Hei igjen! ❤️

Disse energibarene var bare smashing altså!

Jeg har delvis fulgt oppskrift, men ville lage en ny vri! å da målte jeg ikke opp noen ting hehe! Skal likevel prøve å forklare dere fremgångsmåten så godt det lar seg gjøre uansett. 💁🏼♀️

Når jeg skulle klemme uten lag 1 og 2 tok jeg bakepapir i en liten brødform, brukte 3/4 av formen. Ble 6-7 fine barer.

Bunnen er tatt fra DENNE oppskriften. (Har før lagd hele denne oppskriften, og de er virkelig gode)

Lag 1:
20 g peanøttmel, du kan også male peanøtter
40 g vaniljeprotein ( jeg byttet ut med sjokolade smak på proteinpulveret)
2 ss sukrinmelis
60 g fibersirup clear
2-3 ss vatn

Lag 2:

Som jeg skrev over målte jeg ikke opp noen ting.
Men jeg hakket cashew nøtter, peanøtter og sukrin sjokolade med kokos.
Strødde på havregryn og litt ekstra kokosmasse.
Så blandet alt i en bolle med fibersirup clear.

brukte en slikkepott til å gni det utover lag 1. (som jeg lot vente i kjøleskapet)
Å satt så alt i fryseren før jeg skjærte de i passe biter.

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Juicing består rett og slett i å ta diverse grønnsaker og frukt i en juicemaskin/saftsentrifuge, presse dette og få ut de lekreste juicedrinkene. Ved å skille de uløselige fibrene og juicen fra hverandre, blir tilgjengeligheten på vitaminer, mineraler, enzymer og antioksydanter lettere tilgjengelig for kroppen. Bare fantasien setter grenser for hva man kan forsøke å lage av forfriskende og sunne juicer.

Juice 1.
2 epler
​2 appelsiner
​1 mango


Juice 2.
2 appelsiner
​1 eple
​4 gulrot
​1/2 chilli uten frø


Juice 2.
1 rødbete (liten)
​2 epler
​2 gulrøtter


Likes

Comments

Hei! God mandag ❤️

Nå er det nye ukedager før helgen er her igjen og man kan kose seg ekstra! Men med denne kaken kan du fint unne deg er stykke eller to på en helt vanlig dag.

Med denne fremgangsmåten må man ha en hurtighakker, da man skal lage eget nøttepålegg.

Det er veldig mye smak av hasselnøtt i denne kaken, selv liker jeg nøtter veldig godt! Så med friske bringebær syntes jeg dette er en kake man kan ha i fryseren å tine en hvilken som helst dag jeg føler for noe søtt.

Man kan også servere med kesam, eller hva annet man måtte ønske. Kaken toppet jeg med sukrin melis hvis dere skulle lure 🙊

Kaken er melkefri, melfri og sukkerfri!

Oppskrift⬇️

5dl hasselnøtter

0,5 dl sukrin gold. (Jeg tok mer, ville ha søtere)

3 ss bakekakao

1 dl vann

4 egg


Steg 1. Rist hasselnøttene på 180 grader i 10 min. Før du tar de i hurtighakker med søtning og bakekakao. Når alt er finhakket, lar du hurtighakkeren gå mens du tilsetter litt og litt vann.

Steg 2. Pisk alt sammen med eggene i en kjøkkenmaskin og hell over i en springform. Kaken blir litt flat, men går helt fint.

Steg 3. Stek i ovnen på 180 grader i 40-50 min. Kommer litt an på ovnen, selv kunne min stått i 40 min.


Håper det er en kake som faller i smak for noen. Det er altså ingen saftig sjokoladekake som man får i barnebursdag 🤪

Men det er alltid godt med et kakestykke, og det at man kan spise den med god samvittighet er deilig å vite ❤️

Ha en fin dag videre, her blir det en del lesing av pensum! Da jeg har tapt litt lesetid på grunn av noen kveldsvakter på Gardermoen siste dagene. 😝

Likes

Comments

Kettlebells er bare så fantastisk å trene med!

