda till!

Likes

Comments

Hej igen!

Jag hade tänkt att vänta lite med att publicera min blogg tills jag kände att jag kommit igång med den och allt flöt på men strunt samma. Jag börjar utbildningen nu till helgen och det ska bli så otroligt kul.

Nog om det. Jag har just nu (som många andra) världens crush på sammet! Speciellt i grönt och blått, den fotöljen till höger hade mer än gärna fått flytta in hos mig. De står högt upp på listan när jag skaffar ett eget riktigt boende, en blå sammetsfotölj!Likes

Comments


Hej folket!

Tänkte ge bloggandet ett nytt försök.

Nu i januari påbörjar jag ett nytt kapitel i mitt liv, jag ska nämligen börja plugga till inredare & homestaging-konsult. Är extremt laddad, har gått och räknat ner dagarna till kursstarten länge nu.

I och med detta tänkte jag ta upp bloggandet igen och dela med mig av tips och inspiration inom inredning.

Jag hoppas att ni vill följa mig och min resa till inredare. Ska bli så roligt att utvecklas och starta en ny karriär.Likes

Comments