Tips för din ansökan

I samarbete med AuPairCare

Att påbörja sin ansökan kan vara svårt och främmande, så här kommer några tips som har hjälpt mig genom min ansökan och även matchningsprocessen.

Ansök redan nu! Använd länken nedan och få 500kr rabatt på din programavgift (gäller bara ansökningar till USA)

Anmäl dig här!

1.Börja i tid

AuPairCare rekommenderar att man är klar med ansökan 3 månader innan man vill komma iväg. Jag gjorde klart min ansökan på ca 1månad, men det är olika för alla hur lång tid det tar. Men desto snabbare du blir klar desto snabbare kan du börja prata med familjer. Men se till att inte stressa.

2.Gör en video

En video behöver inte vara så komplicerad, men det är väldigt uppskattat av familjerna då dom kan få en liten tydligare bild av vem du är utöver en text, det kan vara det som avgör om en familj blir intresserad av just dig. Jag spelade in min video med min mobil och redigerade den i imovie.

3.Ta hjälp av din agentur

När du börjar don ansökan med AuPairCare får du en kontaktperson som är där för att hjälpa dig med din ansökan och svara på eventuella frågor. Under min ansökan var det väldigt skönt att ha den kontakten med AuPairCare, om det var någon fråga jag inte förstod eller om jag behövde tips till mina intervjuer med familjen så var det bara att skicka iväg ett mail så fick man svar inom 1 timme, max. Även när man kommit iväg så är dom fortfarande där för att svara på eventuella frågor man har.

4.Börja även fast du inte är säker

Är du inte säker börja ändå, då du inte behöver betala avgiften förens du har fått en värdfamilj. Vem vet kanske det blir ditt livs bästa beslut att påbörja din ansökan.

5.Var ärlig

Att vara ärlig är alltid viktigt. För min del var det min ångest, jag skrev om det till AuPairCare med engång och dom är väldigt tacksamma att man ärlig, då dom kan hjälpa dig på bästa sätt. Även min värdfamilj är väldigt tacksamma att jag vågar vara ärlig med dom.

6.Var aktiv och kolla din mail ofta

Då nästan all kommunikation mellan dig och AuPairCare sker via mail, är det viktigt att man kollar den ofta så man ej missar någon viktig information. Men även sen när man fått sin ansökan godkänd och får familjer skickade till sig är det viktigt, så man inte missar sin drömfamilj.

7.Säg ja till alla familjer

När du får profiler skickat till dig tacka ja, även fast det kanske inte ser ut som din drömfamilj, det kan snabbt ändras efter man har haft ett skypesamtal med familjen.

8.Plus och minus lista

Detta hjälpte mig då jag hade flera familjer jag klickade med. Det jag gjorde var att jag skrev upp lite info om familjen som en rubrik, sen skrev jag bara upp det jag tyckte var plus och det jag tyckte var minus.

Hoppas dessa tips kan hjälpa dig med din ansökan och att du vågar ta steget till ditt livs äventyr.

Gillar

Kommentarer