Selv elsker jeg å bruke disse når jeg vil booste opp treningen og svette litt ekstra. 😅

Man kan jo ha kettlebells hjemme! For en litt ekstra hard hjemmetrening for eksempel 🤩


Kettlebell swing
- Hold begge hender på kettlebell’en og gå ned i en dyp squat med skulderbredde avstand på føttene. På vei opp skyter du armene opp og stopper ca ved ansiktet, med strake armer.

Så tilbake i squat posisjon med kettlebell’en mellom bena.

Skulderpress
- Stå i en god posisjon, press kettlebell’en fra startposisjon, altså len den på fremsiden av skulderen og press rett opp.

Goblet squat
- Hold begge hendene på kettlebell’en og gå ned i en dyp squat med kettlebell’en mellom bena.

Renegade row
- krever to kettlebells. Stå i en oppreist pushup posisjon med bred beinstilling, hvor hendene er på kettlebellsene. Dra så annenhver kettlebell opp mot brystet og ned igjen.

Russian twist
- Sitt på gulvet, hold beina opp fra gulvet, len deg litt tilbake slik at du kan holde kettlebell’en med begge armene og løfte den fra en side til en annen over magen og godt ned på hver side.

Likes

Comments

Alle har vel noe de bare MÅ ha for at verden skal stå til påske haha!?

1. Leppepomade! Har de over alt! I lommer, i stuen, på nattbordet, i bilen, i vesken og i jobb buksen . Altså, alle steder jeg måtte trenge det!

2. Mobilen min! Ikke fordi at jeg må innom Facebook og Instagram hele tiden! Men jeg liker å være tilgjengelig om noen prøver og få tak i meg, eller motsatt om jeg skal ha tak i noen er det deilig å ha telefonen med seg hele tiden.

3. Tørrshampoo! Bare etter en natt med nydusjet hår er mitt tynne hår klistret til hode og ser fett ut!☹️ Batiste sin tropisk tørrshampoo har blitt favoritten!

4. Kjæresten min❤️ Haha! Neida han er ikke på nr. 4, Joda, Neida haha! Men jeg føler meg veldig avhengig av å se han hver dag! Er vel flere som har det sånn? Nå bor vi jo sammen, så vi ses jo hver dag så lenge ingen er borte. Men jeg kjenner på fridagene mine, hvor han jobber, så gleder jeg meg til klokken er fire og den lille «familien» med vofsen og kjæresten er samltet igjen ❤️

5. Bilen min! Hehe! Når jeg første fikk lappen og bil, så er det så deilig å sette seg i bilen uansett hvor man skal! Spesielt i dårlig vær! Har jo også nærme venninner uten lappen! Så de er vel like avhengig av bilen min og min taxivirksomhet jeg har for de når vi møtes 😛❤️

6. Middag! Jeg MÅ ha middag hver dag. Ellers er ikke dagen min komplett! Jeg elsker å lage middag også. Men selve kosen med noe på TV mens man spiser middag sammen synes jeg er koselig 🙊 + jeg er matvrak, så jeg ville følt meg veldig sulten uten haha.

Likes

Comments

Hei❤️

Jeg må bare legge ut noen bilder fra turen jeg og samboeren hadde til Maldivene i fjor sommer😻

Vi tok pakkereise med ving, som inkluderte frokost og middag på Royal Island Resort And Spa ❤️

Maldivene er et reisemål jeg virkelig kan anbefale.

Sommeren sies å være regntid der, men vi fikk bare to regnskurer på ganske kort varighet. Kjempevarmt og sterk sol!

Ikke minst når vi dro utenom sesong var det så få andre på øyen, så vi hadde stranda nesten for oss selv.

Bungaloven vår lå på stranden, og bare noen meter gange ned til vannkanten, hvor masse små baby hai holdt til.

Altså, dette stedet var så sykt! Vi gikk rundt hele øyen på ca 15 min. Å fiskene der var utrolig, vi var mer i vannet enn på stranden. Kritthvit sand, turkist vann, og nydelig palmer. Vi var så midt i havet det går ann på en bitteliten øy.

