Svangerskapet nå


God kveld! :)

Idag har vi vært på farten hele dagen og skal si det var godt å komme hjem!!

Vi har vært i namsos å fått omvisning på fødeavdelingen der samt vært i ultralyd. Vi har valgt namsos sykehus som fødested denne gangen, noe jeg virkelig ser frem til. De ansatte på avdelingen er hyggelige og imøtekommende og jeg gleder meg mye mer til fødselen denne gangen.

Lille i magen ser ut til å vokse godt og ligger helt perfekt på alle mål pr nå. Ved den ordinære ultralyden i uke 18 fikk vi beskjed om at det mest sannsynlig var en gutt som gjemte seg i magen, men idag skulle det vise seg å være litt anderledes! Gynekologen som utførte ultralyden fikk bedre bilder av skrittet denne gangen og kunne fortelle at det ikke var noe utovertiss å se og at det ser ut til å være en jente! Men han sa jo som alle andre sier at han ikke kunne si noe 100% sikkert så vi må vel bare smøre oss med tålmodighet en stund til! :)

Jeg kjøpte et par blå pysjer og noe småtteri når vi fikk vite at det var gutt, så idag klarte jeg ikke å la være å kjøpe et par kjoler <3

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Svangerskapet med Kaspian

20.juni.2013 skulle vise seg å bli den lykkeligste dagen i vår liv. Etter 18mnd med prøving fikk vi endelig se en positiv graviditetstest. Vi hadde lagt bak oss mange måneder med nedtur etter nedtur og tøffe perioder endelig skulle vi bli foreldre. Ut fra siste mens var jeg ca 6 uker på vei denne dagen og vi var i ekstase. Endelig satt spiren!

Det tok ikke mange dagene før vi begynte å undersøke ang svangerskapskontroller o.l og vi fikk en time til tidlig ultralyd ved fødestuen i brønnøysund 01.08.13. Da denne dagen kom kunne de fortelle at alt sto bra til og at jeg denne dagen var 11 uker og 5 dager på vei og hadde termin 19.02.14.

Bildet under er fra den første ultralyden av lillegutt <3

Neste ultralyd var i uke 18. Denne gangen skulle vi få vite kjønn, noe både jeg og mannen min var utrolig spente på. Da vi kom på føden ble vi sittende å vente en god stund før vi fikk komme inn, noe som gjorde meg enda mer oppgiret og spent.

Endelig skulle vi få se lille nurket igjen. De tok utallige mål både av hode, mage og lårbeinet og de sjekket indre organer opp og i mente..alt var fint :) Det skulle vise seg å bli litt av en jobb for å få sett om det var gutt eller jente.. Han lå med beina i kryss og var samtidig veldig aktiv men tilslutt fikk vi noen gode bilder.

Det viste seg veldig tydelig at vi ventet en GUTT <3


Om jeg ikke tar helt feil tror jeg disse klærne ble handlet inn samme dag som vi fikk vite at vi skulle få gutt.

Ultralydbilde fra uke 32

Svangerskapet var egentlig ganske så problemfritt frem til uke 36 da jeg fikk problemer med nyrene. Jeg hadde sterke smerter midt i ryggen som strakte seg ut på sidene like under ribbeina på hver side og ble sendt i ultralyd pga smertene og der kunne de fortelle at siden jeg er ganske kort av vekst og ventet en litt stor unge så lå barnet å presset på nyregangene som gjorde det irritert og betent og dermed anspent, derav smertene. Jeg begynte da med modningsakupunktur og ble strippet for å muligens få fortgang i ting. Det skjedde ikke stort annet enn at jeg gikk med mensmurringer frem til uke 39+4.

Uke 39

13.02.14 kl 06.00 våknet jeg av murringer som kom og gikk og innså at det var rier. Etterhvert fikk jeg liv i mannen min som lå å sov og vi sto opp og pakket siste rest og lastet ned rieteller for å holde oversikt på riene. Vi ringte AMK og fikk beskjed om at de skulle sende ambulansebåten. Vi bor jo på en øy så vi må reise enten med ambulansebåt eller helikopter til sykehuset i sandnessjøen eller føden i brønnøysund. Vi fikk beskjed om at det tok litt tid så vi tappet i badekaret og jeg tenkte å ligge der å få varmen i meg for jeg var litt kald. Det tok ikke mange minutter etter at jeg hadde fått tappet i karet og lagt meg før AMK ringte å fortalte at de hadde en pasient som skulle til sandnessjøen med en gang og ba oss reise samtidig. Vi ankom sykehuset ca kl 14.00 den dagen og fikk rom rimelig fort. Jeg ble sjekket og vi gikk igjennom fødebrevet jeg hadde tatt med.