Vi fant til og med kokosnøtter som hadde falt fra palmene! Åpnet disse, å nøt fersk kokosnøtt🌴🥥

Reisen dit var fra Gardermoen til Qatar, så til Male (hovedstaden på Maldivene) og derfra tok vi et lite fly til Dharavandhoo, som vi igjen tok 10 min båt til øyen med vårt resort. Reisen varte i ca et døgn. Men det er virkelig vært det! Vi hadde 12 dager på den utrolig øya, hvor vi ikke gjorde annet enn å snorkle, sole oss, spise god mat og hvile.

For noen er kanskje slik ferie kjedelig! Men jeg kan ikke vente til neste sted vi drar som er sånn som dette. ❤️

Bilde jeg har som header av føttene i sanden tok jeg selv på Maldivene. Og enda flere fine bilder skal jeg dele med dere❤️

På turen hjem, fikk vi en guidet tur rundt i hovedstaden (Male) Google den øyen! Det er så utrolig at de har klart å presse så mange store bygninger tett i tett på den lille øyen🙈Laget et minne med skjellene jeg fant på øya vår, å en av kokosnøttene vi åpnet.

Likes

Comments

Økt selvtillit
Kroppens eget lykkehormon, endorfiner, produseres ved trening, og du føler deg bedre. Du trives bedre med deg selv, og er bedre rustet i hverdagen.

Bedre psykisk helse
Du føler deg sterkere både fysisk og psykisk, og dette påvirker i stor grad psyken din både i jobbsammenheng og privat. Mange som går i behandling for ulike psykiske og mentale diagnoser får anbefalinger om å trene i tillegg til tradisjonell behandling, da dette har vist god effekt.

Diabetes type 2
Trening forebygger sykdommen, og kan hjelpe dem som allerede har utviklet sykdommen.

Regulerer insulin
Fysisk aktivitet bedrer individets insulinfølsomhet, og reduserer blodsukkerkonsentrasjonen.

Mindre fett i blodet
Blodets verdier av triglyserider og det dårlige LDL-kolesterolet bedres. Dette reduserer risikoen for utvikling av hjerte- og karsykdommer.

Forebygger kreft
Spesielt tykktarmskreft, brystkreft, prostatakreft og lungekreft forebygges ved trening. Overbevisende forskningsresultater viser sammenheng mellom utvikling av disse kreftformer og inaktivitet.

Muskel- og skjelettsystemet forsterkes
Motorikken og bevegelsesmønster forbedres. Inaktivert bidrar til at muskel- og skjelettlidelser er en stor belastning for både individ og samfunn. Samlet er muskel- og skjelettlidelser statens største økonomiske sykdomsbelastning i form av behandling, sykmeldinger og uføretrygd. Muskel- og skjelettlidelser gir ofte en ond sirkel med mer inaktivitet og svakere muskulatur, mens fysisk aktivitet kan bryte denne onde sirkelen.

Forebygger og lindrer benskjørhet
Høy bentetthet er viktig å påvirke allerede i ung alder, men som voksen kan man redusere fallet av bentetthet og motvirke utvikling av benskjørhet.

Reduserer stress
De aller fleste opplever under trening at hodet hviler, mens kroppen jobber. Spenninger og stress reduseres, og mange tanker klarner i løpet av en treningsøkt.

Reduserer depresjoner
Du blir generelt mer fornøyd med deg selv, og derfor mer positivt innstilt til hverdagens krav og plikter.

Reduserer angst
Troen på deg selv og mestringsfølelsen øker. Fysisk aktivitet er ofte en del av rehabiliteringen og behandlingen av ulike angstdiagnoser.

Lavere risiko for slag
Slag, spesielt hjerneslag, har ofte en sammenheng med høyt blodtrykk, og fysisk aktivitet virker forebyggende mot dette.

Forebygger og lindrer høyt blodtrykk
Høyt blodtrykk er en risikofaktor for både hjerneslag og hjerteinfarkt.

Bedrer vekst og fysisk utvikling hos barn
Fysisk aktivitet er avgjørende for barnets aerobe kapasitet, muskelstyrke, spenst, motoriske ferdigheter og bevegelighet. I tillegg vil fysisk aktivitet styrke skjelettet og øke barnets selvtillit.

Økning av det «gode» kolesterolet
Reduserer risikoen for utvikling av hjerte- karsykdommer.

Mindre risiko for hjerte- og karsykdommer
Klar sammenheng mellom inaktiv livsstil og risiko for hjerte- og karsykdommer.

Overvekt forebygges
Inaktive mennesker er generelt mer overvektige enn aktive. Det er likevel ikke nødvendigvis sammenheng mellom vekt og helse, da overvektige kan ha god helseeffekt ved regelmessig fysisk aktivitet uten å gå ned i vekt. Bukfettet er det farligste overskuddsfettet, og utgjør den største risikoen for utvikling av andre sykdommer.

Bedre kroppssammensetning
Altså større andel muskler, og mindre fett, noe som betyr høyere hvilestoffskifte døgnet rundt. En liten økning i hvilestoffskiftet gir stor effekt på vekten.

Forebygger og lindrer luftveissykdommer
Astma er enkelt fortalt en innsnevring av luftveiene, og kan både utløses og behandles av fysisk aktivitet. De fleste som lærer seg å bruke medisiner korrekt og tilpasse aktivitetsnivået har god effekt av fysisk aktivitet. Det kan også gi bedre sykdomsmestring og bedre livskvalitet. Forekomsten av astma er to- til tredoblet de siste 15-20 årene.

Bedrer revmatisme

Det er godt dokumentert at regelmessig fysisk aktivitet reduserer funksjonstap hos revmatiske pasienter, samt gir bedre sykdomsmestring.

Hjelper mot inkontinens
Kan bedres ved fysisk aktivitet og spesialøvelser. Ca. 1 / 3 av norske kvinner plages av inkontinens (ufrivillig vannavlatning). Spesifikke styrkeøvelser for bekkenbunnsmuskulaturen har vist god effekt både forebyggende og behandlende.

Utsetter aldring
Det er aldri for sent å forebygge! Innen år 2050 vil antall eldre i Norge fordobles. Vi vet at regelmessig fysisk aktivitet utsetter alderdom og påvirker livskvaliteten til de eldre. Fysisk aktivitet gjør også de eldre mer selvhjulpne og mer funksjonsdyktige.

Sosial møteplass
Trening kan være sosialt og en møteplass. Mange benytter anledningen til å møte sine venner via trening, eller å treffe nye mennesker.

Forebygger fall og brudd
Trening gir bedre balanse, og reduserer derfor risikoen for fall. Dette skyldes både forbedret muskelstyrke og bedre motorisk kontroll.

Bra for gravide
Man ser positiv effekt av moderat fysisk aktivitet blant annet med tanke på svangerskapskomplikasjoner, mors vekt, opplevelsen av selve forløsningen, svangerskapsdepresjoner og mors selvfølelse under svangerskapet.

Disse utrolig gode tipsene er fra HER

Flere av disse punktene kan jeg kjenne meg igjen i!
​Perioder med trening senker stressnivået mitt, gir meg bedre selvtillit, reduserer depresjon og det er jo sosialt med gode venner. 

Ikke bare er disse 25 grunnene fakta, men også en god motivasjon for å ville trene. 

Finn deres egne gode grunner til å dra på trening.

Trene isteden for å dra på senteret og shoppe?
​Ta sykkelen til jobb isteden for bilen? hehe, penger spart! (noe jeg selv har tenkt til når været blir mer behagelig å sykle i.) 
​Trene isteden for å ta den posen med chips?
​Trene isteden for å bruke 2 timer på sminke? haha!
​Den siste er nok viktig for mange jenter! at sminken er on fleek <3 som jeg totalt skjønner! selvom jeg er super lat på å sminke meg til hverdags selvom jeg skulle ønske jeg tok meg tid hehe!