Timene gikk og vi jobbet oss gjennom riene. Like over midnatt hadde jeg 6cm åpning og vi forlot nå rommet og gikk inn på fødestua. Der tappet de i badekaret hvor jeg lå en bitteliten stund.. vannet var etter min mening for kaldt og jeg klarte ikke å finne en god stilling så jeg fikk istedet tilbudet om en dusj. Jeg følte meg litt bedre etter en varm dusj og gikk litt rundt med prekestol og Jørgen måtte trå til litt under riene.

Vannet gikk og pressriene meldte sin ankomst for fult. Jordmor sa jeg skulle lytte til kroppen å presse hvis jeg følte behovet, noe jeg gjorde. Jeg hadde på dette tidspunktet 6,5-7cm åpning. Etterhvert nærmet vi oss 9,5cm åpning, men så snudde alt! Kaspian lå fortsatt på oversiden av bekkenåpningen og fikk ikke plass, så for hver rie og hver gang jeg trykket stanget han hodet mot bekkenet mitt og dette gjorde han naturligvis stresset. Gynekolog og jordmor tok prøve av hodet til Kaspian og i all hast ble det besluttet at det var nødvendig med et hastekeisersnitt. Vi rakk såvidt å forstå hva som var i ferd med å skje og hvorfor før rommet var fylt med gynekologer, jordmødre, barnepleiere, operasjonssykepleiere og mere til og de løp avgårde med meg. Jørgen fikk ikke være med siden jeg måtte i narkose osv og han ble sittende igjen i et tomt rom helt alene.

Kl 08.25 den 14.02.14 kom Kaspian til verden. Han var tydelig medtatt og måtte ligge et par timer i kuvøse for å komme til hektene etter en hard fødsel. Klokken var litt over 10.30 da jeg fikk se han for første gang. Han var helt blå på hele hodet etter å ha stanget mot bekkenet, men likevel så utrolig skjønn. Jeg kunne skrevet så utrolig mye mer om oppholdet på sykehuset og behandlingen vi fikk.. men jeg velger å la det ligge for denne gang og heller lage et innlegg der jeg går mer detaljert inn i selve sykehusoppholdet. Nå med nr 2 har vi valgt et annet sykehus for å forhåpentligvis få en bedre opplevelse. Ikke misforstå.. opplevelsen av å bli foreldre er helt fantastisk, men for å være ærlig nekter jeg å dra tilbake til føden i sandnessjøen.

Har brukt hele kvelden på dette innlegget, men nå er det på tide å ta kveld! Imorgen skal vi opp grytidlig og reise avgårde til namsos hvor vi skal få omvisning på føden og vekstestimering av lille i magen <3 Vi gleder oss!

God natt! :)

Likes

Comments

Hverdag

​Så var det min tur. For å være helt ærlig så trodde jeg aldri at jeg kom til å lage en blogg. 

Jeg føler selv at jeg ikke er spesielt flink til å skrive så dette er litt utenfor min komfortsone.

Jeg har gått noen runder med meg selv før jeg opprettet bloggen og tenkt mye frem og tilbake.. Har jeg noe interessant å skrive om, kommer noen til å lese bloggen osv.. listen er lang! Nå har det seg slik at det er x antall blogger hvor folk skriver om sin hverdag både når det gjelder mann og barn, hus, hjem, oppussing og interiør, interesser utenom osvosv så man kan jo begynne å lure på når "markedet" faktisk skal bli mettet. Men når det er sagt så er ikke mitt mål å skrive innlegg hver eneste dag og komme øverst på listene, men å få skrive om min hverdag som mor og kone. Det blir ofte sene kvelder etter at barna er lagt så det kan være deilig å trekke beina opp i sofaen å skrive litt før man selv finner senga :) 

Når det kommer til bloggnavnet er det valgt fordi jeg trives veldig godt med rollen som mamma og ser virkelig frem til å bli mamma til enda et vidunder i mars.


Likes

Comments