Likes

Comments

Hei, god onsdag ❤️

I dag skal jeg lese alt jeg rekker av skolearbeid før det turer mot jobb.
Har glemt å skrive at jeg jobber i Sas Groundhandling på Gardermoen. Jobbet der siden sommeren 2016, men med tanke på at jeg går skole igjen er jeg timevikar der.
Noen vakter her og der blir det fremover, både i dag og i morgen blant annet. 😋

Smoothiebowl er jo så deilig frokost, den kan lages i alle mulig varianter man har lyst på! Med hvilken som helst topping som skulle friste 🤩

Har også tatt en tur på mølla å jogget. Er det bare jeg som hater det?😝
Skulle også ønske jeg hadde en stor tv med modern family på mens jeg løp.
Hadde gjort alt så mye bedre 👏🏼🙋🏼
Dette ⬇️ Snapchat filteret viser eksakt hvordan jeg føler meg når jeg er ferdig på mølla 😝😳
Haha, skulle heller ønske hele økten føltes som en drøm slik det nederste bildet 😝

Ha en super onsdag!

Skal også prøve å komme på flere interessante innlegg så enda flere vil lese.
Er så gøy at bloggen allerede er turen innom plass 3. På topplisten for trening & helse ❤️

Likes

Comments

Hei igjen! ❤️


I dag ble jeg inspirert av maten på god morgen Norge!
Så da ble det hjemmelagde fiskekaker med asiatisk preg. 😻
Jeg lagde ikke tilbehøret de viste på tv, men laget en egen som falt godt i smak her hjemme.
Samboeren ga denne middagen terningskast 5! 😝

Oppskrift på 10 fiskekaker
500gram hvit fisk
1 egg
1/2 ss flytende honning
1,5 dl erter ( røres inn til slutt)

Smakstilsetning for asiatisk preg
25gram koriander, eller etter ønske.
1ss green curry paste
3 fedd hvitløk
2ss fiskesaus

Bland koriander, fiskesaus og hvitløk i foodprosessor før det får et oppkok i panna sammen med green curry.

Kjøl det ned og kjør alt sammen foodprosessor sammen med fisk, egg og flytende honning.

Råkost salaten av rødkål og gulrot var herlig om man elsker en litt syrlig soy/sesam smak. Jeg personlig synes denne var frisk og deilig! Perfek til fiskekakene, da både salaten og fiskekakene har asiatisk preg.

Fremgangsmåte
Ønsket mengde raspet gulrot
​Ønsket mengde raspet rødkål

Blandet sammen med:
2 ss soyasaus
​2 ss oystersaus
​​2 ss limesaft
​1 ss revet ingefær
​1 fedd revet hvitløk
​1 ts sesamolje.

Chillipoteter
Kokte potet terninger
​​Kladd smør
​​Ønsket mengde chilli krydder
​Hell av vann på potetene og surr de med litt smør og chillikrydder. Disse var veldig gode!

Likes

Comments

Trøtt allerede på dagen!? Neida, Joda!

Mye lesestoff i forbindelse med skole arbeidet kan være så tørt. Så repetisjon av det gang på gang gjør meg rett og slett trøtt! Hehe!
Blir vel snart trening for å våkne litt igjen 😋

Er det noen av leserne mine som også studerer til personlig trener ?
Man tenker nok at alle kan bli pt, at det ikke er noe stor greie.
Har tenkt den tanken selv før. Men nå som jeg sitter oppi dette skolearbeidet og leser om muskler og celler ned til hver minste lille del, ser jeg hvor mye kunnskap som ligger bak en god personlig trener.
Selv er jeg ikke så flink teoretisk å trenger derfor mye repetisjon, ikke minst å få gjøre det i praksis.


Har noen av dere tips til gode studie teknikker ?
Gode tips til forberedelser av eksamen? 👏🏼


I dag nøt jeg en god skål med havregryn, toppet med havremelk å en liten porsjon tinte bær med sukrin +, mens jeg så litt på God Morgen Norge. 🤩

Likes

Comments